ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Ο ξεπατοκαλάθας σε νέες περιπέτειες

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο ξεπατοκαλάθας σε νέες περιπέτειες

♦️Εν αρχήν ην κάποιος Δημήτρης Κοπελουζος. Στα νιάτα του βολευτής στην ΝΔ αλλά έπηξε το μυαλό του και σου λέει "δεν έχει potential η πολιτική, όλο στην ζητιανιά για μαύρα είσαι". Και άλλα τέτοια εκσυγχρονιστικά, τα έχετε ακούσει.
 
♦️Έτσι, επί Σημιτη, αποφάσισε να γίνει ο εδώ άνθρωπας της Gazprom και της Μόσχας. Εύκολακι αν είχες συστατικές επιστολές από κανένα πρωθυπουργικό γραφείο της εποχής. Και έτσι, χλιψ χλιψ, έχασε η πολιτική αστέρα μέγα, αφού το γύρισε στις" επιχειρήσεις".
 
Τι επιχειρήσεις μην με ρωτάς. Πάντως από αυτές που να δικαιολογούν πάνω στο γραφείο του την προκλητική έκθεση σε κοινή θέα και ενός καλάσνικοφ. Και που πάντα γίνονται καταθέτοντας τον οβολό 60:40 στα τότε δύο μεγάλα κόμματα. Σημιτάνθρωπος στο επάγγελμα έγινε δηλαδή. Εκσυγχρονιστής.
 
♦️Το πράγμα πήγαινε καλά και το χρήμα από τις προμήθειες αγοράς - πώλησης χονδρικής φυσικού αερίου, έρεε άφθονο προς την ανύπαρκτη (!) εδώ εταιρεία του τύπου ΕΠΕ. Μέχρι την ημέρα που αποφάσισαν ο Πουτιν και ο θείος Σαμ να τσακωθούν στην Ουκρανία, βάζοντας σε εκείνο το παιχνίδι πρέφας το ευρώ στην μέση για να του πάρουν όλα τα καπίκια (στο *).
 
Έμπειρος πλέον ο Δημήτριος, δεν το είχε σε τίποτα να αλλάξει πάλι "στρατόπεδο". Και επανήλθε στην αρχική του πίστα, κάνοντας τον μεσάζοντα για δουλειές υπό την αιγίδα της ΝΔ. Να σου μετά τα μερεμέτια της ανακαίνισης της αμερικανικής πρεσβείας, το καλώδιο ηλεκτρικής σύνδεσης μας με την Αίγυπτο (δουλίτσα 5,5δισ€), όλα καλά.
 
♦️Αλλά επειδή η τέχνη που έμαθες "μάθε την και αν πεινάσεις πιάσε την" δεν ξεχνιέται, ο εν λόγω ανέλαβε και τις βαλίτσες τύπου Καϊλη από το Κατάρ για μια σειρά νέες μπίζνες που έχει στήσει εδώ ο πολυχρονεμένος του Εμιρης, σαν γέφυρα πάντα με τα Ντιλς του Ερντογαν και της φαμίλιας του (και στο βάθος πάλι ο Πουτιν) . Να και σταθμός LNG στον Βόλο (αφού έφαγε μπαν από το Αμερικανάκι, τον πατριώτη τύπου "θαμώνας στα Βλάχικα", για το λιμάνι της Αλεξανδρουπολης). Να και προμήθειες πολεμικών toys πέρα δώθε, και το χρήμα άρχισε πάλι να πίπτει right through.
 
♦️Μέχρι που τον κάρφωσε με ένα tweet εκείνος ο ξεπατοκαλάθας που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει...Μόνο τσιρίδες.
 
Και ερωτώ : Τι δουλειές είχαν στο Κατάρ via Κουβέιτ ο Δημητράκης και τα Κοπελουζάκια με τον ανάπτυξης χθες, και άφησαν την κηδεία να πάνε για πουρνάρια ;; Οεο... 
 
Ο/η ευρών/ουσα κερδίζει ένα Πολίτικο ραχατ λουκουμ, προσφορά του άλλου πολυχρονεμένου μας. Του κουμπάρου καλέ, από απέναντι.
 
Αν έχασες το επεισόδιο της σειράς γεωπολιτικό game theory αυτού του ιστολογίου, και για να μην έχεις απορίες για το "τι παίζει τώρα", ΕΔΩ.

Η φωτογραφία και η είδηση ΕΔΩ
 
 Προηγούμενο επεισόδια του εν λόγω business trip (και κάτι αναφορές της DW για το who is who Κοπελουζος), ΕΔΩ.

2 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Γάτα ο Άδωνης,ήθελε να πάει στο φύτεμα ,άλλα έτυχε μια κωλοδουλεια στου διαόλου τη μάνα!!!Άκου σύμπτωση!!!!! Σου λέει "Όλοι θα κοιτάνε την Γιαδικιάρογλου που κοιτάει την Πετροβασιλη στο Τατόι. Κάνεις δεν θα πάρει χαμπάρι ότι κάνω δουλειές με Πουτινικο...

Ανώνυμος είπε...

αν κάτι συχαίνομαι στον καπιταλισμό,εκτός της υποκρισίας,είναι το γεγονός ότι οι μεσάζοντες είναι αυτοί που ρουφούν το αίμα στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας που βασίζεται στην παραγωγή,όπως οι μπάνκστερς το χρήμα του πλανήτη χειρότερα από τους τοκογλύφους
Μιας και άρχισα τις ατές, να σας πώ ότι έχω εκθέσει την πήρη άποψι μου περί μπανκστερς, και ειδικότερα του αφεντικού της:
ΠΉΡΑ 80.000 ΔΆΝΕΙΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΉΡΩΣΑ ΣΡΤΗΝ ΏΡΑ ΤΟΥ 120000
Η ΤΡΆΠΕΖΑ ΜΑς ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΓΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΌ ΊΔΡΥΜΑ
-Οι τοκογλυφοι το ίδιο λένε,άρα πρέπει και το αφεντικό σου πρέπει να΄ναι φυλακή μαζί τους, όχι να τσονταρουμε τη χασούρα τους με την ανακαιφαλαιοποίηση του μνημονίου, μιας και η κουβέντα έγινε 1 μήνα μετά το 1ο μνημόνιο
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ