ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Συνεδριάζει η «Ομάδας Επαφής» του ΝΑΤΟ (Πολεμικό Συμβούλιο) τώρα στην αεροπορική βάση Ramstein στην Γερμανία

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Συνεδριάζει η «Ομάδας Επαφής» του ΝΑΤΟ (Πολεμικό Συμβούλιο) τώρα στην αεροπορική βάση Ramstein στην Γερμανία 

Τουλάχιστον τριάντα δύο (32) στρατιωτικοί στρατηγοί έχουν συγκληθεί για την συνάντηση στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία, για να συζητήσουν τη μελλοντική «βοήθεια» και «τακτικές» για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας. Σήμερα, ο κόσμος θα μάθει αν η Γερμανία θα εγκρίνει την αποστολή γερμανικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία , που είναι η «Κόκκινη Γραμμή» για τη Ρωσία.

Η Γερμανία κατασκευάζει το κύριο άρμα μάχης Leopard-2. Αρκετές άλλες χώρες στην Ευρώπη έχουν αγοράσει πολλά από αυτά τα τανκς όλα αυτά τα χρόνια και θέλουν να τα μεταφέρουν στην Ουκρανία, για να πολεμήσουν τη Ρωσία, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα.

Όταν μια χώρα κατασκευάζει όπλα και στη συνέχεια πουλά αυτά τα όπλα σε άλλη χώρα, η πώληση εξαρτάται από τη συμφωνία που έκανε η παραλήπτρια χώρα να ΜΗΝ πουλήσει (ή να δώσει) αυτά τα όπλα σε οποιονδήποτε άλλο χωρίς την άδεια της χώρας προέλευσης.

Σε αυτή την περίπτωση, η Πολωνία θέλει να δώσει τα άρματα μάχης Leopard-2 που αγόρασε, στην Ουκρανία. Η Γερμανία δεν έχει δώσει άδεια, επομένως τα τανκς δεν μπορούν να πάνε.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας, Lebrecht, παραιτήθηκε. Τώρα υπάρχει νέος υπουργός Άμυνας, ο οποίος θα παρευρεθεί στη σημερινή συνάντηση στην αεροπορική βάση Ramstein. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν από τη Γερμανία δείχνουν ότι ο νέος υπουργός θα εγκρίνει τη μεταφορά των αρμάτων Leopard-2, αλλά αυτή τη στιγμή, αυτό είναι μόνο ΦΗΜΕΣ.

Ωστόσο, υπάρχουν επιπλέον προβλήματα.

Μέσω πολιτικών παρασκηνίων, η Ρωσία ενημέρωσε τη Γερμανία ότι εάν γερμανικά τανκς επιτεθούν στο ρωσικό έδαφος, θα είναι παραβίαση της Συνθήκης του Πότσνταμ που τερμάτισε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή η Συνθήκη καθιστά σαφές ότι η Γερμανία επιτρέπεται να έχει μόνο μια «Αμυντική Δύναμη» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και «για τίποτα άλλο». Η κατασκευή τανκς που στη συνέχεια αποστέλλονται στην Ουκρανία για να πολεμήσει τη Ρωσία, θα χρησιμοποιούσε τον γερμανικό στρατό για «κάτι άλλο» και η θέση της Ρωσίας είναι ότι θα παραβιάσει τις διατάξεις αποστρατικοποίησης» της Συνθήκης του Πότσνταμ. Η Ρωσία φέρεται να είπε στη Γερμανία ότι εάν γερμανικά τανκς επιτεθούν στο ρωσικό έδαφος "Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει αμέσως".

Το θέμα εδώ είναι ότι οι πρώην περιφέρειες Λουχάνσκ, Ντόνετσκ, Χερσώνα και Ζαπορόζιχε έχουν πλέον ενταχθεί στη Ρωσία και έγιναν δεκτές από το ρωσικό νομοθετικό σώμα, που ονομάζεται Δούμα. Έτσι, αυτά τα εδάφη είναι πλέον «ρωσικό έδαφος». Η Ουκρανία δεν το αναγνωρίζει αυτό, ούτε η συλλογική Δύση. Αναφέρονται σε αυτές τις περιφέρειες ως «παράνομα προσαρτημένες».

Έτσι, η Ρωσία βλέπει τα εδάφη ως ρωσικό έδαφος, η Δύση όχι. Εάν δοθούν στην Ουκρανία γερμανικά τανκς και χρησιμοποιήσει αυτά τα τανκς για να επιτεθεί στο "Ρωσικό έδαφος", θα ξαναρχίσει τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ή θα γίνει γνωστός ως "3ος Παγκόσμιος Πόλεμος".

Ο νέος υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους μόλις ανακοίνωσε δημόσια ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ενιαία θέση σχετικά με την προμήθεια αρμάτων μάχης Leopard 2 στο Κίεβο». Συνέχισε λέγοντας ""Οι δηλώσεις των μέσων ενημέρωσης ότι η Γερμανία βρίσκεται στο δρόμο για τη δημιουργία ενός συνασπισμού για την αποστολή βαρέων αρμάτων μάχης στην Ουκρανία είναι ψέματα. Υπάρχουν καλοί λόγοι για να στείλουμε εξοπλισμό, αλλά υπάρχουν και λόγοι να μην το κάνουμε." Πρέπει να σταθμιστούν όλα τα υπέρ και τα κατά. Πολλοί σύμμαχοι συμμερίζονται την άποψή μας, πρόσθεσε ο Πιστόριους.

«Ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο», είπε ο Πιστόριους...στοίχημα ότι μπορούμε να ποντάρουμε σε αυτό. Άλλος ένας ελεγχόμενος σαν την Μέρκελ. Είναι όλα ψεύτικα, όπως όλοι οι σύγχρονοι πόλεμοι. Ο νικητής είναι ήδη σίγουρος και αυτή τη φορά επέλεξαν τη Ρωσία. Γι' αυτό κανείς εδώ και 8 χρόνια δεν προετοιμάζεται γι' αυτό και όλοι είναι χαλαροί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: