ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία 

Η υφυπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Annabelle Goldie, δήλωσε δημόσια σήμερα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα προμηθεύσει στην Ουκρανία πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου (DU) για ορισμένα από τα οπλικά συστήματα που παρέχονται από το ΝΑΤΟ. Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει προηγουμένως ότι η χρήση Απεμπλουτισμένου Ουρανίου θα θεωρηθεί επίθεση από ένα «Βρώμικα Πυρηνικά » και θα οδηγήσει σε πυρηνική απάντηση. 

Η Annabel MacNicoll Goldie, βαρόνη Γκόλντι Ντ. είναι στο Κοινοβούλιο της Σκωτίας (MSP), ως ένα από τα πρόσθετα μέλη για την περιοχή της Δυτικής Σκωτίας, από το 1999 έως το 2016.

Η χρήση DU στα πυρομαχικά είναι αμφιλεγόμενη λόγω των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων στην υγεία. Η φυσιολογική λειτουργία των νεφρών, του εγκεφάλου, του ήπατος, της καρδιάς και πολλών άλλων συστημάτων μπορεί να επηρεαστεί από την έκθεση στο ουράνιο, ένα τοξικό μέταλλο. Είναι ασθενώς ραδιενεργό λόγω της μεγάλης ραδιενεργού ημιζωής του Ουρανίου (4.468 × 109 ή 4.468.000.000 χρόνια) και των χαμηλών ποσοτήτων 234 U (διάρκεια ημιζωής περίπου 246.000 χρόνια) και 235 U (διάρκεια ημιζωής 700 εκατομμύρια χρόνια).

Ο βιολογικός χρόνος ημιζωής (ο μέσος χρόνος που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα για να αποβάλει τη μισή ποσότητα στο σώμα) για το ουράνιο είναι περίπου 15 ημέρες. Το αεροζόλ ή η εύθραυστη σκόνη που παράγεται από την πρόσκρουση και την καύση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου μπορεί ενδεχομένως να μολύνει μεγάλες περιοχές γύρω από τα σημεία πρόσκρουσης, οδηγώντας σε πιθανή εισπνοή από τον άνθρωπο.

Το πραγματικό επίπεδο οξείας και χρόνιας τοξικότητας του DU είναι επίσης αμφιλεγόμενο. Αρκετές μελέτες που χρησιμοποιούν καλλιεργημένα κύτταρα και εργαστηριακά τρωκτικά υποδηλώνουν την πιθανότητα λευχαιμογενών, γενετικών, αναπαραγωγικών και νευρολογικών επιδράσεων από τη χρόνια έκθεση. Σύμφωνα με άρθρο στο Al Jazeera, το DU από το αμερικανικό πυροβολικό θεωρείται ύποπτο ότι είναι μία από τις κύριες αιτίες αύξησης του γενικού ποσοστού θνησιμότητας στο Ιράκ από το 1991.

Μια επιδημιολογική ανασκόπηση του 2005 κατέληξε στο συμπέρασμα: "Συνολικά, τα ανθρώπινα επιδημιολογικά στοιχεία συνάδουν με αυξημένο κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών στους απογόνους των ατόμων που εκτίθενται σε DU." Μια μελέτη του 2021 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το DU από την έκρηξη πυρομαχικών δεν οδήγησε σε ασθένεια του Πολέμου του Κόλπου σε Αμερικανούς βετεράνους που είχαν αναπτυχθεί στον Πόλεμο του Κόλπου. Σύμφωνα με μελέτη του 2013, παρά τη χρήση DU από τις δυνάμεις του συνασπισμού στη Φαλούτζα, δεν βρέθηκε DU σε δείγματα εδάφους που ελήφθησαν από την πόλη, αν και μια άλλη μελέτη του 2011 είχε δείξει υψηλά επίπεδα ουρανίου στους ιστούς των κατοίκων της πόλης.

Στις 25 Ιανουαρίου, ο Konstantin Gavrilov, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ρωσίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) μόλις έριξε δημοσίως το πυρηνικό γάντι στη συλλογική Δύση, σε επίσημη δήλωση: 

Ο Gavrilov είπε ότι έχει λάβει εντολή από την κυβέρνησή του να ανακοινώσει «Γνωρίζουμε ότι το άρμα Leopard-2, καθώς και τα οχήματα μάχης πεζικού Bradley και Marder, είναι οπλισμένα με βλήματα τεθωρακισμένων πυρήνων ουρανίου, η χρήση των οποίων οδηγεί σε [ραδιενεργή] μόλυνση της περιοχής, όπως συνέβη στη Γιουγκοσλαβία και στο Ιράκ.

Εάν παραδοθούν τέτοιες οβίδες στο Κίεβο,  θα το θεωρήσουμε ως χρήση βρώμικων πυρηνικών βομβών κατά της Ρωσίας, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες.»

Υ.Γ Οι Βρετανοί πρέπει να αρχίσουν να αγοράζουν σανίδες του σερφ, έτσι ώστε όταν η Ρωσία τους εκτοξεύσει κανά πυρηνικό όπλο κάτω από τη θάλασσα κοντά στην ακτογραμμή τους ως απάντηση στην παροχή πυρηνικών όπλων (βρώμικες βόμβες) στην Ουκρανία, να μπορούν να "Καλούν το κύμα" από το τσουνάμι των 1500 ποδιών από αυτό που θα χτυπήσει τη χώρα τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καβάτζωσαν την καταδίκη από τη Χάγη με τον πρόεδρα αδερφό παιδοβιαστή βουλευτή τους,και ξαναξεσάλωσαν οι κλανοκαποτάδες,όπως τότε η νυφίτσα ο Μπλαίρ με τον Μπούς στο Ιράκ

https://www.youtube.com/watch?v=ABhZQ_VRbsQ&ab_channel=georgemichaelVEVO

Ανώνυμος είπε...

το τραγουδάκι το έβαλα για το βίντεο, όταν ο ημικύπριος έδειξε και τα μπροστινά του στον Μπλαίρ και τους υποκριτές του πλανήτη.
Θυμάμαι σαν να'ταν χτές, όταν εν μέσω παγκόσμιων μεγαλειωσδών συγκεντρώσεων κατά του 2ου πολέμου στο Ιράκ,(καιένα πανώ απ΄΄ο ταΚουΚούδια στην Ακρόπολη),που μου είπεοπατέρας μου "με τόσο κόσμο σ'όλον τον πλανήτη στις διαδηλώσεις,δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει πόλεμος","Καλά σώθηκες τώρα, σιγά μην μας λάβουν υπ'όψιν τους"
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ