ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Η επίθεση στο Ιράν μήπως έχει σχέση ΚΑΙ με το Αζερμπαιτζάν;;

 Explosions are being reported in multiple Cities across Iran tonight including Hamedan, Isfahan, and Karaj; there are also reports that Air Defenses have been Activated at Hamadan Airbase in the Northwest of the Country. pic.twitter.com/QWHoce2Eyt

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Πολλές εκρήξεις συγκλόνισαν διάφορες πόλεις εντός του Ιράν από το βράδυ του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2023. Όλες οι εκρήξεις έπληξαν στρατιωτικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις με πλήγματα πολλών στόχων σε όλο το Ιράν που οφείλονταν σε επίθεση με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Επιπλέον, έρχονται τώρα αναφορές που υποστηρίζουν ότι η Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη (IDF) εμπλέκεται σε αεροπορικές επιθέσεις εντός της Συρίας, εναντίον φερόμενων ιρανικών στόχων.   Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις τοποθεσίες των πολλών επιθέσεων μέχρι στιγμής:


Τα ρωσικά και ιρανικά κρατικά μέσα ισχυρίζονται ήδη ότι οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις εντός του Ιράν απόψε είναι ύποπτες και ότι προέρχονται από χώρα συνδεδεμένη με το ΝΑΤΟ ή το ΝΑΤΟ. Υπάρχουν φήμες απόψε ότι η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην ιρανική πρωτεύουσα της Τεχεράνης εκκενώνεται αυτήν τη στιγμή με πολλά φορτηγά να φορτώνονται με εξοπλισμό και έγγραφα από την Πρεσβεία. ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ, ΤΕΧΡΑΝΗ.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση. Τα χτυπήματα στο Ιράν είναι εξαιρετικά κατανεμημένα σε όλη τη χώρα. Τουλάχιστον 7 μεγάλες πόλεις έχουν χτυπηθεί. Το ιρανικό συμβούλιο ασφαλείας έχει συγκληθεί για έκτακτη συνεδρίαση.

Υπουργείο Άμυνας του Ιράν: "Η αεράμυνα χτύπησε ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προσπαθούσαν να στοχεύσουν το Στρατιωτικό Εργοστάσιο του Ισφαχάν και τα άλλα δύο αεροσκάφη έπεσαν σε αμυντικές παγίδες και εξερράγησαν.".

Όμως η ροή των ειδήσεων από το Ιράν μόλις . . . σταμάτησε. Δεν βγαίνει παρά έξω τίποτα. Πλήρης σιωπή. Κάτι τρέχει. Το πιο περίεργο μέρος της αναφοράς είναι ότι η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν, στην Τεχεράνη, εκκενώνεται /εκκενώθηκε. Και  θυμήθηκα ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει μια σύγκρουση με την Αρμενία (ξανά) και οι Ιρανοί (σιίτες μουσουλμάνοι) υποστηρίζουν τη (χριστιανική) Αρμενία. Άρχισα λοιπόν να αναρωτιέμαι αν οι αποψινές επιθέσεις στο Ιράν μπορεί να έχουν πράγματι σχέση με το Αζερμπαϊτζάν;;

Σημειώνω επίσης, ότι τόσο τα ρωσικά όσο και τα κρατικά μέσα του Ιράν αναφέρουν,  ότι οι χθεσινές επιθέσεις " υποπτεύονται ότι προέρχονται από χώρα ΝΑΤΟ ή συνδεδεμένη με το ΝΑΤΟ". Αυτό θα ήταν το Αζερμπαϊτζάν;; 

Μόλις προχθές δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της ασφάλειας στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Τεχεράνη. Τώρα φημολογείται (ανεπιβεβαίωτο) ότι συμμετείχε σε μια επιχείρηση για λαθραία μεταφορά μικρο-drones στην Πρεσβεία και ότι αυτά τα drones μπορεί να είναι αυτά που επιτέθηκαν στο Ιράν χθές. Αυτές οι ΦΗΜΕΣ (και πάλι, ανεπιβεβαίωτες) συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι το Ιράν ανακάλυψε τι επρόκειτο να συμβεί, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα εγκαίρως για να το αποτρέψει, και έτσι φέρεται να δολοφόνησαν ευθέως τον Αρχηγό Ασφαλείας της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν.

Όλα πολύ μπερδεμένα. Ακόμα περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες...αν και το διαδίκτυο έχει κοπεί στο Ιράν.

Υ.Γ Δεν θα εκπλαγώ αν μάθω ότι αυτά τα χτυπήματα στο Ιράν έγιναν στα μέρη που αποθηκεύουν ή/και κατασκευάζουν τα drones saheed που η Ρωσία χρησιμοποιεί με μεγάλη επίδραση στην Ουκρανία.

 

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βομβάρδισαν Σαββατιάτικα οι Ισραηλινοί;;;Δεν τηρούν την αργία;;;
Αλήθεια εκεί στο Ισραήλ τι να γίνεται άραγε με την θνησιμότητα, αυξήθηκε όπως στις άλλες χώρες ή είχαν το γκουντσταφ;;
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Ανώνυμος είπε...

Και σεισμός ταυτόχρονα!!!

Ανώνυμος είπε...

κάπου άκουσα ότι κάποια ντρόουν ξεκίνησαν από το Αζερμπα'ι'τζάν,ενώ ο Δρούγος-ΝΑΤΟμάστερΒόις είπε προχτές ότι το Ισραήλ διέψευσε επιβεβαιώνοντας ότι το χτύπημα ήταν απ'τους Περιούσιους
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Θα κάνω ανάρτηση σχετικά με αυτό κ.Ξενοδόχε...τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ από ότι φαίνονται.