ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Η οικονομία της Φύσεως είναι σοφή και τα μεν απορρίμματα σήπονται οι δε πραγματικές Αξίες ανθίζουν και εν μέσω παρακμής. .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

H παρούσα ανάρτηση αφιερώνεται στο απόρριμμα που άφησε το ανώνυμο υβριστικό και προσβλητικό σχόλιο πρωί πρωί και που δικαίως ΔΕΝ το ανάρτησα. Θα μπορούσα να το ανεβάσω και να σου απαντήσω καταλλήλως αλλά...

Με απασχολούν σοβαρά πράγματα ώστε να μη διαθέτω προς σπατάλη χώρο «φαιάς ουσίας» για περιττά και πολύ περισσότερο για απορρίμματα ανοήτως χαραμίζοντα την ζωή τους. Άλλωστε, εάν τα απορρίμματα μπορούσαν να εκτιμήσουν παρόμοιες τοποθετήσεις δεν θα παρέμεναν και απορρίμματα, συνεχίζοντα να ενασχολούνται με ανοησίες. 

Βλέπετε, η οικονομία της Φύσεως είναι σοφή και τα μεν απορρίμματα σήπονται οι δε πραγματικές Αξίες ανθίζουν και εν μέσω παρακμής.

2 σχόλια:

ΑΡΡ είπε...


ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΗΡΙΟΝ Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ.

Κατά μιαν έννοιαν και τα ¨απόβλητα¨ είναι χρήσιμα, εξυπηρετούν το θείον-δίον σχέδιο. Μας προσγειώνουν στην σκληρά πραγματικότητα κεντρίζοντας και γυμνάζοντας την σκέψι, καταπολεμούν δε τον έμφυτο τοις ανθρώποις εφησυχασμό, ναρκισσιμό και ηδονοθηρία δημιουργώντας τα απαραίτητα και σωτήρια ηθικά αγωνιστικά αντισώματα, υπερπολύτιμα δια τους χαλεπούς καιρούς ως και οι νυν. Η αποστειρωμένη και αποστασιοποιημένη χριστιανοβουδιστικού τύπου ηθική ιδιώτευσις και καθαρότης είναι εξίσου επίκίνδυνος και καταδικαστέα δια το άτομον και την κοινωνία ώσπερ και τα άνθη του κοινωνικού κακού (ανομία, εκφυλισμός, διαφθορά κ.λ.π.)

Ας ενθυμούμεθα και τον Θουκ. (διάλογος Μηλίων και Αθηναίων πρέσβεων.)

Αθ.: ¨Μακαρίσαντες υμών το απειρόκακον ου ζηλούμεν το άφρον.¨

(Σας μακαρίσαμε δια την ευτυχία της άγνοιας των κινδύνων που συνεπάγεται δια την πατρίδα σας η αδιάλλακτος αυτή στάσι σας αλλά καθόλου δεν ζηλεύομε την παλαβομάρα που εμπεριέχει η άγνοια αυτή.)

mixalis7123 είπε...

Αρχηγόπουλο μη μασάς.Ενοχλείς γιατί είσαι εύστοχος και περιεκτικός στις αναρτήσεις σου...!!!...