ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Η ΑΙ έχει δύο πλευρές την φωτεινή που τον χρήστη του δίνει δύναμη και την σκοτεινή που τον κάνει ζόμπι. Το πως θα χρησιμοποιήσει ο καθένας την ΑΙ είναι δικό του ζήτημα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ένας τοπικός τηλεοπτικός σταθμός στη νότια περιφέρεια Σταυρούπολης της Ρωσίας αποκάλυψε έναν παρουσιαστή καιρού μέσω ΑΙ , ο οποίος έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια πολλών νευρωνικών δικτύων.
 
Το Svoye TV έκανε πρεμιέρα το νέο του πρόγραμμα, με τίτλο «Future Forecast», την Τρίτη. Το κανάλι είπε ότι ελέγχεται από νευρωνικά δίκτυα, με «έναν υπεύθυνο για τον εικονικό παρουσιαστή, άλλον για την προετοιμασία του κειμένου και τον τρίτο για τη δημιουργία γραφικού περιεχομένου».
 
Το πρόγραμμα πρόκειται να βγαίνει στον αέρα πέντε φορές την ημέρα και φιλοξενείται από μια παρουσιάστρια τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Snezhana Tumanova (ένα παιχνίδι με λέξεις για το «χιόνι» και την «ομίχλη» στα ρωσικά). 
 
«Είναι φιλόδοξη και επιδιώκει να αντικαταστήσει πλήρως τους ανθρώπινους ανταγωνιστές. Ταυτόχρονα, η διοίκηση του τηλεοπτικού καναλιού δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει ακόμη την κλασική εκδοχή της πρόβλεψης με ζωντανό άνθρωπο», σημείωσε το κανάλι.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να πω ότι η ΑΙ έχει δύο πλευρές την φωτεινή που τον χρήστη του δίνει δύναμη και την σκοτεινή που τον κάνει ζόμπι. Το πως θα χρησιμοποιήσει ο καθένας την ΑΙ είναι δικό του ζήτημα. Όταν συνδυάζεται αύριο ή και σήμερα η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) με την Οπτική Υπολογιστική (Visual Computing), και ειδικότερα: η σύνθεση και ανάλυση εικόνας, η επιστήμη των δεδομένων, η μηχανική μάθηση, ο σχεδιασμός γραφικών, η αναγνώριση προτύπων, η όραση υπολογιστών, τα πολυμέσα, τα ευφυή συστήματα γεωπληροφορικής, καθώς και η εξόρυξη, επεξεργασία, διαχείριση και οπτικοποίηση δεδομένων μεγάλης κλίμακας (big data) και γεωχωρικών δεδομένων. 
 
Αν ο σκοπός είναι η παροχή ειδίκευσης υψηλού επιπέδου, καινοτομικής και σύγχρονης για επαγγέλματα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, την επιστήμη των δεδομένων, τη σύνθεση και ανάλυση ψηφιακών μέσων και την (γεω)πληροφορική, τότε η ΑΙ με την VC είναι το απόλυτο εργαλείο κάθε αναπτυσσόμενου ατόμου.
 
Από  την άλλη πρέπει να απαντήσουμε και στην ερώτηση απλοϊκών με το διαδίκτυο ανθρώπων ποιος θα συλλέγει και θα χορηγεί τα δεδομένα. Η απάντηση είναι απλή. Ο καθένας γιατί τα δεδομένα στον ψηφιακό κόσμο πολύ απλά ούτε χάνονται ούτε φυλακίζονται .Ο μόνος κόσμος χωρίς σύνορά που όσα εμπόδια και να του βάλεις άλλες τόσες λύσεις υπάρχουν για να τα ξεπεράσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: