ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Τι θα γινόταν αν αύριο το πρωί, ξυπνούσατε με κραυγαλέους τίτλους στις ειδήσεις και στα ΜΜΕ που θα σας έλεγαν ότι ..."Οι τράπεζες παραγγέλθηκαν ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ. Όλες οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες των ΑΤΜ είναι ΟΛΕΣ εκτός σύνδεσης".

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τι θα γινόταν αν αύριο το πρωί, ξυπνούσατε με κραυγαλέους τίτλους στις ειδήσεις και στα ΜΜΕ που θα σας έλεγαν ότι ..."Οι τράπεζες παραγγέλθηκαν ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ. Όλες οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες των ΑΤΜ είναι ΟΛΕΣ εκτός σύνδεσης". 

Τι θα γινόταν αν, καθώς ακούγατε ή διαβάζατε την είδηση αυτή, ανακαλύψατε ότι λόγω συστημικών ζημιών και του κραχ στο χρηματιστηρίου, ΟΛΕΣ οι τράπεζες έπρεπε να κλείσουν εντελώς. . . . για δύο εβδομάδες . . . . έως ότου οι αρχές μπορέσουν να απομονώσουν τις χρεοκοπημένες τράπεζες και να ελέγξουν την οικονομική μετάδοση;;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η ιδέα ότι η τράπεζά τους θα ήταν κλειστή για μερικές εβδομάδες δεν τους πέρασε ποτέ σαν σκέψη από το μυαλό. Και η ιδέα ότι όλες οι πιστωτικές κάρτες και οι χρεωστικές κάρτες θα ήταν ξαφνικά εκτός σύνδεσης και δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, είναι ακόμη λιγότερο πιθανή για αυτούς ως σκέψη.  Ωστόσο, αυτό είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θα μπορούσε να συμβεί λόγω των συνεχιζόμενων τραπεζικών πτωχεύσεων και της πτώσης των μετοχών!

Λοιπόν, ας παίξουμε για ένα λεπτό το παιχνίδι «κάνω προσποίηση» και αναρωτηθείτε «Πώς θα τα κατάφερνα για μερικές εβδομάδες χωρίς τράπεζα, χωρίς ATM και χωρίς πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες;; Πώς θα έτρωγες;; Πώς θα ταΐζατε την οικογένειά σας;; ΕΧΕΤΕ στο σπίτι σας φαγητό για να περάσετε δύο εβδομάδες;;

Πώς θα βάζατε καύσιμα στο αυτοκίνητό σας για να πάτε από/προς τη δουλειά;; ΕΧΕΤΕ καν ένα δοχείο αερίου 5 γαλονιών (ή δύο) στην ιδιοκτησία σας; Είναι γεμάτο;; Οι περισσότεροι άνθρωποι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ αυτή την κατάσταση και αυτό. . . . αυτό ακριβώς εκεί. . . . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι θα βρεθούν σε πανικό εάν αυτή η κατάσταση συνέβαινε πραγματικά.

Τώρα, πολλοί από εσάς μπορεί να σκεφτείτε «Μπορώ να κόψω μια επιταγή». Όμως, εάν είστε επιχείρηση, πρόκειται να δεχτείτε επιταγές όταν γνωρίζετε ότι οι τράπεζες πτωχεύουν;; Σίγουρα ΟΧΙ...ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΗΤΑ. Σούπερ μάρκετ; Παντοπωλεία; Βενζινάδικα;; Το ίδιο πράγμα.  ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΗΤΑ.

Τι θα κάνετε;;

Θέτω αυτό το σενάριο για να σας βάλω σε σκέψεις. Γιατί ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ πρέπει να γίνει ΠΡΙΝ χτυπήσει μια κρίση. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα, δεν προγραμματίζουν πέρα ​​από τα επόμενα 5 λεπτά τους.   Βλέπετε, όσοι από εμάς πραγματικά το σχεδιάζουμε. . . . μας κοροϊδεύετε ως  "συνομωσιολόγους". Σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα. Σχεδιάζουμε. Είμαστε όσο μπορεί να είναι όλοι έτοιμοι για τοπικές, περιορισμένες, διαταραχές στην κανονική ζωή.

Και έχουμε κακά νέα για εσάς. Μην μας τηλεφωνείτε όταν εσείς και τα παιδιά σας πεινάτε. Μην μας καλέσετε όταν το αυτοκίνητό σας έχει τελειώσει από  καύσιμα. Γιατί αν έρθετε να ζητήσετε τέτοια πράγματα, έχουμε μια αυστηρή επιλογή να κάνουμε: Ή να σας ταΐσουμε ή να ταΐσουμε τον εαυτό μας και τις οικογένειες μας.  

Γιατί αυτοί που θα έχουν προνοήσει για να ταΐσουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους, δεν πρόκειται να βγάλουν το φαγητό από το στόμα της οικογένειάς τους  γιατί ΕΣΥ δεν σκέφτηκες ποτέ (ή δεν μπόρεσες να ασχοληθείς) να προγραμματίσεις. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.  

Αφιερώστε λοιπόν λίγα λεπτά τώρα και ρίξτε μια ματιά στο τι φαγητό έχετε στο ντουλάπι σας. Έχετε αρκετά ζυμαρικά, ρύζι, αποξηραμένα φασόλια, κονσέρβα τόνου, κονσέρβα κοτόπουλου, μερικά βάζα με σάλτσες για πάνω από τα ζυμαρικά ή το ρύζι, ένα ή δύο βαζάκια μαγιονέζα;; Έχεις δυο καρβέλια ψωμί;; Καμιά κονσέρβα σούπες που ζεσταίνονται και τρώγονται; Τι θα λέγατε για ένα χειροκίνητο ανοιχτήρι κονσερβών;;

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ΕΣΕΙΣ και Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ θα μπορείτε να φάτε αν όλα πάνε στο διάολο με τις τράπεζες. Πρέπει να έχετε και εφεδρικά καύσιμα.

Κυρίως, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ κρυμμένα κάπου στο σπίτι, για να τα βγάλετε πέρα ​​αν όλα καταρρέουν. Μην πείτε ότι δεν προειδοποιήσαμε. Επειδή η ξεκάθαρη αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούσαν να μπουν στον κόπο να σχεδιάσουν . . . .

1 σχόλιο:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Εγω παντως θα βαλω ενα ουισκακι να πιω, να μισοκλεισω τα ματια ετσι για να παρω λιγο υφος σκεφτομενου, και να περασω στην επομενη φαση.
Ξερεις πολυ καλα οτι προετοιμαζομαι οπως και αρκετα ατομα που ξερω,πλεον ειμαι πεπεισμενος οτι δεν τα κανω αδικα.
Οσους μπορω θα βοηθησω οχι ομως κοπροσκυλα.
Οι υπολοιποι πρεπει να παρουν αποφαση με ποιον ειναι οι ωρες πλησιαζουν.