ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Αυτοί που έχουν απωλέσει την όποια περιουσια και πλούτο τους δεν δίνουν δεκάρα για τίποτα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ιδιαίτερα εφησυχασμένος παρουσιάστηκε σήμερα ο Βρασίδας στον πρωινό καφέ για το θέμα της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος στις ΗΠΑ και το ενδεχόμενο πιθανού ντόμινο στην Ευρώπη.
 
- Προσωπικά δεν δίνω δεκάρα αν αυτές καταρρεύσουν καθότι δεν έχω χρήματα σε τράπεζες.. Ας ανησυχούν αυτοί που έχουν, δήλωσε.
 
Βρασίδας φίλοι μου ... έπος.
 
Τώρα θα μου πείτε ότι και την λύση  που θα αποφασίσουν και θα εφαρμόσουν, μάλλον οι γνωστοί Βρασίδες πάλι θα πληρώσουν πολύ ακριβά και με άπειρους τρόπους τη νύφη. Αλλά πιστεύετε ότι όσο και να ανησυχούν μπορούν να κάνουν κάτι για να ελέγξουν το τσουνάμι αυτό;;
 
Άλλωστε αν το καλοσκεφτείτε  υπάρχουν δύο ειδών Βρασίδες που θα πληρώσουν την νύφη. Οι Βρασίδες που θα πληρώσουν την νύφη και που δεν έχουν καταθέσεις και οι Βρασίδες που θα πληρώσουν την νύφη αλλά θα χάσουν και τις καταθέσεις που έχουν. Όλοι κρύβουν έναν Βρασίδα μέσα τους. Και στον Βρασίδα αυτόν δεν έχει απομείνει κάτι.. Γιατί να ανησυχήσει;;;
 
Είναι αυτό που λέω στον Φώντα εδώ και καιρό. Κανένας που δεν έχει να προστατεύσει κάτι δικό του δεν έχει κίνητρο για να ανησυχήσει. Αυτοί που έχουν απολέσει την όποια περιουσία και πλούτο τους δεν δίνουν δεκάρα για τίποτα.
 
Όπως έλεγε και ένα παλιό ρητό " ο βασιλιάς για να έχει ήσυχο το κεφάλι του και το βασίλειο να είναι ειρηνικό θα πρέπει να δίνει κίνητρο στους υπηκόους του στο να προστατεύουν και να διατηρούν τον όποιο μικρό ή μεγάλο πλούτο τους. Έτσι θα είναι υπάκουοι και ειρηνικοί. Αν όμως αυτό το κίνητρο εκλείψει οι υπήκοοι γίνονται αδιάφοροι για το βασίλειο και πιθανόν εχθρικοί που σημαίνει ότι μόλις χάσουν τον όποιο πλούτο τους αυτός που θα την πληρώσει στο τέλος και θα χάσει τα πιο πολλά είναι ο ίδιος ο βασιλιάς". !!! Κάτι παρόμοιο επαναλαμβάνεται και σήμερα .
 
Και  αυτό είναι το βασικό λάθος που κάνουν οι νεοταξίτες της ολικής επαναφοράς . Καμμιά αυτοκρατορία ποτέ δεν σώθηκε μόνο από τον αυτοκράτορα την σύγκλητο και τους πραιτοριανούς ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΦΕΜΙΝΑΖΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΖΑΛΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΙΚΕΣ!!!!!
Κάπου ανάμεσα στο 1οκαι το 2ο μνημόνιο, είχα πει κάτιαντίστοιχογια τους ΜΑΤατζήδες:Οταν τους κάνουν κι αυτούς ζητιάνους, θα αλλάξουν προσανατολισμό και αντί να έχουν πλάτη το κυνοβούλιο, θα είναι οι 1οι που θα κάνουν ντου.
Και πως ταξιδεύει το μυαλό μου, θυμήθηκα ότι στο 2ο μνημόνιο το ΠΑΜΕ ανέβαινε τα σκαλιά και του σταμάτησαν οι ινστρούκτουρες και οι ΚΟΒήτες τους, και στο 3ο είχαν πλάτη στη Βουλή, και τα ΜΑΤ έπειναν φραπεδούμπα στα ίδια σκαλιά,και κάναν χάζι
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



Αυτός που νομίζει ότι το χρήμα μπορεί να κάνει τα πάντα θα κάνει και τα πάντα για το χρήμα.

(Βενιαμίν Φραγκλίνος.)


Το χρήμα λύνει όλα τα προβλήματα εκτός εκείνων (τα περισσότερα;) που το ίδιο δημιουργεί.

(Αρρίων.)


Αν χρωστάς στην τράπςεζα 100 δολάρια έχεις πρόβλημα. Αν 100 εκατομμύρια, τότε η τράπεζα έχει το πρόβλημα.

(Ζαν Πωλ Γκεττύ.)