ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Η Τουρκία δεν θα περιμένει να σχηματιστεί μια μοίρα F-35, πλήρως επιχειρησιακή. Ότι είναι θα το πράξει τώρα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Διαβάζουμε ΕΔΩ : «Οι Αμερικανοί φαίνεται (σ.σ. με τα F-35) ότι θέλουν να δώσουν ένα σχετικό εξοπλιστικό προβάδισμα στην Ελλάδα έναντι της πολύ μεγαλύτερης Τουρκίας, μια ελαφρά υπεροχή, πράγμα το οποίο συνιστά βέβαια διαφοροποίηση και μετατόπιση σε σύγκριση με την αμερικανική στάση του παρελθόντος».

Να μας συμπαθάτε αλλά η ποιοτική υπεροχή δεν προέρχεται μόνο απ' την πλατφόρμα, αλλά κατά κύριο λόγο από τα όπλα της πλατφόρμας. Η Αμερική μπορεί άμεσα να ενισχύσει την αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας, εάν μας αποδεσμεύσει πυραύλους μακρού πλήγματος JASSM-ER και αντιπλοϊκούς AGM-84N για τα F-16.

Επίσης μέχρι να παραχθούν οι ελληνικοί πύραυλοι που θα βρίσκονται υπό παραγγελία, η Αμερική θα μπορεί να μας δανείσει έναν αριθμό απ' το δικό της οπλοστάσιο για παν ενδεχόμενο. Η Τουρκία δεν θα περιμένει να σχηματιστεί μια μοίρα F-35, πλήρως επιχειρησιακή. Ότι είναι θα το πράξει τώρα.

Άρα, τα F-35 δεν έχουν να κάνουν τόσο με την Τουρκία, αλλά με την Ρωσία. Οι Αμερικανοί θέλουν να δημιουργήσουν μια δαγκάνα γύρω απ' τη Ρωσία. Εάν ήθελαν να μας ενισχύσουν άμεσα απέναντι στη Τουρκία, θα μας είχαν αποδεσμεύσει stand off για τα f-16 και θα είχαν φτιάξει κάνα νέο ρανταράκι να βλέπει και Τουρκία και Ρωσία, αλλά ακόμα είναι αναποφάσιστοι. Στο μεταξύ σε Ισραήλ, Αίγυπτο, Ταϊβάν δίνουν χρηματική βοήθεια και σε εμάς τίποτα, πέρα από κάτι kiowa χωρίς συστήματα αυτοπροστασίας, που θα τα γλεντάνε οι stinger.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: