ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Ο κίνδυνος είναι ακόμα εδώ, αλλά η πραγματικότητα δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σύμφωνα με την Καθημερινή σύσσωμη η ηγεσία του ΠΝ έφερε σθεναρές αντιρρήσεις στην πρόσκτηση των φρεγατών HF² προέλευσης ΗΠΑ. (καταλάβατε τώρα γιατί αποστράτευσαν τον Ναύαρχο Λυμπέρη)

Το ότι η Ελλάδα γλίτωσε (για την ώρα) από τα σαπάκια LCS-MMSC, το οφείλει στην προηγούμενη ηγεσία του ΠΝ. Γλιτώσαμε από πλοίο που δεν κατάφεραν οι Αμερικανοί να διασυνδέσουν το CIWS RAM, το συρόμενο σόναρ. Γλιτώσαμε από πλοία με μηχανολογικά προβλήματα. 

Από πλοία που στα 4 έτη βγάζουν ρωγμές στα κύτη, από πλοία που παίρνανε αέρα στα λάδια, από πλοία χωρίς σταθερά ραντάρ και πυραύλους μεγάλης εμβέλειας. Τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που τα προωθούσαν τώρα που οι Αμερικανοί θα τα χρησιμοποιούν στην καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών;

Ο κίνδυνος είναι ακόμα εδώ, αλλά η πραγματικότητα δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί.

Να πούμε το πιο απλό..  ότι ήταν "Πολεμικά" πλοία από αλουμίνιο,που προφανώς η «θωράκιση» τους θα τρυπούσε και με ένα κυνηγετικό με φυσίγγιο διασποράς για μπεκάτσες. Και είχαμε και τα μισά αμυντικά σάιτ να λένε ότι ήταν πολιτική απόφαση η FDI και εσχάτως είδα να κυκλοφορεί η φήμη ότι η αποστράτευση της ηγεσίας του ΠΝ ήταν επειδή προωθούσε την ανεπαρκή FDI. Αυτά γράφουν κάτι "γνώστες" που προωθούσαν προϊόντα της LM ως σωτηρία του ΠΝ. Σαπίλα.

Είναι οι ίδιοι λογαριασμοί/σάιτ που απαξιώνουν την αεράμυνα περιοχής, που εντοπίζουν μειονεκτήματα αποκλειστικά στην FDI HN, που διακρίνουν την έλλειψη ενεργών ECM, αλλά όχι HM σόναρ, που υποστηρίζουν ότι τα πλοία δε θα μπορούν να δεχθούν 4 VLS SYLVER A50, ότι πρέπει να πωληθούν κλπ. 

Ο κάθε σκορδοπούτσογλου είχε και έχει και άποψη. Όπως και σε άλλους τομείς του δημοσίου διαλόγου, πρέπει να αποτραπεί η διαστρέβλωση εξειδικευμένων δεδομένων από χρήστες που δεν έχουν καμία ειδίκευση, για την οποία προσφέρονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για το λόγο αυτό, ο τεκμηριωμένος αντίλογος αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: