ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Η Ρωσία εγκαθιστά αντιαεροπορικά συστήματα PANTSIR-S σε στέγες Υπουργείων και Κυβερνητικών Κτιρίων στη Μόσχα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αν κάποιος χρειαζόταν ένα σημάδι ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο, δεν αρκούσε παρά να δει τι συνέβη σήμερα νωρίτερα στη Μόσχα. Τα συστήματα αεράμυνας PANTSIR-S ανυψώθηκαν με γερανούς στις στέγες του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας και σε πολλά άλλα κυβερνητικά κτίρια γύρω από τη Μόσχα.

Στην άνωθεν φωτογραφία, μπορείτε να δείτε το PANTSIR-S εγκατεστημένο στο Αρχηγείο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας στη Μόσχα. Το PANTSIR-S-1, που φαίνεται παρακάτω στην φώτο από αεροπορική έκθεση, είναι ένα από τα πιο τρομερά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στον κόσμο.


 


Η παραπάνω μονάδα ραντάρ μπορεί να διαχειρίζεται και να ελέγχει πολλές διαφορετικές συστοιχίες πυραύλων και πυροβόλων όπλων.

Το γεγονός ότι η ρωσική κυβέρνηση μετακινεί τώρα αυτών τον τύπο αμυντικού συστήματος στην οροφή του Υπουργείου Άμυνας και σε άλλες στέγες άλλων κυβερνητικών κτιρίων στη Μόσχα, δείχνει ότι περιμένουν να βρεθούν πολύ σύντομα σε πόλεμο. Είτε να δεχτεί η Μόσχα αεροπορική επίθεση.

Κανείς δεν τοποθετεί αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα στις στέγες των κυβερνητικών κτηρίων αν δεν περιμένει ότι θα χρειαστεί.

Το  πυραυλικό σύστημα Pantsir  είναι μια οικογένεια αυτοκινούμενων, μεσαίου βεληνεκούς πυραύλων εδάφους-αέρος και αντιαεροπορικών συστημάτων πυροβολικού. Ξεκινώντας με το  Pantsir-S1  ως την πρώτη έκδοση, παράγεται από την KBP Instrument Design Bureau της Τούλα της Ρωσίας και είναι ο διάδοχος του Tunguska M1.

Το Pantsir-S1 σχεδιάστηκε για να παρέχει σημαντική αεράμυνα στρατιωτικών, βιομηχανικών και διοικητικών εγκαταστάσεων έναντι αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πυρομαχικών ακριβείας, πυραύλων κρουζ και UAV. και να παρέχει πρόσθετη προστασία σε μονάδες αεράμυνας έναντι εχθρικών αεροπορικών επιθέσεων που χρησιμοποιούν πυρομαχικά ακριβείας, ειδικά σε χαμηλά έως εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα. 

Σκοπός του είναι η προστασία πολιτικών και στρατιωτικών στόχων σημείου και περιοχής, για μηχανοκίνητα ή μηχανοποιημένα στρατεύματα μέχρι συντάγματος μεγέθους ή ως αμυντικό μέσο υψηλότερης βαθμίδας συστημάτων αεράμυνας όπως τα S-300/S-400. Το σύστημα έχει ικανότητα για αποστολές κατά πυρομαχικών. Μπορεί να χτυπήσει στόχους στην ίσαλο γραμμή/πάνω από το νερό. Μπορεί να λειτουργήσει σε πλήρως αυτόματη λειτουργία. Έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί σε εντελώς παθητική λειτουργία. Η πιθανότητα να χτυπηθεί ένας στόχος για ένα βλήμα δεν είναι μικρότερη από 0,7 με χρόνο αντίδρασης 4–6 δευτερόλεπτα. Μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους και οπλισμό όπλου ενώ βρίσκεται σε κίνηση.

Οι παραπάνω εικόνες ΑΠΟΔΕΙΚΝΟΥΝ ότι τα πράγματα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας γίνονται πολύ χειρότερα και ότι η Ρωσία αναμένει να δεχθεί επίθεση από το ΝΑΤΟ. Η Ουκρανία δεν έχει πλέον πολλές δυνατότητες να επιτεθεί στη Ρωσία και σίγουρα όχι στη Μόσχα. Επομένως, είναι λογικό να συμπεράνει κανείς ότι αυτά τα αμυντικά πυραυλικά συστήματα τοποθετούνται επειδή η Ρωσία ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ τώρα να δώσει μάχη με το ΝΑΤΟ.

Αυτό είναι το χειρότερο σημάδι μέχρι τώρα ότι ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος οδεύει προς το ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ

Εφόσον η Ουκρανία στερείται οποιασδήποτε πραγματικής ικανότητας να χτυπήσει τη Μόσχα, το ερώτημα που κυριαρχεί τώρα  είναι απλό: Θα «επέμβει άμεσα » το ΝΑΤΟ στη μάχη Ουκρανίας-Ρωσίας ή έχει αποφασίσει τώρα η Ρωσία ότι το ΝΑΤΟ έχει παρέμβει τόσο πολύ , που πρέπει να χτυπήσουν  πρώτοι;; Φυσικά, εάν ισχύει το δεύτερο, τότε λογικά δεν θα υπήρχε αντεπίθεση του ΝΑΤΟ και η Μόσχα θα μπορούσε να χτυπηθεί.

Η Ρωσία από την Τρίτη ακύρωσε όλες τις Συνθήκες*, η ΕΕ άρχισε να αναπτύσσει το Στρατηγικό της Αποθεματικά για Πυρηνικά επεισόδια στη Φινλανδία την Τετάρτη, η Ρωσία άρχισε να αναπτύσσει αντιαεροπορικές πυραυλικές άμυνες σε αυτήν· Υπουργείο Άμυνας και άλλα κυβερνητικά κτίρια στη Μόσχα σήμερα Πέμπτη...δεν χρειάζεται κανείς να είναι ιδιαίτερα έξυπνος για να καταλάβει που οδηγούν όλα αυτά.

* Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στους Ρώσους νομοθέτες την Τρίτη να υιοθετήσουν έναν νόμο που θα τερματίσει επισήμως τη συμμετοχή της χώρας σε 21 συνθήκες και καταστατικούς χάρτες που σχετίζονται με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Η Μόσχα αποχώρησε από το όργανο για τα ανθρώπινα δικαιώματα τον περασμένο Μάρτιο, υποστηρίζοντας ότι  έχει σχεδιαστεί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους και εξυπηρετεί μόνο δυτικούς πολιτικούς στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: