ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

OΣΟ Η ΕΥΠ ΧΑΖΕΥΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΡΩΣΣΙΔΑ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ..

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

OΣΟ Η ΕΥΠ ΧΑΖΕΥΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΡΩΣΣΙΔΑ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ... (ή η επικείμενη μεταβολή της πολιτικής της Ρωσίας και στο Κυπριακό)

...και μην υπάρχοντος άλλου για να σας ενημερώσει υπεύθυνα για το τι αλλάζει στους συσχετισμούς στην Δυτική Ασία (το μη αποικιακό όνομα της Μέσης Ανατολής) στην 12η « Διάσκεψη της Μέσης Ανατολής» στο Valdai Club στη Μόσχα, σας γνωρίζω τα εξής (που μας ακουμπάνε πιο άμεσα) :
 
Μεσαίες δυνάμεις όπως η Τουρκία, το Ιράν και η Σαουδική Αραβία βρίσκονται τώρα στο προσκήνιο της πολιτικής σκηνής της περιοχής. Ο καθ. Ουνάλ, πρύτανης του τουρκικού Πανεπιστημίου Altinbas σημείωσε στην παρέμβαση του πώς «η Τουρκία και οι ΗΠΑ δεν φαίνεται να είναι αντιμέτωποι με οποιοδήποτε θέμα σημαντικό για την Άγκυρα». Κάτι που σίγουρα εξηγεί την ενίσχυση των τουρκικών-ρωσικών δεσμών – και το αμοιβαίο ενδιαφέρον τους για την εισαγωγή «πολύπλευρων λύσεων» στα προβλήματα της περιοχής.
 
♦️Πρώτον, η Ρωσία μεσολαβεί ενεργά για την προσέγγιση Τουρκίας-Συρίας. Ο Ουνάλ επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Συρίας και της Τουρκίας θα συναντηθούν σύντομα αυτοπροσώπως - στη Μόσχα - η οποία θα αντιπροσωπεύει την υψηλότερης βαθμίδας άμεση εμπλοκή μεταξύ των δύο εθνών από την έναρξη του συριακού πολέμου. Και αυτό θα ανοίξει το δρόμο για μια τριμερή σύνοδο κορυφής μεταξύ του Άσαντ, του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
Σημειώστε ότι οι μεγάλες περιφερειακές συμφιλιώσεις πραγματοποιούνται –για άλλη μια φορά– είτε στη Μόσχα είτε με τη συμμετοχή της, που δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί (σε αυτή την φάση της μετά-παγκόσμιοποίησης) ως η πρωτεύουσα του πολυπολικού κόσμου του 21ου αιώνα.
 
♦️Όταν πρόκειται για την Κύπρο, ο Unal σημειώνει στην παρέμβαση του στο forum του Valdai Club πώς «η Ρωσία δεν θα ενδιαφέρεται πλέον για ένα ενιαίο κράτος που θα είναι έδαφος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ». Ήρθε λοιπόν η ώρα για «δημιουργικές ιδέες: καθώς όπως η Τουρκία αλλάζει την πολιτική της για τη Συρία, έτσι και η Ρωσία θα πρέπει να αλλάξει την κυπριακή πολιτική της».
 
Και ενώ κάτι τέτοια ψήνονται για να συμβούν επηρεάζοντας τις γεωπολιτικές ισορροπίες και την αρχιτεκτονική ασφαλείας από την Βόρειο Αφρική μέχρι το Αφγανιστάντο καθ ύλην αρμόδιο πολιτικό μας προσωπικό βρίσκεται στην καρακοσμάρα του. Εγκλωβισμένο στις γεωπολιτικές αναλύσεις της δεκαετίας του 90 που συνεχίζει να μοστράρει ως "λύσεις" το Σημητικό ΕΛΙΑΝΕΠ ένθεν κακειθεν, ελπίζει να μην τους πάρει χαμπάρι η Γιαδικιαρογλου. Ξέρετε, αυτή που κοιτάζει την ΕΥΠ που παρακολουθεί την Πετροβασίλη που χαζεύει μια Μαρία Τ. που έπλεκε στο Παγκράτι κλπ κλπ.
 
Και εμείς για την τύφλα τους...
(ανταπόκριση από κάπως αντικειμενικές πηγές και για άλλα που παίζουν τώρα εκεί πάρα έξω, κάτωθεν).

Πάρε πάρε...ΕΔΩ.

Και άλλα ΕΔΩ.

Όσο για τον τρέχοντα πόλεμο : Νομισματικός είναι, όπως και να τον δεις και αυτόν και τα πρώτα θύματα του τύπου Credit Suisse ΕΔΩ.

11 σχόλια:

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

OΣΟ Η ΕΥΠ ΧΑΖΕΥΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΡΩΣΣΙΔΑ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ...

....τα σπίτια πετάνε σε άλλα χέρια.


"Η εποχές που το... επάγγελμα γνώρισε άνθιση είναι οι αρχές της δεκαετίας του '30. Συγκεκριμένα, την περίοδο 1931-32, μετά την πτώχευση αλλά και στην Κατοχή και αμέσως μετά. Το 1931 η κυβέρνηση Τσαλδάρη δεν επέτρεψε καμία διευκόλυνση για την πληρωμή των χρεών και αν οι δανειολήπτες καθυστερούσαν έστω και μια μέρα, οι δανειστές έπαιρναν το σπίτι τους. Αυτή ήταν μία από τις πιο μαύρες περιόδους της ελληνικής ιστορίας, όπου τη μεγάλη αρπαγή ευλογούσε το ίδιο το κράτος, μαζί με την περίοδο της Κατοχής, όταν χιλιάδες πούλησαν τα σπίτια τους για ένα πιάτο φαΐ, και δεν τα ξαναπήραν ποτέ, παρά τις υποσχέσεις των μεταπολεμικών κυβερνήσεων."

ΠΗΓΗ

https://www.fosonline.gr/plus/epikairotita/article/31984/enexyrodaneistes-apo-ton-giadikiarogloy-toy-sakellarioy-kai-tis-melinas-ston-goyko-kai-ton-rixardo

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

https://www.pronews.gr/kypros/verolino-to-voreio-tmima-tis-kyprou-einai-ypo-katoxi/


Χάχα!!!

Αντε γίδια!!!

Το 2246 μπορεί και να καταλήξουμε τα περι του κατοχικόυ... δανείου και εντεύθεν.

Μέχρι το 2540 μπορεί και να σκίσουμε τα μνημόνια του GAP ως λάθος οικονομικοπολιτική αστοχία.

Υγ- μην ξεχάσετε ότι και το USA 🇺🇸 έχει υπό κατοχή ινδιάνικη γη.

Επίσης και γερμανική από το 1945.

Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται.







ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα Ήλιε μας....αλήθεια μα ποια είναι τέλος πάντων πχιά αυτή η Ρωσίδα κατάσκοπος ο Χριστοφοράκος.!!!! Άκου τώρα πως θα το έγραφα εγώ...

Υπήρχε που λέτε μια Ρωσίδα κατάσκοπος που εκπαιδευόταν 10 χρόνια σε απόκρημνες πλαγιές της Σιβηρίας με άκρως μυστική εκπαίδευση που κόστισε στη Ρωσία 5 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ΦΠΑ και τέλος επιτηδεύματος. Όταν ετοιμάστηκε, πήρε το χρίσμα και το χρυσό σπαθί του Πούτιν και με πυρηνοκίνητο υποβρύχιο έφτασε στο Παγκράτι. Περιπλανιόταν δυο τέρμινα στους δρόμους του Παγκρατίου τις νύχτες τρώγοντας φυτά από τις γλάστρες του μεγάλου περιπάτου και σενιάν γάτες στο γκριλ από τα σουβλατζίδικα της Ομόνοιας. Όταν εξοικειώθηκε με την Ελλάδα, έκανε έναρξη επιτηδεύματος και άνοιξε χαϊμαλάδικο στο Παγκράτι.

Η σιβηρική της εκπαίδευση και οι πολύχρονες κακουχίες στα δάση και τα χιόνια της μαμάς Ρωσίας τη βοήθησαν στο να συμπληρώνει μόνη της την περιοδική δήλωση ΦΠΑ, να δηλώνει την υπάλληλο στο ΙΚΑ και να ανιχνεύει το γκοβ τζιαρ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του χαϊμαλάδικου. Τα χρόνια περνούσαν και κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα, παρά το γεγονός ότι για 5 ολόκληρα χρόνια λειτουργούσε απρόσκοπτα το μαγαζί μόνη της, χωρίς λογιστή και τεχνικό ασφαλείας.

Μια μέρα όμως, μια μαύρη μέρα, ένα λαγωνικό της ΕΥΠ, συμβασιούχος εξαμηνίτης μέσω ΕΣΠΑ αλλά με κοφτερό μάτι, ανακάλυψε ότι η φερόμενη ως Μαρία Τσάλλα, ήταν τελικώς η Λιλίκα Νιντζέφσκαγια, γνωστή και ως το «Χρυσό Σπαθί της Στέπας». Αμέσως κινήθηκε ο κρατικός μηχανισμός αλλά η Λιλίκα, λόγω της κατασκοπευτικής της εκπαιδεύσεως, κατάλαβε αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς της είχαν ακυρωθεί οι κωδικοί της στο τάξισνέτ.

Αμέσως μάζεψε τα λιγοστά της υπάρχοντα, ένα συρραπτικό, ένα περφορατέρ και τον χρυσό της δαχτυλοβρέχτη - κειμήλιο από παλαιό σοβιετικό Βλαδιβοστόκ και με μια κίνηση αστραπή χάθηκε μέσα στην καταχνιά της υγρής μαρτιάτικης αθηναϊκής νύχτας. Κανείς δεν άκουσε ποτέ τι απέγινε. Άλλοι λένε ότι επέστρεψε στο γνώριμο σιβηρικό τοπίο, άλλοι ότι ζει σε παλάτι του Πούτιν, άλλοι ότι έκανε έναρξη επιτηδεύματος στη Ρουμανία με τη χαμηλή φορολογία, άλλοι ότι διορίστηκε στην πολεοδομία Αθηνών όπου και καθαρίζει ανέμελη στα σκοτεινά υπόγεια του πρωτοκόλλου το παραδοσιακό δημοσιοϋπαλληλικό μανταρίνι της.

Ανώνυμος είπε...

@ΗΛΙΟΥ ΑΛΚΗ
Να υπενθυμίσω εδώ ότι η Γερμανία πέραν των άλλων δεν έχει δώσει και τις αποζημιώσεις του Α'Π.Π.
@Λύκαστρος.
Ηθελα από μέρες να ανεφερθώ στη συμφωνία Ιράν-Σ.Αραβίας, αλλά καταπιάστικα με τους ποταμούς σχολίων 3-4 άρθρα πιό πίσω.Και αυτό γιατί σας θυμήθηκα διαβάζοντας την είδηση, μαζί με 2 άλλες που αφορούναν την Αρμενία.Οι οποίες εν ολίγοις ήταν ότι 1ον έλεγε στους Ρώσσους ότι παρ'όλο που επικαλέστηκαν το άρθρο περί βοήθειας σε περίπτωση επίθεσης από το νέο σύμφωνο Βαρσοβίας ("ασφάλεια στον Καύκασο"ή κάπως έτσι) οι Ρώσσοι σφυρνάγαν κλέφτικα (λόγω του ότι η τότε κυβέρνηση της Αρμενίας είχε δυτικόστροφη πολιτική και λοξοκοίταηετο ΝΑΤΟ),αλλά και τ'ότι υπέγραψε συμφωνία με Ιραν και Κίνα για παράδρομο του Μεταξιού.Τελικά ήρθε το παρόν σας άρθρο να σβύσει το μειδίαμα από την συμφωνία Ιρ'αν-Σ.Αραβίας* (πάντα όταν ζορίζονται οι "φίλοι μας"χαμογελάω πονηρά)να προκάμει την αποστολή του σχολίου μου περί συμφωνίας στον Περσικό Κόλπο.Οσον αφορά την Κύπρο,τι να πω, βγάζουμε τα ματάκια μας από το 1956 γαμώ το Η.Βασίλειο και τους προδότες εδώ, χάνουμε τώρα και τη Συρία γαμώ την €υρωπε'ι'κή €νεση και το ΝΑΤΟ
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Ανώνυμος είπε...

και ένα παλιό ανέκδοτο κατασκοπίας.
Στα χρόνια του ψυχρού πολέμου, η Υπηρεσία στρατολόγησε ένα πιτσιρικά σα'ί'νι από μικρό, και του μάθαινε τη Ρώσσικη κουλτούρα.Στόχος του να μεταβεί ως κατάσκοπος στη Σιβηρία.Φτάνει 18 χρονών,πάει στη Σιβηρία,και μπάινει στο μπαρ που τα έπιναν οι Σοβιετικοί αξιωματούχοι της παρακείμενης μυστικής βάσης πυρηνικών.Πιάνει κουβέντα μ'έναν ταξίαρχο,και μετά από 1/2 ώρα κάνει την πρώτη,όχι τόσο αθώα ερώτηση."θα σου απαντούσα"του λέει ο νταβάριτς, "αλλά είσαι κατάσκοπος των ΗΠΑ" .Φεύγει ο έρμος, γυρνάει για μετεκπαίδευση, αφήνει μουστάκι και μαλλιά, ξαναπάει μετά από 2 χρόνια στο ίδιο μπαρ.Νέος ταξίαρχος επικεφαλής, ξανά μανά από την αρχή,πάλι όμως στην πρώτη κρίσιμη ερώτηση , η ίδια απάντηση "Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω, είσαι αμερικάνος κατάσκοπος".Το ίδιο νταλαβέρι 2-3 φορές, οπότε, φτάνει κάπου 50άρης,την ξαναπατάει, και μην αντέχοντας την αποτυχία ρωτάει απελπισμένος "Μήπως δεν μιλάω με σωστή προφορά;;"-όχι "μήπως πίνω λάθος μάρκα βότκας;;"-όχι "μήπως κάνω λάθη στην αργκώ"-όχι "μήπως με κατάλαβες από τα ρούχα;;;"-όχι ""Ε, τότε πως κατάλαβες ότι είμαι από τις ΗΠΑ;;" "Βλέπεις κανένα άλλο μαύρο Ρώσσο στο μπαρ;; "ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

"Οσον αφορά την Κύπρο,τι να πω, βγάζουμε τα ματάκια μας από το 1956 γαμώ το Η.Βασίλειο και τους προδότες εδώ, χάνουμε τώρα και τη Συρία γαμώ την €υρωπε'ι'κή €νεση και το ΝΑΤΟ"

Καλημέρα κ.Ξενοδόχε....τα πράγματα είναι πολύ απλά. Τόσο η €υρωπε'ι'κή €νεση και το ΝΑΤΟ, καθώς και οι ΗΠΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ από το Τυφώνειο Ιερατείο που βρίσκεται στην Κίνα. Άρα ΟΛΕΣ οι ηγεσίες της Ε.Ε του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ δουλεύουν για το όφελος της Κίνας.!!

Όσο για την Αρμενία είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ για τον έλεγχο του Καυκάσου και της Ευρασίας. Δες εδώ τι γράφαμε :

https://zeys-elaynon.blogspot.com/2021/06/blog-post_69.html

https://zeys-elaynon.blogspot.com/2022/10/blog-post_19.html

Εδώ στις 10 Νοεμβρίου 2020 ΠΡΙΝ ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία μάλιστα ήμουν ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ όταν έλεγα " Σειρά ποιος έχει τώρα;; Η Ουκρανία;; Η η Βόρεια Κύπρος;;"

https://zeys-elaynon.blogspot.com/2020/11/blog-post_10.html

Όπως φάινεται ΜΕΤΑ την Ουκρανία σειρά έχει η Β.Κύπρος.!!! Από τον Νοέμβριο του 2020 προειδοποιούσα για αυτό που ΕΓΙΝΕ στην Ουκρανία και για αυτό που ΘΑ ΕΡΘΕΙ στην Κύπρο.

https://zeys-elaynon.blogspot.com/2020/11/blog-post_10.html

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα και σε σας.
Ας ελπίσουμε λοιπόν να ελεύσει ο Ζεύς , εχει αρκετά κορμάκια να βατέψει προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.Και ο Αχιλλέας από κοντά, αλλά με καουμπόικες μπότες που έχουν σιδερένια επένδυση στην φτέρνα (αν και απ'ότι κατάλαβα στα 53 χρόνια μου εδώ η αχίλλειος μάλλον είναι το έλεος και η μεγαλοψυχία μας, για να θυμηθώ τον Μάρκο της φατρίας,και ίσως και γι'αυτό καλλιεργείται τόσα χρόνια από το ιερατείο η "αγάπη",και από τις σύγχρονες ελίτ η τόλερανς). Ο Ηρακλής μόνο να προσέχει πως χρησιμοποιεί το ρόπαλο του, σε μερικούς χαρά θα δώσει, εκτός αν τον αφήσουμε να κόβει τα κεφάλια της Λερναίας Υδρας μόνο, που έχει και εξειδίκευση.Πραγματικά με πιάνει απελπισία με την κατάντια και τον κλοιό που σφίγγει και δεν κάνουμε κάτι να σωθούμε

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Ας ελπίσουμε λοιπόν να ελεύσει ο Ζεύς , εχει αρκετά κορμάκια να βατέψει προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.Και ο Αχιλλέας από κοντά,"

Γιατί νομίζεις ονομάσαμε το ιστολόγιο ΖΕΥΣ ΕΛΛΑΥΝΩΝ αγαπητέ μου;; χα χα χα Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει ΟΛΟΥΣ.!! Και αυτή την φορά ΔΕΝ θα έχει "χάδια" και "προκαταρκτικά".

Ανώνυμος είπε...

αν και δεν είναι και τόσο - ισως- σοβαρό, ΑΝ η Κύπρος χωριστεί επίσημα τότε η €υρωπε'ι'κή €νεση θα πρέπει να λάβει θέση και -κανονικά- να ξωπετάξει την Τουρκία και τη ΤΔβΚ από τα σύμφωνα ένωσης λόγω κατοχής.Και το πιό πιθανό -με τέτοια μυαλά που κουβαλάνε - θα'ναι να το καταπιούν κι'αυτό αλλά πάλι θα πρέπει να εξηγήσουν στο πόπολο γιατί η €.€. χάνει εδάφη και καύσιμα από έναν τραμπούκο.Το αισιόδοξο της υπόθεσης είναι ότι με την διχοτόμηση καταποντίζονται τα σχέδια των κλανοκαποτάδων για την πλήρη άλωση μέσω συνομοσπονδίας, κα΄τι που ΕΛΙΑΜΕΠ,ελληνικά και κυπριακά κόμματα έβλεπαν μέχρι τώρα όχι απλά με καλό μάτι αλλά ως ΤΙΝΑ. 'Εχει πλάκα οι συντάξεις των πουρκουάδων να φέρουν στο τιμόνι την Λεπέν* και να ξηλώσει το πουλόβερ €€/Τουρκία
*Από την άλλη, για να είναι εκεί η Μαριώ,μάλλον πιασμάν είναι κι αυτή
Απντέη
όχι μόνο η Β.Αφρική, αλλά και η μέση (σαχέλ)κουνάνε μαντίλι στην €€ για τα μάτια Βάγκνερ (θέματα ασφαλείας),Τουρκίας (επενδύσεις,αλλά και χρηματοδότιση Ισλαμοτρομοκρατών) και Κίνας (οι γνωστοί "λεφτά υπάρχουν")
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Ανώνυμος είπε...

Ας ελπίσουμε λοιπόν να ελεύσει ο Ζεύς , εχει αρκετά κορμάκια να βατέψει προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.Και ο Αχιλλέας από κοντά,"

Γιατί νομίζεις ονομάσαμε το ιστολόγιο ΖΕΥΣ ΕΛΛΑΥΝΩΝ αγαπητέ μου;; χα χα χα Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει ΟΛΟΥΣ.!! Και αυτή την φορά ΔΕΝ θα έχει "χάδια" και "προκαταρκτικά".



ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ,ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΝΟΥΧΟΙ ΘΑ ΤΟ ΧΩΣΟΥΝ, μόνη τους ελπίδα να καταρρεύσει η φάηζερ,να μην υπάρχουν βιάγκρα στην αγορά.
Να σας πω και ένα ενσταντανέ από την αγαπημένη μου Ν.Α.Ασία, μιας και πιασαμε την αγαπημένη ασχολία του Διός:
Εχω βγεί από την Τα'υ'λάνδη για ανανέωση βίζας, και καταλήγω σ'ένα εστιατόριο στο Λάος με τους συνταξιδιώτες μου στο πούλμαν :2 αμερικάνοι (ο ένας Ινδιάνος,και μαύρος η χαρά των ΜΚΟ ,των woke & reset culture) ένας ολλανδός, και ένας Νορβηγός,ο οποίος μου λέει "να σου μάθω κάτι στα νορβηγέζικα;" "Θα κάνεις εξπλέην, γιατί δεν τρέχω γρήγορα πρώτα" Μου λέει τη φράση, και τον ρωτάω "τι σημαίνει;;"
-Πάρε με από πίσω
-Σου είπα, δεν μπορώ να τρέχω, δεν είμαστε για έτσι
-καλά,να το λές μόνο σε γυναίκες
-Είσαι τρελλός;; Το στραπόν δεν πέφτει με τίποτα, οι άντρες τουλάχιστον κάνουν και ένα διάλειμμα μετά την εκσπερμάτωση

Ετσι που λέτε κ.Λύκαστρε,κάνω κοιλιακούς,και έχω αγοράσει προφυλακτικά με τιράντες και στέντ στο πλάι για υποστήριξη,γιατί δεν ξέρεις σ'αυτό το χάλι της Δύσης ποιόν να πρωτοανασκολοπίσεις

Από την άλλη - στα σοβαρά τώρα- δεν χωράει ο νους μου αυτά που γίνονται, πραγματικά έχει χαθεί η λογική,και δεν ξέρω πόσο πιό κάτω έχει

Ανώνυμος είπε...

και για να κλείσω τον σχολιασμό, αν ήθελαν να μας τρολλάρουν οι νταβάριτς, θα μπορούσαν να βγάλουν μια ανακοίνωση:
"Δεν χρειαζόμαστε κατασκόπους στην Ελλάδα, μας τα λέει η ΜΙΤ"ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ