ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Καλά θα κάνετε να το σκεφτείτε διπλά πριν αποφασίσετε να “να έρθετε νύχτα” .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Είναι γεγονός ότι μας διαβάζουν συνεχόμενα και καθημερινά από την απέναντι ακτή του Αιγαίου. Την Ιωνία δηλαδή και σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να πούμε στους TURKI ότι ίσως τελικά να πρέπει να το ξανασκεφτούν εκεί στη Μογγολία και αντί “να έρθουν νύχτα” όπως μας λένε, να έρθουν μέρα. Γιατί; Διότι εάν τα παρακάτω τους συμβαίνουν με το φως της ημέρας, φαντάσου την νύχτα τι έχει να γίνει. Εξηγούμαι αμέσως. 

Αφιερωμένο στον Ντιπγιαντιπ και σε όποιους τούρκους (με μικρό ”τ”) αναγνώστες που θένε να 'ρθουν νύχτα:


 Μογγόλοι:

AYDINLIK, 04-05-2017: Το 30% των υποψηφίων αξιωματικών του Τουρκικού Στρατού εισήλθε στις Στρατιωτικές Σχολές με συστατικές επιστολές κομματικών στελεχών του AKP και αρνείται να εκτελέσει πρόγραμμα πρωινής γυμναστικής, λέγοντας πως «ήρθαμε εδώ να γίνουμε αξιωματικοί, όχι αθλητές».


https://www.aydinlik.com.tr/haber/harbiyeye-akp-referansli-subay-48719

Τα τεθωρακισμένα Kirpi. “Κορυφαία” αντιγραφή της τούρκικης πολεμικής βιομηχανίας. Απλώς... “εμπλέκονται σε κάτι τροχαία”. Διαρκώς. Και κάποιοι πονηροί πάνε και κάνουν λόγο για "σχεδιαστικά σφάλματα" και "πρόβλημα ευστάθειας" των οχημάτων.
20 Νοεμβρίου 2021. Ανατράπηκε στρατιωτικό όχημα στο Χατάι: Τραυματίστηκαν 3 στρατιώτες
.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/hatayda-askeri-arac-devrildi-3-asker-yarali-41943597
06.07.2022 . Ανατράπηκε στρατιωτικό όχημα στο Χακάρι: “Μαρτύρησε” 1 στρατιώτης

https://www.haberturk.com/hakkari-de-askeri-arac-devrildi-1-sehit-3475427
26 Απρ 2021 Στρατιωτικό όχημα συνετρίβη στο Χακάρι. Τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν.
https://www.mynet.com/son-dakika-hakkari-de-askeri-arac-kaza-yapti-110106791254

Σταματώ εδώ γιατί τα ατυχήματα με τα συγκεκριμένα οχήματα-κόσμημα της πολεμικής βιομηχανίας των τουρκαλάδων, είναι αμέτρητα. 

Από την αξιολόγηση του οχήματος: Μέγιστη ταχύτητα 68-73χλμ ενώ υποτίθεται ότι θα έπιαναν 100, αργή επιτάχυνση, δεν στρίβουν χωρίς να τουμπάρουν, “ικανότητα ελιγμού... απογοητευτική”, δεν έχει ορατότητα ο χειριστής, βάλαμε κάμερες για να το διορθώσουμε με αποτέλεσμα να παραμένει τυφλός γιατί οι κάμερες λερώνονται από λάσπες και αχρηστεύονται, το όπλο δεν βλέπει κοντινό στόχο, δηλαδή εχθρό στα 3 μέτρα δεν τον στοχεύει, όταν πυροβολεί η πίσω πόρτα κολλάει και το πλήρωμα εγκλωβίζεται μέσα... κλπ, κλπ, κλπ. 
https://twitter.com/e_amyna/status/1217403091328360448Συλλογή στρατιωτικών επιτυχιών της τουρκιάς. Αξία ανεκτίμητη.  


“Ατυχήματα και λοιπά περιστατικά ασφαλείας στο Τουρκικό Ναυτικό 1942-2022. Συλλεκτικό για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, αφιερωμένο σε συγκεκριμένους λογαριασμούς εξ ανατολών. Για λόγους συντομίας παραλείπονται όλα τα ατυχήματα της Αεροπορίας Ναυτικού.”

• 1996: Προσάραξη φρεγάτας YAVUZ (F240) στην Κω, καθαίρεση Κυβερνήτη.
• 2001: Βολή ελαττωματικής τορπίλης μάχης Tigerfish από το Υ/Β 18 MART (S355) στην άσκηση DENIZKURDU, εκτροπή πορείας με κατεύθυνση την Φ/Γ KEMALREIS (F247), στην οποία επέβαιναν ΑΚΑΜ και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία. Βίαιοι ελιγμοί αποφυγής και σκηνές απείρου κάλλους.
• 2009: Έκρηξη στο υποβρύχιο SALDIRAY (S348), 2 τραυματίες.
• 2009: Πρόσκρουση κορβέτας BODRUM (F501) σε ύφαλο ανοιχτά της Ρω. Απώλεια συσκευής σόναρ που ανασύρθηκε από την ΔΥΚ και περιήλθε στην κατοχή του Ελληνικού ΠΝ.
• 2010: Προσάραξη της φρεγάτας GÖKÇEADA (F494) σε ύφαλο στην είσοδο του λιμένα Mombasa στην Κένυα. 
• 2012: Σύγκρουση μεταξύ πυραυλακάτων BORA (Ρ338) και ΑΤΑΚ (Ρ337) κατά την διάρκεια της άσκησης DENIZKURDU με άριστες καιρικές συνθήκες, 8 τραυματίες.
• 2013: Πρόσκρουση υποβρυχίου YILDIRAY (S350) σε ανάδυση με φορτηγό πλοίο ανοιχτά Κύπρου.
• 2013: Πρόσκρουση φρεγάτας SALİHREİS (F246) στον προβλήτα του λιμένα της Μερσίνης. 
• 2013: Ανατροπή ρυμουλκού DEĞİRMENDERE (Α576), 10 νεκροί και 17 τραυματίες.
• 2019: Προσάραξη της φρεγάτας TCG Turgutreis (F-241) κοντά στο Ναύσταθμο Gölcük.
https://twitter.com/HDemirtasTR/status/1080854432340983810

• 2020: Συντριβή άθικτου Κ/Β επιφανείας-αέρος SM-1MR Block VI στη Λιβύη μετά από βολή φρεγάτας κλάσης Perry επιβεβαιώνει την λήξη του ορίου ζωής των βλημάτων. 
• 2020: Παραβίαση των Διεθνών Κανονισμών Αποφυγής Συγκρούσεων στη Θάλασσα από τη φρεγάτα KEMALREIS (F247). 

https://twitter.com/e_amyna/status/1578494435372847105

Τι ναυτοσύνη.  !!!!
Τι ικανότητες.!!!!Πηγή: e-Amyna. Αυτοί είναι κάτι... Έλληνες, όχι Τούρκοι. Πριν λίγο καιρό έγραφαν:
“Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα κρίνουν την πολιτική (και όχι μόνο...) επιβίωση του Erdogan, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα καταβληθεί το μέγιστο των προσπαθειών για να παρουσιαστούν προεκλογικά τα «επιτεύγματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας». Δυστυχώς.” 

Μάλλον δικαιώθηκαν... Είναι αυτοί που είχαν ρίξει παλαιότερα επική διαδυκτιακή φάπα στον σύντροφο Μπογιόπουλο όταν ο τελευταίος έλεγε τα γνωστά του. Φάπα την οποία μπορείτε αν θέλετε να δείτε εδώ: 
https://www.defence-point.gr/news/diadiktyako-quot-xylo-quot-anamesa-se-dimosiografo-kai-to-quot-e-amyna-quot-sto-twitter

Α-πα-ραί-τη-τη διευκρίνηση (την οποία και προσυπογράφω) κομβικής σημασίας, για... δυνατά μυαλά με αποδεδειγμένη την πλήρη αδυναμία κατανόησης κειμένου: “Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμώνται οι διαθέσεις και οι επιχειρησιακές ικανότητες του εχθρού, τον οποίο θα χαρακτηρίζαμε με τρεις λέξεις ως επίμονο, μεθοδικό και ύπουλο. Πρέπει όμως πάντοτε να λαμβάνουμε υπόψη τα πραγματικά δεδομένα. Τέλος.” 


Έτσι, για αλλαγή, λοιπόν, λόγω ότι μας διαβάζουν... Απλώς και μόνο για “πρωτοτυπία”. Αντί για προδοσίες, αντί για συνωμότες ανθέλληνες, αντί για ύμνους στην πολεμική βιομηχανία της τουρκίας και απελπισία για το αξιόμαχο της χώρας μου, αντί να πλέξω το εγκώμιο και εγώ (εμμέσως ναι, εντέχνως ναι... αλλά ΣΑΦΩΣ) του μεγάλου ηγέτη Ταγύφτ, εκείνου του τύπου που μας λέει ότι “θα έρθει καμιά νύχτα”. Έτσι. Για να διαβαστεί και κάτι στην Ελλάδα το οποίο ΔΕΝ θα κάνει το ηθικό των τούρκων πύραυλο βαλλιστικό βρε αδερφέ. Να διαβαστεί και κάτι που αν το διάβαζαν Τούρκοι θα τους έκανε τούρκους. 

Η εικόνα άνωθεν είναι από το τουρκικό αντιτορπιλικό «Κοτζάτεπε» το οποίο βυθίστηκε από τουρκικά μαχητικά.!!! Ναι ναι το βύθισαν μόνοι τους. Μιλάμε για "τεράστια μαχητική πολεμική ικανότητα" από μέρους τους. Η ιστορία ΕΔΩ.

Αυτή η φώτο κάτω θα σας βοηθήσει να θυμηθείτε και τι έπαθε η φρεγάτα και Ναυαρχίδα του στόλου σας Κεμάλ Ρέις από την ελληνική φρεγάτα Λήμνος το καλοκαίρι του 2020.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διάβαζα το πρώτο περί "ήρθαμε για αξιωματικοί όχι για αθλητές", και τους βλέπω με τ'αντίστοιχα υψηλόβαθμα μουσχάρια μας , να κάθονται σε τραπέζι μονομΑχίας Μεξικάνικης ρουλέτας να τρώνε μέχρι να πεθάνουν όλοι (πλήν ενός-του νικητή) από χοληστερίνη.

Πριν 3-4 χρόνια πάλι, θυμάμαι έκαναν βολή σε ασκήσεις και τρέχαν οι επίσημοι πανικόβλητοι, γιατί το αζημούθιο ήταν ακριβές μόνο για τον πλανήτη που θα πέσει, όχι για παραπάνω,και ο σκοπευτής είπε να δουν από κοντά το βλήμα την ώρα που πέφτει

Από την άλλη, καλά τα λέτε περί επιχειρήσεων και δυνατοτήτων, το '74 στον 1ο Αττίλα μου έλεγε έφεδρος τότε Κύπριος ότι δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν πολύ παρ'όλη την διαφορά δυναμικού,και μάλιστα ήταν όλοι μέσα στην πρέζα, τους έφευγαν τ'αντερα έξω και αυτοί προχώραγαν χωρίς να παίρνουν χαμπάρι τι τους γίνεται .Επρεπε να έρθει ο "Εθνάρχης2-σκ@τ@ στον τάφο του", ακι η RAF για να διορθωθεί η ανορθογραφία και να ολοκληρωθεί το σενάριο. Εχουν τα Κοράτ, τους Πακιστανούς για όγκο στον αέρα, ΣΙΓΟΥΡΑ Αγγλους-Γερμανούς στο παρασκήνιο, ενώ οι ΗΠΑ θα θυμηθούν το '74 και τη "συνέχεια του κράτους".Και βασικά έχουν πολεμοφόδια, κρέας μπόλικο για ξόδεμα, και μυαλά πάνω από το κεφάλι=Όσες σφαίρες δεν στείλαμε στην Ουκρανία, μπορεί και να μην φτάνουν για τους "μάρτυρες"
Και το βασικό: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ

Ο Σαλιάρης τον έκανε μάγκα τον κολλητό του Ερντο με ένα σκάφος 40 χρόνια παλαιότερο, ο κ.Αδαλη΄ς είπε ότι εκεί που την έφαγε το καμάρι του στόλου, είναι για σκράπ,και να χτίζουν άλλο.
Επίσης ένας φίλος μου του ΠΝ είπε ότι στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ , μετά τα 5 μποφώρ προτιμούν το ΚΨΜ, αν και επί Τζίφρα 2 μήνες ήταν έξω στο φουρτουνιασμένο Αιγαίο-οπότε μάλλον βαριούνται/κρύβονται (δηλ.πιστεύω ότι δεν είναι και Σαλιάρηδες,αλλά ούτε τόσο άχρηστοι όσο δείχνουν)

Όσο για το αμαξάκι, μου κάνει εντύπωση, χαμηλοκώληδες είναι, κανονικά το κέντρο βάρους έπρεπε να'ναι κοντά στο πάτωμα

Κλείνω με ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ από τα ΜΑΤ τους, έτσι γι'αποζημίωση της ανάγνωσης του σεντονιού

https://www.youtube.com/watch?v=5ca5eBO8Qrg

ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ


Ανώνυμος είπε...

Κ.Λύκασρε,καλησπέρα.Είπα να σας φτιάξω τη διάθεση, επ'αφορμή της πλήρους επιτυχιας της αρθροσκόπισης:
Ανανύπτω ομαλά, βλέπω ότι είναι 10.30, και λέω την 1η μου κουβέντα:
Ωρε γ@μώ,το, θα χάσουμε την κηδεία!
Έρχεται μετά από ώρα ο γιατρός για να μου πεί τα περί εξητηρίου
-ΌΛΑ άριστα, θα κάνεις αυτό κτλ, και στα μισά με ακουμπάει στον ώμο, αλλά μακρυά από το σημείο επέμβασης.
Την 2η φορά που με ακουμπά εκει, πετάω την ατάκα:
-Γιατρέ, μην ακουμπάς εκεί, έχω κάνει εγχείρηση

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Kαλησπέρα κ.Ξενοδόχε...χαίρομαι που όλα πήγαν καλά. Είμαι περίεργος τι σου απάντησε ο γιατρός όταν του πέταξες την δεύτερη ατάκα. χα χα χα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Να πω και εγώ μια ατάκα;; Τώρα που τελείωσαν του κοκου τα 9μερα, μπορώ να ρωτήσω κάτι πολύ πιο σοβαρό : Τι μαγειρεύουμε αύριο;;