Πρέπει να αφήνουμε χώρο για το αδιανόητο, προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα,
Ζούμε σε «έναν κόσμο πιο επιρρεπή σε σοκ», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε πάνελ του World Government Summit. «Όλοι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία για να είμαστε πολύ πιο ευέλικτοι και πολύ πιο προσανατολισμένοι στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορούμε να χειριστούμε καλύτερα τους κραδασμούς», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι η μεγαλύτερη ανησυχία προέρχεται από το απροσδόκητο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Oι λέξεις κλειδιά σε αυτά που είπε η Κρισταλίνα είναι αδιανόητο, σοκ και απροσδόκητο. Όλα τα άλλα είναι σάλτσες. Δηλαδή κοντολογίς είπε σε γλώσσα αβαβα....Θα σας αλλάξουμε τα φώτα .Κάθε τόσο και ένα φρέσκο αγγούρι ..Μας το λένε άφοβα και στην ψύχρα τι έρχεται πλέον. Δεν το κρύβουν καθόλου.
Η είδηση ΕΔΩ...
Πως μας
το είχε πει εκείνος ο ελβετος shark το καλοκαίρι όταν τον ρώτησα αν
ετοιμάζουν πάλι επίθεση στις ιταλικές τράπεζες... "Οι καρχαρίες δεν
νοιάζονται αν καταστραφεί μια ήπειρος εάν αποκομίσουν κέρδος. Σε κάθε
κρίση υπάρχει μια ευκαιρία για κάποιους". Όπως αποδείχθηκε το JAWS παίζει
πάλι στους κινηματογράφους. Από τότε το θεωρήσαμε σίγουρο ότι θα γινόταν. Απλά δεν ξέραμε ποιος θα ήταν ι πρώτος στόχος τους.
Μόνο από το
ένστικτο, είτε από τις οι τάσεις μετά την πανδημία και την διάρρηξη της
εμπορικής αλυσίδας, είτε το παιχνίδι της Σανγκάης είτε η γνώση του
παρελθόντος, είτε η στατιστική, είτε το προφίλ των παιχτών. Ήταν οφθαλμοφανές
ότι θα γίνει.
Βρασίδας: Να καταναλώνεις μόνο αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι. Αν το κάνεις από επιλογή τότε τους έχεις κερδίσει. Αν όμως το κάνεις από ανάγκη τότε σε κέρδισαν.
2 σχόλια:
Π. Τόμσεν: Ξεχάστε το Great Reset. Απατεώνας ο Σημίτης, σάπιο το ελληνικό πολιτικό σύστημα!
April 9, 2021 The Flag Report
Date: 09/04/2021 Time: 10:41
Βόμβες μεγατόνων έριξε ο συνταξιούχος -πλέον- πρώην διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Πολ Τόμσεν. Προβλέπει επιστροφή στην ένταση μεταξύ του Ευρωπαϊκού Βορρά και του Νότου και δύσκολες, πολιτικά και κοινωνικά, μέρες, για τους Ευρωπαϊκούς λαούς που θα θέσουν τα σχέδια για το Great Reset στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
Επίσης, εμμέσως πλην σαφώς, χαρακτήρισε τον Κώστα Σημίτη, πολιτικό απατεώνα, διότι έβαλε την Ελλάδα στο Ευρώ χωρίς να πληροί τις οικονομικές προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, η οικονομία της να μην μπορεί να επιβιώσει. Πελατειακό δηλαδή, σάπιο και διεφθαρμένο, χαρακτήρισε και το Ελληνικό πολιτικό σύστημα ο Πολ Τόμσεν, ανοίγοντας την συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ως την ενδεδειγμένη λύση για τη χώρα.
Διαβάστε τι δήλωσε:
«Είμαι αρκετά απαισιόδοξος αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να ευημερήσει μέσα στην Ευρωζώνη, κατά βάση λόγω των παθογενειών που γεννά το πελατειακό της σύστημα» δήλωσε, χαρακτηριστικά, από το βήμα του συνεδρίου του Economist με θέμα «Ελλάδα: 200 χρόνια οικονομικής επιβίωσης».
Αφού προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, ο συνταξιούχος -πλέον- οικονομολόγος υπογράμμισε ότι η απόφαση ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν «καθαρά πολιτική» και «δεν είχε οικονομική υπόσταση».
«Και κάπως έτσι η Ελλάδα εξαναγκάστηκε από τους θεσμούς να εφαρμόσει σκληρές πολιτικές» συνέχισε, μεταξύ άλλων, αναγνωρίζοντας ότι «δεν μπορείς να επιβάλεις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αν δεν τις θέλει το ίδιο το σύστημα». Μάλιστα, επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ιρλανδίας, όπου «τους είπαμε τι έπρεπε να γίνει και το έκαναν». «Αυτή ήταν και η διαφορά» σχολίασε με νόημα.
Ειδική αναφορά έκανε και στο συνταξιοδοτικό σύστημα, επαναλαμβάνοντας ότι είναι μη ρεαλιστικό, καθώς παρέχει συντάξεις βόρειας Ευρώπης, τις οποίες δεν μπορεί να «σηκώσει» η οικονομία.
«Έρχεται κι άλλη λιτότητα στην Ευρώπη»
Όσον αφορά την πορεία της Γηραιάς Ηπείρου, ο κ. Τόμσεν προεξόφλησε την εφαρμογή κι άλλης λιτότητας στην Ευρωζώνη, κάτι το οποίο είναι «πολιτικά μη βιώσιμο». Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε την ανάγκη γενναίας αναδιάρθρωσης των χρεών στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, παρότι εξέφρασε κατανόηση στο γιατί οι πολιτικοί ιθύνοντες δυσκολεύονται να αποφασίσουν κάτι τέτοιο.
Εκτίμησε δε, ότι όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα σταματήσει να παρεμβαίνει, τότε «θα έρθει με βεβαιότητα ξανά στο προσκήνιο το χάσμα Βορρά και Νότου». Αυτό, όπως συμπλήρωσε, «θα προκαλέσει δραματικές εντάσεις». «Κι αυτό διότι η Ευρωζώνη δεν έχει μετασχηματιστεί ακόμη σε πολιτική ένωση».
«Η Ελλάδα δεν κλείνει τα κενά»
Επανερχόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας, ο κ. Τόμσεν επεσήμανε ότι κάθε πρόβλημα αφερεγγυότητας είναι πρόβλημα ρευστότητας και «όταν ως Ευρωζώνη επιτρέπεις την προβολή εκτιμήσεων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σε ορίζοντα τόσο πολλών δεκαετιών, τότε δεν μπορείς να είσαι αξιόπιστος».
Πάντως, το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ αναγνώρισε ότι «η τωρινή κυβέρνηση έχει προβεί πράγματι σε ορισμένες παρεμβάσεις, οι οποίες ωστόσο δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτά που πρέπει να γίνουν».
«Δεν βλέπω την Ελλάδα να κλείνει κενά, αλλά αντιθέτως νομίζω ότι οι νέοι της θα συνεχίζουν να την εγκαταλείπουν για να ευημερήσουν, κυρίως λόγω του πελατειακού συστήματος στη χώρα» κατέληξε, σε απαισιόδοξο τόνο.
https://klara970.wordpress.com/2017/03/04/%ce%b7-%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%ce%b6%cf%89%ce%bd%ce%b7%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf/
Δημοσίευση σχολίου