ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

"Φόβος μνήμην εκπλήσσει, τέχνη δε άνευ άλκης ουδέν ωφελεί."

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

"Φόβος μνήμην εκπλήσσει, τέχνη δε άνευ άλκης ουδέν ωφελεί." 

Ο φόβος ακυρώνει τη μνήμη, και η γνώση χωρίς θάρρος δεν ωφελεί σε τίποτα. Θουκυδίδης - Ιαπωνέζος Νταΐμιο, του 15ου αιώνα μ.Χ.

 ....τσάμπα κλάνει η λάμπα στην χώρα των Ελλήνων. Σε αυτά που έρχονται είθε να ζήσουν οι ενάρετοι, οι δίκαιοι και οι αγνοί.

Συνήθως οι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων, για να καταλάβουν το γίγνεσθαι γύρω τους, προσπαθούν να τοποθετούν "ταμπέλες", σύμφωνα πάντα με το ελάχιστο γνωστικό πεδίο τους. Το ότι το γνωστικό πεδίο των κατοίκων της Ελλάδος (ανεξαρτήτως σπουδών) είναι ελάχιστο, το γνωρίζουν οι πολιτικοί και το εκμεταλλεύονται! Σωστά πράττουν...

Στο πολιτικό πεδίο οι τεμπέλες άγονται στο δυαδικό σύστημα περί της "αριστεράς" η της "δεξιάς" πολιτικής οδού, χωρίς βεβαίως ο κάτοικος της χώρας των Ελλήνων, να αντιλαμβάνεται ότι πέραν της αριστεράς, η της δεξιάς, υπάρχει το όπισθεν, το εμπρός, το πάνω, το κάτω κ.λ.π.
 
Η πολιτική είναι η τέχνη της εξαπάτησις, το να λες ψέματα, το να λες στον άλλον αυτό που θέλει να ακούσει. Άλλα φαίνεσαι, άλλα λες, και άλλα κάνεις, αυτός είναι ο ορισμός της πολιτικής δολοπλοκίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

είχα πεί σε μιά φίλη μου το 2016,παραφράζοντας μια ποδοσφαιρική ρήση "αφού ότι και να ψηφίσεις, τελικά βγαίνει μνημόνιο".Η κατήχηση (των νεολαιών των κομμάτων)στην μέση και ανωτέρα εκπαίδευση διατηρούν το δίπολο,το ίδιο και τα κατάλοιπα της χούντας.Και έτσι φτάσαμε στο χάλι η απάντηση του πολιτικού κόσμου να 'ναι Τζίφρας ή Μιζοτάκης , δηλ καρκίνος στον αριστερό ή τον δεξιό πνεύμονα.
Αλλά στις αποικίες (και δη σ'αυτές της Στοάς)αυτό δεν γινόταν πάντα;
Και αν πεις κάτι που δεν συνάδει με το αφήγημα τους, αυτομάτως γίνεσαι "φασίστας" ή "κουμούνι".
Σκυλάκια του Παβλώφ γίναμε,κριτικήσκέψη υπό του μηδενός
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ