ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. Μέρος Γ΄(10 )


ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ   ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ.  Μέρος Γ΄( 10 ) 

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων)

1) Η κούρασι της ζωής. Αι τοξίνες του υπάρχειν. Τα οφιοειδή αδιέξοδα. Και μια δημοκρατία που σφάζει ¨με το γάντι.¨

2) Και εν όσω εξαρτώμεθα εις ούς αποπτύει ο ουρανός, αγκαλιάζει η πτώσις και οίς χαρίζει τα σκήπτρα η γη. Οι κηφήνες της Ανάγκης.

3) Αγκαζέ μ’ ένα ποτάμι κυλάμε και πάμε προς την θάλασσα του αγνώστου.  Εκεί όπου γη και ζωή χάνουν όλα τα στοιχήματα.

4) Ψηλά ήλιος παμβασιλεύς και Αθηνά πρόμαχος. Και κάτω ύμνοι απεγνωσμένων και  ¨Αρκείτω βίος!¨ Αν και ίσως ποτέ δεν είναι αργά, καθά υπομονή και ελπίς συμβουλεύουσι.

5) Στα έδρανα της βουλής αλληλοβρίζονται και στο παρασκήνιο-καφενείο της βγάζουν με ανακούφισι τις μάσκες. Ηθοποιοί της ολεθρίας μορφής. Όχι όπως οι τοιούτοι, ω θεοί!  Ζώντες νεκροί βιούντες μια παρά φύσιν προσομοίωσι πομπώδους τσίγγινης ζωής.

6) Κράτος-παγίς εθνική λέγεται από ιδρύσεώς του. Πρώτο στην ελληνοκτονία. Οι μεγαλοφοροφυγάδες του αυτοί και οι πολύμνητοι εθνικοί ευεργέται και άγιοι αυτού. Αυτοδιαλυθήναι οφείλει και εξ υγιών βάθρων επαναδημιουργηθήναι.  

7) Η εποχή βέβαια δεν βοηθά – αλλά μήπως και το ΄21 και στο ύψωμα 731 βοηθούσε; - η τύχη όμως προσμειδιά τοίς τολμηροίς.

8) Η πέτρα σου φορτωμένη μύθους, το μάρμαρό σου πετρωμέναις ψυχαίς. Ακόμα και η ιερά σου απόγνωσις ομορφαίνει τα τραγικά ιστορικά πελάγη.   

9) Οι μεν ¨μην το ψάχνετε, είστε υπόχρεοι δούλοι από χέρι¨ (Οι κρυπτοσατανικοί.) Οι δε, οι σύγχρονοι σατανικοί, το προχώρησαν:  Πάρτε το απόφασι. Είστε αναλώσιμοι βρώσιμοι-βροτοί, πρόβατα προς σφαγήν.

10) Ήταν μια ολέθρια συμφωνία με τον διάβολο. Όλαι αι αποτυχίαι και απώλειαι ιδικαί των. και όλαι αι επιτυχίαι και τα κέρδη χρέος και έλεος του σκοτεινού.


11) Μεγαλομέτοχος του κακού και ο Νάρκισσος, ο αυθεντικός ειδωλολάτρης. Απέκτησε τόσους αρχαίους και νέους οπαδούς που όμως, όλως παραδόξως, έγιναν οι πιο φανατικοί ειδωλοκλάσται. Δολοφόνοι παντός εικαστικού, φυσιολογικού και ζωντανού.

12) Αλλά δεν νικάς τα φαντάσματα του φόβου με άλλα, τα δικά σου εν προκειμένω. Αντίθετα τα δυναμώνεις.   

13) Κι ενόσω μύριαι ημίν περιπτώσεις και απόψεις θανάτου επικρέμανται. Αλλά το άρωμα του εξαγνίζοντος Νου διασώζει πράγματα και γεγονότα. Εκ της αυλής των θαυμάτων αισία θεία αίγλη μεταμορφωτική των φαινομένων.

14) Και ημείς, οι κοιμώμενοι συνεργάται των συμβαινόντων τί αν ποιήσωμεν; Και εις τί ωφελεί μια ανάστασι χωρίς επανάστασι;

15)   Εβάπτισαν την προκατάληψι πίστι, και το ψέμα νέα αλήθεια. Μια δανεική γνώσι και μια ξένη εμπειρία. Και όπου αν εκβαίη…  

16) Έρμαια του οργανωμένου κακού. Αλλά είναι η ώρα της κρίσεως όταν η ανισορροπία αποκτά ίσα δικαιώματα με την ισορροπία. Ώρα διακρίσεως για τους επιβήτορας του πλήθους και τους πρωταθλητάς του ήθους.

17) Στιγμαί και διαλείμματα η αληθής ζωή, (η σοφία κατά τους διανοοουμένους, ο θεός δε δια τους θεολογούντας.)

18) Αλλά κάλλιον ν’ ακούγεται η δική σου φωνή της αλήθειας έστω και σε τρεις ακροατάς μόνο παρά, ως φερέφωνο ξενιστής, σ’ εκατομμύρια τρία.   

19) Η ελληνική επί γης παρουσία και κληρονομιά, πανάρχαια, διαχρονική, μοναδική χρειάζεται κεφάλαια αρετής και μεγαλείο ψυχής για να γίνη αποδεκτή και να μη, λόγω φθόνου και μίσους, αποσιωπηθή, απαξιωθή, ιδιοποιηθή από τον ξένο εθνικό παράγοντα.

20) Ο αποσιωπών και απορίπτων όμως την ελληνική ιστορική και ανθρωπιστική πραγματικότητα και πρωτοπορία αυτοκαταδικάζεται αυτοαποκλειόμενος από την αλήθεια, το νόημα και  την καταξίωσι της ανθρωπίνης υπάρξεως πράγματα για τα οποία ο ελληνικός πολιτισμός δείχνει ως υιός θεού τον σωστό δρόμο. 

1 σχόλιο:

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...


"20) Ο αποσιωπών και απορίπτων όμως την ελληνική ιστορική και ανθρωπιστική πραγματικότητα και πρωτοπορία αυτοκαταδικάζεται αυτοαποκλειόμενος από την αλήθεια, το νόημα και  την καταξίωσι της ανθρωπίνης υπάρξεως πράγματα για τα οποία ο ελληνικός πολιτισμός δείχνει ως υιός θεού τον σωστό δρόμο. "




https://el.m.wikisource.org/wiki/%CE%93%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%AF

Λήμμα "Μίκκα καὶ Μεγιστώ"

"ταῦτα τῆς Μεγιστοῦς λεγούσης, οὐκ ἀνασχόμενος ὁ Ἀριστότιμος ἐκέλευσε τὸ παιδίον αὐτῆς ὡς ἀποκτενῶν ἐν ὄψει κομισθῆναι. "


Τι μαθαίνει κανείς