ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Ουπς ο χρυσός πήδηξε στα 64,30 δολάρια η ουγγιά σήμερα.!!


 ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ουπς ο χρυσός πήδηξε στα 64,30 δολάρια η ουγγιά σήμερα.!!

Η Spot Τιμή του χρυσού χρυσού εκτινάχθηκε 64,30 $ ανά ουγγιά σήμερα (+3,34%), φθάνοντας σε κόστος 1987,30 $ ανά ουγγιά κατά τη διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης την ημέρα της αγοράς. Μόλις έκλεισε η αγορά, ο Χρυσός συνέχισε να αυξάνεται, φτάνοντας τα 1993,70 δολάρια.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι βγάζουν τα μετρητά τους από τις Τράπεζες και Χρηματιστήρια και σπεύδουν σε αυτό επειδή σκέφτονται την "ασφάλεια" του Χρυσού. Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνουν οι περισσότεροι από αυτούς είναι να αγοράζουν "Χάρτινο" Χρυσό, επιτρέποντας σε κάποιον ΑΛΛΟ να τους κρατήσει το πραγματικό μέταλλο. Εάν τα πράγματα στις χρηματοπιστωτικές αγορές συνεχίσουν την επόμενη εβδομάδα, όπως συνέβησαν αυτή την εβδομάδα, όλοι αυτοί οι κάτοχοι "Χάρτινου" Χρυσού . . . . μπορεί να ανακαλύψουν με τον δύσκολο τρόπο, ότι δεν έχουν τίποτα.  Μόνο όσοι προνόησαν και έχουν χρυσό στα χέρια τους είναι ασφαλείς.


 

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που ανέφερε η Wall Street Journal, εκατόν ογδόντα έξι (186) επιπλέον τράπεζες έχουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετώπιζε η Silicon Valley Bank πριν καταρρεύσει.

Δεδομένου ότι αυτό τώρα αναφέρεται δημόσια - αν και ΣΚΟΠΙΜΑ το λένε μετά το κλείσιμο των αγορών την Παρασκευή - αυτό το Σαββατοκύριακο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πραγματική "Μαύρη Δευτέρα" όταν οι αγορές θα ανοίξουν ξανά στις 20. (Όλοι θα πρέπει να παρακολουθούμε τις συνθήκες πριν από την αγορά όταν οι συναλλαγές μελλοντικής εκπλήρωσης ανοίξουν το βράδυ της Κυριακής.)


Δεδομένης όλης της κυβερνητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς η Silicon Valley Bank και στη συνέχεια η Signature Bank κατέρρευσαν, είναι απολύτως εφικτό να λάβει χώρα ΜΙΑ κυβερνητική δράση και αυτό το Σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ. 

Τι θα κάνετε εάν η κυβέρνηση διατάξει μια «Τραπεζική αργία» την επόμενη εβδομάδα και καμία από τις τράπεζες δεν μπορεί να ανοίξει; Τι θα κάνετε εάν όλα τα ΑΤΜ, οι πιστωτικές και οι χρεωστικές κάρτες είναι ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ για τραπεζικές διακοπές; Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι κάθε κατάστημα θα δέχεται ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΗΤΑ. Χωρίς πιστωτικές, χρεωστικές ή και άλλες κάρτες! Πώς θα φάτε; Πώς θα βάζετε καύσιμα στο αυτοκίνητό σας;

Καλύτερα να προετοιμαστείτε όσο έχετε ακόμα ένα λεπτό παράθυρο για να το κάνετε: Αυτό το Σαββατοκύριακο.

 

 


 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ευκαιρία να ζητήσουμε την επιστροφή του χρυσού της τραπέζης της Ελλάδος από τους,με την βοήθεια της €υρωπε'ι'κής €νεσης πριν κλείσουν οι διαπραγματεύσειςγια το Μπρέξιτ,μαζί με τα γλυπτά του Παρθενώνα.........
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΚΛΑΝΟΚΑΠΟΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΚΑΜΙΛΑΣ ΓΑΜΩ ΤΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥΣ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ-ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

κ.ΞΕΝΟΔΟΧΕ ας μην ξεχνάμε ότι η τιμή του χρυσού στη Δύση καθορίζεται από το City του Λονδίνου (που δεν ελέγχεται από τους Άγγλους) κάθε μέρα. ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ την τιμή του χρυσού μόνο ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ και κατεβαίνει πάλι ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ. Δεν έχει πραγματικά καμία σχέση η τιμή του χρυσού με την προσφορά και τη ζήτηση, κάτι που θα φαινόταν λογικό. Όσο η οικογένεια Rothschild είναι υπεύθυνη, θα ορίζουν την τιμή στην οποία θέλουν να πουληθεί.

Ανώνυμος είπε...

Χρονικά θα έλεγα , όχι λόγω της τιμής του.Επίσης το σχόλιο ενέχει και μια ειρωνία,αφού μιλάω για στήριξη από την €νεση και για τις διαπραγματεύσεις του Μπρέξιτ, που μέχρι και οι Νορβηγοί διασφάλισαν τους μπακαλιάρους τους,και μεις δεν κερδίσαμε τίποτα.Όσο γίνονταν οι διαβουλεύσεις είχα γράψει στο φουμπού ότι έπρεπε να βάλουμε την €νεση να πιέσει για Γλυπτά και Χρυσό,και πιτσικόμηδες για γερμανικό δάνειο-αποζημειώσεις από τους 2 Π.Π.
Σ'ότι αφορά τις ""υποσχέσεις χρυσού" είχα διαβάσει κάπου στο 1ο μνημόνιο, ότι ο χάρτινος χρυσός κοντεύει να φτάσει το βάρος του φεγγαριού,καθώς και μια κομπίνα του Φορτ Νοξ στον κινέζικο που έβαφαν με χρυσομπογιά ένα μέταλλο με το ίδιο ειδ.βάρος, και οι Σίνες ζήταγαν το οριτζινάλ μέταλλο,όχι το ιμιτασιό.Για να πω την μ@λ@κια μου, τώρα με τα εντομάλευρα, μπορεί να αφανίσουν και τις χρυσόμυγες για να βάψουν με τα φτερά τους το μπακίρι,άλλωστε έχουν και την τεχνογνωσία με το ερυθρό σκαθάρι,να μην πάει χαμένη η τεχνογνωσία.εν κατακλείδι όπως και με τις μετοχές, έτσι και με τον χαρτοχρυσό, βλέπουμε μια φούσκα να τρομπάρεται από τους γνωστούς περιούσιους τζογαδόρους, αλλά αυτά είναι αντισιμητικά,και εδώ να ενημερώσω την Μοσσάντ,εεεε την ΚΥΠ ότι αναφέρομαι στον εκσυγχρονιστή του ΠΑΣΟΚ και τις 1.000.000 μονάδες του σύντρογου Σάλλα και του αγωνιστή της δημιουργικής λογιστικής Γιάννου (με 2 "ν")

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Από την άλλη - στα σοβαρά τώρα- δεν χωράει ο νους μου αυτά που γίνονται, πραγματικά έχει χαθεί η λογική,και δεν ξέρω πόσο πιό κάτω έχει "

Δεν θέλω να σε τρομάξω κ.Ξενοδόχε...αλλά έχει και ποιο κάτω.!! Ακόμα δεν έχουν αρχίσει τα "ωραία". Εσύ όμως ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ...ΟΧΙ ΤΩΡΑ.!!