ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ.


 ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Δεν φτάνει που ανοίγει θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης η "πρωθυπουργική σκιώδης αδελφομάνα", βγαίνει και ο Δένδιας και υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Τουρκίας με μόνιμη θέση στο συμβούλιο για το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο η ίδια δεν αναγνωρίζει!
 
Είπαμε, θα πέσουν και οι δύο συνέταιροι της "συνεκμετάλλευσης" αμφότεροι ομού και οι δύο μαζί για σοβαρούς γεωπολιτικούς λόγους . Με πάταγο όμως οι κρυπτοΠουτινίτσες...Τους έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό...ας μαζέψει κάποιος την κάργια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (Και ένας υιός)
 
Πριν 98 χρόνια υπογράφτηκε η Συνθήκη της Λωζανης, αυτή που τώρα ο Ερντογάν και το βαθύ κράτος της Τουρκίας θέλει να αλλάξει διακαώς προβάλλοντας επίσημα αυτό το φεγγάρι αιτήματα περιορισμού της κυριαρχίας μας σε όλα τα νησιά του Αν. Αιγαίου.
 
Η ίδια που και κάποιοι από την από εδώ πλευρά του Αιγαίου (Σημίτης και σια, Καϊρίδης et all, ορισμένοι χτυπημένοι γραφικοί δήθεν πούροι αριστεροί, το Σημιτιστάν εν γένει με μια λέξη) λένε "why not, οι Συνθήκες είναι να αλλάζουν δια του ρεαλισμού", όπως δήλωναν.
 
Εκτός από τις γνωστές ανταλλαγές πληθυσμών κλπ και όσα άλλα ρεαλιστικά έληξαν και με την επόμενη συνθήκη του Μοντρέ, η συνθήκη της Λωζανης περιελάμβανε και:
 
1. Την παραχώρηση των Δωδεκανήσων στην Ιταλία (μας παραχωρήθηκαν μετά τον Β Παγκόσμιο βάσει και αυτής της Συμφωνίας της Λωζάνης).
 
2. Με το άρθρο 23 την παραίτηση της Τουρκίας από κάθε δικαίωμα της επί της Κύπρου (η συνθήκη του Λονδίνου του 59 της αναγνώρισε δικαίωμα εγγυήτριας δύναμης αλλά όχι εδαφικά δικαιώματα, πάλι βάσει αυτής της Συμφωνίας)
 
Ο Ερντογάν ξέρουμε τι θέλει τώρα. Παζάρι επί της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, μικρών και μεγάλων, για να συμβιβαστεί τελικά με ότι κερδίσει. Πχ στην χειρότερη για την Τουρκία, μια συνεκμετάλλευση της περιοχής που τον άφησε ο Μητσοτάκης να γκριζάρει νότια του Καστελόριζου το καλοκαίρι του 20 έκτασης 94.000τετρ χιλιομέτρων.. Δηλαδή και την διαρκή ομηρία της Κύπρου από την Άγκυρα αλλά και τον έλεγχο στις ροές της ενέργειας από τα κοιτάσματα της περιοχής και της Μ.Ανατολής προς την Ευρώπη (για λογαριασμό άλλων, όπως η Ρωσία, το Κατάρ και ακόμα το βαθύ κράτος της Γερμανίας κλπ)
 
Τι ακριβώς προτείνεται από αυτά να διαπραγματευτούν οι ρεαλιστές του "Why not", ξέρει κανένας να μας πει;;
 
Και τι επιδιώκει ο εδώ πουθουΚουλης όταν σπεύδει να τα ελαφρώσει από τον βαρύ αμυντικό εξοπλισμό τους, για να σταλθεί στην Ουκρανία;;
 
Αν και οι ίδιοι δεν το ξέρουν, μήπως είναι μια καλή ευκαιρία να πάμε τώρα για εκλογές, πριν κατακρημνιστεί όλο αυτό το μπλοκ σε επίπεδα ΠΑΣΟΚ του 15, για να διευκρινιστεί το θέμα;;
 
Ιδού η Ρόδος!

 
(Στην φώτο ο πολυχρονεμένος μας Σουλτάνος με τον υιό που θα ήθελε να έχει, λέει μια Τζαβελαινα)
 
Από  ανάρτηση μας ΕΔΩ τον Μάιο του 22...από τότε προειδοποιούσαμε.!!!!!

6 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Εάν πριν τις εκλογές χωρίς φόβο μήπως χάσουν ψηφοφόρους,ομολογούν μέσω της Μπακογιάννη(νδ) και Φίλη(σύριζα) πως επιδίωξη τους θα είναι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και νέες Πρέσπες με την Τουρκία...φανταστείτε τι ανθελληνικά όργια θα κάνουν όταν κυβερνήσουν!!!

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Αυτα φανταζομαστε και ακονιζουμε τα μαχαιρια.
Μπορει να γελανε κανγχαζοντας τωρα οταν ομως τους πιασουμε στα χερια μας τοτε θα κλαψουνε με μαυρο δακρυ.
Κανονικη προδοσια λοιπον.
Υ.Γ.Η Τζαβελαινα ειναι τρανς,τι ειδους Τζαβελαινα ειναι αυτη?

Ανώνυμος είπε...

είδα χτες στα πεταχτά 2 λεπτά Φίλη (παραλίγο να τον βρίσω την Κυριακή των Απόκρεω, αλλά ήμουν με τους γονείς μου και κρατήθηκα)να μιλάει για την μεταναστευτική πολιτική.Αυτοί από 60%-40% ή μισούς-μισούς, μας πάνε να γίνουμε το 1/3 στη χώρα.Και μετά να δούμε που θα χωρέσουμε όλοι, αν μείνει η μισή επικράτεια.Μεγάλη μπίζνα τελικά τα Χρυσά Αυγά, αν πείς τα αυτονόητα,πας για λιθοβολισμό, πριν σε πιάσει ο νόμος για τη ρητορική μίσους
Ξενοδοχωφ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ...ακόνιζε τα μαχαίρια καλού κακού, που ξέρεις ίσως χρειαστούν και για άλλη αιτία.

KALLISTRATOS FM είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΟΥΤΕ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΕΣ.ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΨΑΡΟΚΑΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΖΟΥΝ...Η ΑΚΤΟΦΥΛΑΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ..ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ? ΠΟΛΥ ΥΠΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΟΧΘΗΡΗ ΑΥΤΗ Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΗΣΥΧΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Η ΚΥΠΡΟΣ θα θέσει υποψηφιότητα για τον ΙΜΟ αλλά η Ελλάδα στηρίζει την Τουρκία...
http://www.press-gr.com/2023/04/blog-post_297.html

Δουλ'ιτσες (με τη διττή έννοια=μπίζνες/δούλες) να υπάρχουν, να κινείται το χρήμα
ξενοδοχωφ