ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Η Σαουδική Αραβία ανακοινώνει το τέλος του δολαρίου πετρελαίου ΗΠΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η Σαουδική Αραβία ανακοινώνει το τέλος του δολαρίου πετρελαίου ΗΠΑ

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ανακοινώνει ότι είναι επίσημα ανοιχτό να διευθετήσει το εμπόριο πετρελαίου και φυσικού αερίου σε νομίσματα άλλα από το δολάριο ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχουν προβλήματα με το να συζητήσουμε πώς θα διευθετήσουμε τις εμπορικές μας ρυθμίσεις, είτε είναι σε δολάριο ΗΠΑ, είτε είναι ευρώ, είτε είναι το ριάλ Σαουδικής Αραβίας», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλ Τζαντάν στο Bloomberg TV την Τρίτη σε συνέντευξή του στο Νταβός. .

«Δεν νομίζω ότι υποχωρούμε ή αποκλείουμε οποιαδήποτε συζήτηση που θα βοηθήσει στη βελτίωση του εμπορίου σε όλο τον κόσμο», είπε ο Al-Jadaan.

Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, ο οποίος έχει διατηρήσει μια νομισματική σύνδεση με το δολάριο για δεκαετίες, επιδιώκει να ενισχύσει τις σχέσεις του με σημαντικούς εμπορικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. H Σ.Α είναι ένας πυλώνας ενός συστήματος πετροδολαρίων που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1970 και βασίζεται στην τιμολόγηση των εξαγωγών αργού σε αμερικανικό νόμισμα. Κατά την επίσκεψη του προέδρου Xi Jinping στο Ριάντ πέρυσι, οι δύο χώρες συμφώνησαν να ενισχύσουν τον συντονισμό για την ενεργειακή πολιτική και την εξερεύνηση.

 Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού ο Σι είπε ότι η Κίνα θα καταβάλει προσπάθειες να αγοράσει περισσότερο πετρέλαιο από τη Μέση Ανατολή και επίσης ήθελε να διευθετήσει αυτό το εμπόριο στο γιουάν.   

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το λέγαμε εδώ και καιρό ότι οι  οι BRICS θα ενωθούν και θα δημιουργήσουν ένα ΚΟΙΝΟ νόμισμα με χρυσό. Καθώς και πώς ΈΡΧΕΤΑΙ το τέλος του δολαρίου. Όπως φαίνεται να συμβαίνει εδώ και πολλούς μήνες, αλλά  αυτό γίνεται τώρα και "επίσημα". Πόσο καιρό θα παραμείνει όρθιο αυτό το Λευκό Σπίτι στο Λιβάδι  από τραπουλόχαρτα;;Προβλέπω μια επανάσταση στις ΗΠΑ σύντομα. Εξεγέρσεις στους δρόμους. καύση αυτοκινήτων και κτιρίων. στρατεύματα που θα κλήθουν να βάλουν τάξη. Ο αμερικανικός λαός δεν έχει ιδέα τι έρχεται.

Στη συνέχεια, οι αυθεντικές ΗΠΑ θα ζητήσουν ειρήνη και αλλαγή καθεστώτος. 

H είδηση ΕΔΩ... 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θα προλάβουν να φουντάρουν το ευρώ πρώτα, να παραμείνουν 4-5οι ή θα παίξουν μπαράζ παραμονής με καμμιά Νιγηρία;;;;
Τ'αποκα'ι'δια τους, να'ναι παλάτι στην Υεμένη.....
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ