ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Αντιπυραυλική άμυνα των FDI/Gowind του ΠΝ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αντιπυραυλική άμυνα των FDI/Gowind του ΠΝ.

1. Η FDI διαθέτει τους Aster 30 με probability kill 95% (συγκριτικά το pk των Iris-T SLM στην Ουκρανία εναντίων των Ρώσικων cruise είναι ~90%).H FDI STD 2 θα φέρει και RAM Block 2,που ανά δύο έναντι εχθρικού αντιπλοϊκού ίσως να έχουν pk ~100%.

2.  Η FDI STD 2 θα μπορεί να αναχαιτίζει μέχρι 40-41 αντιπλοϊκούς πύραυλους max.

3. H Gowind θα φέρει MICA VLS NG,οι οποίοι ανά δύο (RF & IR) εναντίον αντιπλοϊκού πιθανότατα να έχουν ίδιο ποσοστό επιτυχίας με τον συνδυασμό δύο RAM Block 2.Έτσι μία Gowind HN θα μπορεί να αναχαιτίζει συνολικά μέχρι 18-19 πυραύλους,ή,αν εγκατασταθεί και 2ο RAM,29 πυραύλους.

4. Οι 3+3 FDI & Gowind θα μπορούν να εξουδετερώνουν όλους τους αντιπλοϊκούς πυραύλους που θα φέρουν 11 εχθρικά πλοία σε διαμόρφωση beast mode ASuW (16 αντιπλοϊκοί ανά πλοίο),ή 13 εχθρικά πλοία αν υπάρχει και 2ο RAM στις Gowind.

5.Εντός της εμβέλειας των 200 χλμ των Meteor των Rafale δεν θα μπορεί να δράσει κανένα εναέριο μέσο του εχθρού που θα φέρει αντιπλοϊκούς πυραύλους,αλλά ούτε και κανένα εχθρικό αεροσκάφος ή UAV ναυτικής συνεργασίας για να στοχοποιεί τα ελληνικά πλοία.

6.Πρόβλημα θα υπάρχει από τους επάκτιους εκτοξευτές αντιπλοϊκών πυραύλων.Αυτοί λαμβάνουν data στοχοποίησης από ΑΦΝΣ ή επίγεια ραντάρ (σταθερά ή μετακινούμενα).Τα τελευταία θα εξουδετερωθούν από τους HARM των F-16 V,με βάση data από τα ESM των πλοίων & του SPECTRA των Rafale.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: