ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Τυχαία έγινε νομίζετε η αποτυχία του τραπεζικού συστήματος;; Μην το πιστεύετε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η κατάρρευση της SVB, (Silicon Valley Bank), έχει σίγουρα τραβήξει την προσοχή όλων, αλλά ήταν πραγματικά έκπληξη;; Με τίποτα.!

Η κατάρρευση της SVB είναι απλώς ένα σύμπτωμα της τρέχουσας παγκόσμιας οικονομικής ελεύθερης πτώσης που προωθείται σκόπιμα από τις κεντρικές τράπεζες. Ότι αυτή τη στιγμή ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταρρέει.. αυτό ΔΕΝ είναι κανένα ατύχημα. (Βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια μιας σκόπιμης συστημικής αποτυχίας.)

Σήμερα η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε μια επιταχυνόμενη ελεύθερη πτώση, παραπαίει στην κόψη του μαχαιριού, και ωθείται σκόπιμα στον χρηματοπιστωτικό γκρεμό από τις κεντρικές τράπεζες που συλλογικά προσπαθούν να συντρίψουν το υπάρχον σύστημα μόνο για να εκδώσουν ένα νέο.

Στην πραγματικότητα, ΔΕΝ είναι οι τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά εμείς οι άνθρωποι. Η μεγαλύτερη απειλή για τους ανθρώπους;; Η κατάρρευση των μικρότερων/περιφερειακών τραπεζών θα επιτρέψει στις ΜΕΓΑΛΕΣ τράπεζες να ενοποιήσουν τα πάντα σε ΜΙΑ εξουσία.

Για σκεφτείτε λίγο  πού ήταν οι ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών σε όλο αυτό;; Πώς δεν το είδαν αυτό να έρχεται;; Ή είναι δυνατόν οι ρυθμιστικές αρχές να το είδαν αυτό να έρχεται, και απλώς έκλεισαν τα μάτια. Να το θυμάστε αυτό, στο σημερινό περιβάλλον ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Γιατί οι ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών απλώς «επιτρέπουν» μια εν μία νυκτί την κατάρρευση της SVB, της 16ης μεγαλύτερης τράπεζας σε στοιχεία ενεργητικού στις ΗΠΑ;; Και είναι πιθανό να δούμε περισσότερες περιφερειακές/μικρότερες τράπεζες να πτωχεύουν. Δηλαδή  οι ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών είναι εντελώς ανίκανες;;  Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ή το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να μην το είχαν δει αυτό να έρχεται. Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Η κατάρρευση της SVB δεν είναι η μόνη , και θα υπάρξουν και άλλες, δημιουργεί μια ευκαιρία για «αγορά ευκαιρίας» για τις μεγάλες τράπεζες. Ούτε μία μεγάλη τράπεζα δεν παρενέβη για να σώσει την SVB γιατί τώρα αυτή η κατάρρευση τους δίνει μια ΜΕΓΑΛΗ ευκαιρία να μπορέσουν τώρα να αποκτήσουν τα περιουσιακά στοιχεία από αυτήν την κατάρρευση για σχεδόν τίποτα, για πενταροδεκάρες . Επιπλέον, οι μεγάλες τράπεζες μέσα από αυτόν τον σχεδιασμό θα γίνουν τώρα ακόμη μεγαλύτερες διότι καθώς θα συμβούν ακόμα περισσότερες περιφερειακές καταρρεύσεις τραπεζών, όλο αυτό θα τους επιτρέψει να κάνουν ακόμα περισσότερες αγορές ευκαιρίας.

Θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερες, μικρότερες/περιφερειακές χρεοκοπίες τραπεζών, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΓΟΡΕΣ περιουσιακών στοιχείων ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΈΣ ΤΙΜΕΣ και ευκαιρίες για τις μεγάλες τράπεζες. Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται να δούμε μια ενοποίηση ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος να επιταχύνεται, με περισσότερη ισχύ και περισσότερα περιουσιακά στοιχεία συγκεντρωμένα στις Super Banks της Wall Street. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ «μετάδοση» σχετικά με περιφερειακές/μικρότερες χρεοκοπίες τραπεζών θα επιτρέψει φυσικά στα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ιδρύματα/τράπεζες να γίνουν ΠΟΛΥ μεγαλύτερα.

Πιστεύετε πραγματικά ότι όλα αυτά είναι τυχαία;; Και κανείς δεν το είδε αυτό να έρχεται;; 

ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ/ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ. 

Από το 2019 προειδοποιούσαμε για ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΟΒΙΕΤ που έρχονται ΕΔΩ

5 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΦΟΥ Η ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΟΥΝΤΑ

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Τα ειπες και παλια τα λες και τωρα ο σκοπος ειναι η σκλαβια μας τερμα και τελειωσε.
Το εμβολιο και η πανδημια ηταν μια προβα για ολοκληρωτικη χουντα.
Α και κατι τελευταιο που διαβασα ενας καποιος pippa επαιρνε τις αποφασεις λεει για την Ελβετικη τραπεζα καντε συνειρμους αμα δειτε και φωτο θα γουσταρετε.
Ε ρε μανουλαμ τι γινεται χαμος χαχχαχαχχαχα.

https://www.in.gr/2023/03/16/economy/diethnis-oikonomia/o-philip-pippa-bunce-tis-credit-suisse/

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Γειά σου φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ...ναι την διάβασα την είδηση πριν, είχα σκεφτεί μάλιστα να κάνω και ανάρτηση με αυτήν την κωλο-μπίνα και μάλιστα να έγραφα..."Πώς μπορεί αυτός ο τύπος να διευθύνει μια εταιρεία όταν δεν μπορεί καν να αποφασίσει αν είναι άντρας ή γυναίκα;;Και ενώ είναι απασχολημένος προσπαθώντας να αποφασίσει αν θα είναι άνδρας ή γυναίκα κάθε μέρα, η εταιρεία που υποτίθεται ότι θα διευθύνει βλέπει την αξία της μετοχής της να καταρρέει."

Σωστό και ενημερωμένο σε βρίσκω όπως πάντα. Και μέσα σε ΟΛΟΝ αυτόν τον χαμό έχουμε να ετοιμαστούμε και για τον ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ.!!

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Εννοειται φιλε μου και εμεις εδω ετοιμαζομαστε εχουμε 2 ομαδες την Κυριακη θα εχει περπατημα και λιγο χορογραφια.
Ερχομαι με μια καλη παρεα.
Και σε σενα ομως ξερω οτι ερχεται ενας απο Καβαλα εχω μιλησει μαζι του.

Ανώνυμος είπε...

΄οχι και χούντα κ.Λύκαστρε, μια απλή εφαρμογή ειδικού άρθρου........
https://www.tovima.gr/2023/03/16/world/gallia-me-apofasi-makron-kai-xoris-psifoforia-perase-to-syntaksiodotiko/
Για την Λεπέν δουλεύει ο Μακρόν,ΑΝ ξαναγίνουν εκλογές μάλλον δεν θα φτάσουν οι νεογάλλοι για να βγεί κάποιος άλλος , όπως τις 3-4 προηγούμενες φορές.

Στα περι Πίπα τώρα, μάλλον είναι η ρελάνς των ΛΟΑΤΚΙ για την Πϊπα Μίντλετον ποτ χώθηκε στο Παλάτι ως αδερφή πριγκιπέσσας Ο οποίος εχει γυναίκα και παιδια.Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει και άντρα, τι σκ@τά διπολικός στο φύλλο είναι;

Βλέπανε οι άλλοι σουρβάηβο και γώ τους κακολογούσα...Ας πρόσεχα
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ