ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Να δούμε πότε θα μας απαντήσετε σε όλα αυτά.

 Με την @PresidencyGR είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας μου.
Κατά την ενημέρωση στο #Προεδρικό_Μέγαρο αναδείχθηκε ο ρόλος που διαδραματίζει η 🇬🇷 ως πυλώνας ειρήνης, ασφάλειας & σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Αν. Μεσόγειο. pic.twitter.com/zJWAhmZ45H

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Να μας απαντήσετε τι θα πράξετε, εάν η Τουρκία αποκτήσει Eurofighter με meteor και type 23 απ' την Αγγλία. 

Να μας απαντήσετε γιατί τα F16 δεν έχουν όπλα stand off (jassm er) και αντιπλοϊκούς (harpoon). Να μας απαντήσετε που είναι η 4η FDI.

Να μας απαντήσετε, γιατί 3 χρόνια ασχολούμαστε με απευθείας ανάθεση στο Ισραήλ για τους Spike, όταν οι Σέρβοι έχουν τον αντίστοιχο Alas εμβέλειας 60km και η MBDA έχει τον Akeron LP και MP που μπαίνει και στα RWS Narwhal των fdi και μπορεί να πλήξει Ulaq. 

Να μας απαντήσετε, γιατί δεν έγινε διαγωνισμός ανάμεσα σε Σερβία, Ισραήλ, Γαλλία. 

Να μας απαντήσετε για αντιαρματικά και όχι loitering munitions σαν τα Hero που μπαίνουν παντού με εμβέλειες για όλα τα γούστα.

Να μας απαντήσετε που είναι οι κατευθυνόμενες βόμβες spice για τα f16 και οι rampage.

Να μας απαντήσετε που είναι οι υπογραφές για νεόδμητες κορβέτες, να μας απαντήσετε γιατί χάνουμε χρόνο (ίσως και χρήμα) με αμφιλεγόμενα προγράμματα όπως τα κονσερβοαμφίβια AAV7 που έχουν πεθάνει Αμερικανοί μέσα και να μας απαντήσετε για το τι σχεδιασμοί υπάρχουν με τους Γερμανούς στον τομέα των τεθωρακισμένων. 

Η Ελλάδα μπορεί με τις σωστές επενδύσεις να γίνει ο κατασκευαστής νέων Leopard και ΤΟΜΑ lynx. Θα στείλουμε και εμείς μήπως leopard στην Ουκρανία, για να δημιουργηθεί κενό και να μας το αναπληρώσει η αμερικανική βιομηχανία με abrams που θα θέλουν  αναβάθμιση και δεν θα ωφεληθεί σε τίποτα η εγχώρια αγορά;; Και γιατί να μην στείλουμε αμερικανικά άρματα στην Ουκρανία απ' τα νησιά και να πάμε στα νησιά λίγα leopard;; Επίσης με τα marder τι έγινε;; Θα μας τα φάνε οι Ουκρανοί;; Τι θα πάρουμε εμείς σαν δώρο για την αγορά των lynx;;

Θα μας κάνουν πατ πατ στην πλάτη, αντί να μας δώσουν σύνολο 140 marder;; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: