ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

NO JETS FOR TURKEY γιατί θα σας πάρει και θα σας σηκώσει λαμόγια.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Θα πρέπει ΟΛΟΙ μαζί οι Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας να κάνουμε ξεκάθαρο, μέσα απ' όλους τους διαύλους επικοινωνίας που φτάνουν στην Αμερική, πως η Ελλάδα δεν αποδέχεται την πώληση- αναβάθμιση των Viper στην Τουρκία. Επίσης, θα πρέπει να μας αποδεσμευτούν όπλα μακρού πλήγματος.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει ταυτόχρονα την αντικατάσταση των μονάδων επιφανείας και των υποβρυχίων όλα ηλικίας 50 χρόνων και ταυτόχρονα να αγοράσει F-35, με παράδοση το 2030+, για να μας χρυσώσει το χάπι το State Department. Σαφώς και εάν αποδεσμευτούν τα Viper blk. 70 στην Τουρκία θα είναι μια τραγική ήττα της "ελληνικής" κυβέρνησης. 


Επίσης, να φροντίσει ο πρωθυπουργός ποιοι βγαίνουν στα κανάλια και ανοίγουν το στόμα τους χωρίς καμία αρμοδιότητα για τέτοια θέματα, υποβαθμίζοντας τις προσπάθειες της ομογένειας. Εάν η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο έχει στη κατοχή της, θεμιτό και αθέμιτο, για να αποτρέψει αυτή την πώληση, τότε η αποτυχία είναι δικιά της, όχι δικιά μας. Μιλάμε για ολικό εκτροχιασμό των οικονομικών όλων των κλάδων. Δεν μπορούμε σε τόσο μικρό διάστημα να αξιοποιήσουμε όλες αυτές τις αγορές.

Και οι Αμερικανοί δεν μας δίνουν FMF. Σε Ταϊβάν, Ισραήλ, Αίγυπτο δίνουν. Σε εμάς, που απ' την Αλεξανδρούπολη περνάει το 50% της ουκρανικής ενίσχυσης, δεν δίνουν τίποτα που να επιφέρει ποιοτική υπεροχή. Τα Kiowa χωρίς συστήματα αυτοπροστασίας είναι ιπτάμενα φέρετρα και τα M1117 ενώ κλείνουν τρύπες δεν μπορούν να συγκριθούν με το να μας αποδέσμευαν πυραύλους για τα f-16.

Υ.Γ  Me 120 "καινούργια" Viper η Τουρκία επανέρχεται σε πλήρη υπεροχή, διατηρεί >180 CCIP. Έτσι 24 Ραφάλ +80V δεν αρκούν για απολύτως τίποτε. Τώρα φαίνεται η λάθος επιλογή εξαφάνισης 20 πολύτιμων Mirage 2000 EGM/BGM και μη αποδοχής 20-40 Εμιρατιανών 2000-9. Δε βγαίνουν οι αριθμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: