ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Οργισμένη αντίδραση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ επειδή εγκρίθηκε η οικονομική ενίσχυση για τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Συγχαρητήρια στην ηγεσία του ΠΝ που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και μέχρι τώρα έχει φέρει εις πέρας κάθε αποστολή επιτυχώς. Όλα αυτά θα προσμετρηθούν και θα μπουν στη ζυγαριά και θα ανταμειφθούν για τα έργα και όχι για τα λόγια. Για όσους κατάλαβαν πάνε τα αμφιβιοτέτοια των 10 κόμβων που τουμπάρουν στο 1,5 μέτρο κύμα και θα πηγαίνουν στο πάτο από loitering σαν τα Hero. Επίσης και τα whidbey πάνε και αυτά. Φωτογραφίες όμως μπορούν να βγαίνουν εάν κάνουμε περισσότερες ασκήσεις με τους Αιγύπτιους, αλλά προσέξτε γιατί τα apache δεν τα πάνε καλά με το θαλασσινό νερό, φθείρονται. Άρα με μέτρο όλα.


Μια σπουδαία επιτυχία με στόχο την έμπρακτη αναγνώριση του έργου που επιτελούν τα πληρώματα του Στόλου ήταν σημερινή έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τη πρόσθετη οικονομική ενίσχυση για τα στελέχη του ΠΝ που βρίσκονται εν πλω με μονάδες του Στόλου. Έπειτα από πολύμηνες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις επιτέλους εγκρίθηκε. Πρόκειται για ένα κονδύλι μόλις 19 εκατομμυρίων ευρώ με στόχο αφενός να αναγνωριστεί το έργο του προσωπικού του ΠΝ ως μια επιβράβευση και αφετέρου να ανακοπεί το μεγάλο κύμα παραιτήσεων.

 Όμως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παραμονή των κρίσεων και ενώ πρόκειται για εξαγγελία του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξερράγη στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) παρουσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου καθώς και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) Νίκου Χαρδαλιά. Μάταια ο ΥΕΘΑ προσπάθησε να ηρεμήσει τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ εξηγώντας του πως πρόκειται για απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η αντίδραση του προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Δεν θα επεκταθούμε παραπάνω καθότι ειπώθηκαν βαριές κουβέντες. Το ζήτημα είναι γιατί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιδρά με αυτόν τον απρεπή και αμετροεπή τρόπο.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε εισηγηθεί οικονομική ενίσχυση για τα στελέχη του ΠΝ που βρίσκονται μόνον σε ειδικές αποστολές όπως οι νατοϊκές και οι διασυμμαχικές υποχρεώσεις. Αντιθέτως η ηγεσία του ΠΝ πρότεινε μια οικονομική ενίσχυση για το σύνολο του προσωπικού που είναι εν πλω και υπηρετεί σε πλοία και μονάδες του Αρχηγείου Στόλου. Τελικώς ο πρωθυπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος της ηγεσίας του ΠΝ και ενέκρινε την εισήγηση της. Άλλωστε είναι μια απόφαση με μοναδικό κερδισμένο το προσωπικό και τα πληρώματα του Στόλου. Τα στελέχη που βρίσκονται και είναι ταγμένα στη πρώτη γραμμή. 

ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ελπίζω αν γίνει το μπαμ να τον τουφεκίσει η φρουρά του, να κάνουν οι υπόλοιποι χαμηλόβαθμοι τη δουλειά τους χωρίς πολλούς 5φαλαγγίτες στο Κέντρο Επιχειρήσεων.
Από την αλλη, καταλαβαίνω το δράμα που περνάει, τα μαφίβια εκτός των μιζών, άνετα μπορούν να σώσουν "μετανάστες" στον ποταμότου Εβρου.
Και στην τελική, ας μην πάρει ο ίδιος την αύξηση που θα πήγαινε στην κησεία του, ένα κάρο αδέσποτα έχουμε να τα'ί'σουμε
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

KALLISTRATOS FM είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΣΚΑΤΟ-ΦΛΩΡΕ ΣΕ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΛΟΧΑΓΟ ΣΤΑ ΔΙΑΛΑ ΦΑΣΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο στρατός μας νομίζω κατέχει το συγκεκριμένο όπλο.....

''Φλέγεται'' το Σολεντάρ! Ένα ''βήμα'' πριν το καταλάβουν οι Ρώσοι- Με ακραίες μεθόδους οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν ραδιενεργούς αντιαρματικούς πυραύλους MILAN

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7143661_flegetai-solentar-ena-bima-prin-katalaboyn-oi-rosoi-me-akraies

Απλός ανώνυμος σχολιαστής