ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Για να είναι διατεθειμένη η Τουρκία να πληρώσει για υπερκοστολογημένους πυραύλους , μάλλον οι δικοί της είναι ακόμα πίσω.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για την πώληση αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.   Ταυτοχρόνως η Wall Street Journal μεταδίδει και την έγκριση στο ελληνικό αίτημα LoR για τη πρόσκτηση 30 νέων F-35A για τη Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ).

Απ την διπλά λυπηρή είδηση που έρχεται από την Αμερική , δηλαδή ότι η Τουρκία είναι κοντά  στο να πάρει F16V κ ότι εμείς είμαστε κοντά στο να πάρουμε F35, ίσως βγαίνει έμμεσα κ ένα καλό: Για να είναι διατεθειμένη η Τουρκία να πληρώσει για υπερκοστολογημένους πυραύλους , μάλλον οι δικοί της είναι ακόμα πίσω.

Στο πρώτο σκέλος δεν υπάρχει κάτι καλό, συμφωνούμε όλοι. Αλλά για να είναι διατεθειμένη η Τουρκία να χρυσοπληρώσει όπλα και μάλιστα σε τέτοιες ποσότητες, μάλλον οι μποζντογκαν, γκογκντογκαν και όπως αλλιώς τους λένε δεν πάνε και πολύ καλά. Έτσι το πλεονέκτημα που είχαμε ισοσκελίζεται λόγω ποσότητας τουρκικών. Γι αυτό ακυρώνουμε τις αηδίες με F-35 και παίρνουμε +2 μοίρες Rafale.

Η πώληση F16 στην Τουρκία πρέπει να εμποδιστεί πάση θυσία. Επίσης, να μας εξηγήσουν επιτέλους οι Αμερικανοί νομοθέτες για ποιον λόγο μας αποδεσμεύουν F-35 την στιγμή που ο κύριος κορμός της αεροπορίας μας δεν φέρει πυραύλους αέρος εδάφους μακρού πλήγματος και αντιπλοϊκούς. 

Να τα κάνουμε τι τα F-35, όταν τα F-16 δεν μπορούν να στοχοποιήσουν τίποτα, χώρος να θυσιαστούν Έλληνες πιλότοι;; Που είναι η απάντηση στη LoR που αποστείλαμε;; Γιατί αργεί;; Εάν είναι τα F16 να παραμείνουν άοπλα, τότε μπορούμε να δώσουμε 5+ δις για Rafale, στα οποία μας έχει αποδεσμευτεί όλη η γκάμα των όπλων.

Η είδηση ΕΔΩ

1 σχόλιο:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Γενικότερα από το πόσα και σε ποια τιμή όπλα αγοράζει ένας αντίπαλος είναι γερό κριτήριο στην ανάλυση στρατιωτικών πληροφοριών. (military intelligence εννοω)