ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Η διατραπεζική ρευστότητα ανάμεσα στις αμερικάνικες τράπεζες έχει πέσει στο μηδέν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το τραπεζικό σύστημα φαίνεται να λιώνει στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς η Διατραπεζική Ρευστότητα έχει πέσει σχεδόν στο μηδέν.

Το παραπάνω γράφημα το δείχνει. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες ΔΕΝ δανείζουν η μία την άλλη. ούτε καν για μια νύχτα ή για ένα Σαββατοκύριακο!

Όταν οι τραπεζίτες σταματούν να δανείζουν ο ένας στον άλλον, υπάρχουν τεράστια ζητήματα εμπιστοσύνης. Το τραπεζικό σύστημα φαίνεται να διαλύεται σε πραγματικό χρόνο, σήμερα.

Και πάλι, αν οι τράπεζες δεν δανείζουν η μία την άλλη είναι επειδή γνωρίζουν μεταξύ τους πόσο απατεώνες είναι . Ο ευκολότερος (και ασφαλέστερος) τρόπος για να ληστέψεις μια τράπεζα είναι να έχεις μια τράπεζα.

Όλο αυτό θα επηρεάσει και την Ευρώπη.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.bankingnews.gr/analyseis-ektheseis/articles/669064/phoenic-capital-piso-apo-tin-katarrefsi-tis-svb-h-fed-den-borei-na-elegksei-tin-krisi-dinoume-ksekatharo-sima-sell
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Ανώνυμος είπε...

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/669107/paremvasi-stiglitz-nompelistas-anikani-i-fed-na-yperaspistei-to-trapeziko-systima-epikindynos-kai-akatallilos-o-powell

Ανώνυμος είπε...

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/669056/o-thrylos-tou-trading-henrik-zeberg-proeidopoiei-etoimasteite-gia-to-megalytero-krax-stis-agores-apo-to-1929

Ανώνυμος είπε...

Κ.Λύκαστρε, ξέρετε ότι έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον κ.Αδαλή.άκουσα το πρωί την παρακάτω συνέντευξη συνέχεια μιας άλλης της προηγούμενης εβδομάδας, και είπα να σας την στείλω.
Θα υπογραμμίσω το γεγονός ότι 3 μεγαλοστελέχη της τράπεζας πούλησαν μετοχές τους 10-20 μέρες πριν τον φούντο, και θυμάμαι τα νειάτα μου που κυκλοφορούσα με ψεύτικο κινητό, και φώναζα στον υποτιθέμενο χρηματιστη΄ς μου :"Σου είπα μα πουλ΄ξσεις στις 3000 , δεν μπορώ να παρακολουθώ το Τόκυο, τώρα που άνοικε η Νέα Υόρκη ,μια εντολή είχες,και με έχωσες 200.000.000 δρχ μέσα"

https://www.youtube.com/watch?v=tz6Tt4i8z6w