ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Η Γερμανία είναι στην πραγματικότητα «ανίκανη» να υπερασπιστεί τον εαυτό της, και για αυτό η Λάμπρεχτ παραιτείται.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λάμπρεχτ σχεδιάζει να παραιτηθεί, ανέφερε την Παρασκευή η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πηγές με γνώση του ζητήματος. Έτσι εντείνεται ενδεχομένως το προβλήμα του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς καθώς επιδιώκει προσεκτικά να ενισχύσει τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Η Λάμπρεχτ, μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) του Σολτς, είχε σκοπό να παραιτηθεί την επόμενη εβδομάδα και είχε ήδη ενημερώσει τονΣολτς για την απόφασή της, δήλωσε κυβερνητική πηγή, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung.Η εφημερίδα απαριθμούσε την Κοινοβουλευτική Επίτροπο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, Eva Hoegl, και την κατώτερη υπουργό Άμυνας Siemtje Moeller ως πιθανούς διαδόχους.

Το περιοδικό Spiegel πρόσθεσε τον επικεφαλής του κόμματος του SPD Λαρς Κλίνγκμπαϊλ και τον υπουργό Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ στη λίστα των υποψηφίων.

Η συνεχιζόμενη «Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση» από τη Ρωσία εντός της Ουκρανίας πιστεύεται ότι είναι η πραγματική αιτία της παραίτησης της Κριστίν Λάμπρεχτ. Αυτή η Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση, και η αντίρρηση του ΝΑΤΟ σε αυτήν, ανάγκασαν το ΝΑΤΟ να εντατικοποιηθεί για να βοηθήσει την Ουκρανία. Αλλά αυτές οι προσπάθειες βοήθειας αποκάλυψαν την τραγική έλλειψη ετοιμότητας του γερμανικού στρατού.  

Λιγότερα από τα μισά άρματα μάχης της Γερμανίας είναι λειτουργικά και κατάλληλα για υπηρεσία λόγω μη διαθεσιμότητας εξαρτημάτων και προβλημάτων συντήρησης. Τα γερμανικά στρατεύματα βρίσκονται σε έλλειψη επιχειρησιακών πυροβόλων όπλων, και ακόμη λιγότερο σε πυρομαχικά για να προλάβουν τις ικανότητές τους στα πυροβόλα όπλα.  

Σύμφωνα με κάποιους οι οποίοι ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους λόγω της ευαίσθητης φύσης των παρατηρήσεών τους, η Γερμανία είναι στην πραγματικότητα «ανίκανη» να υπερασπιστεί τον εαυτό της, εάν παραστεί ανάγκη. Η Λάμπρεχτ κατηγορείται για αυτή την αποτυχημένη ετοιμότητα και γι' αυτό, σύμφωνα με τους ανώνυμους αξιωματούχους, παραιτείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: