ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ CFO της CREDIT SUISSE ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Από το πρωί του Σαββάτου, 18 Μαρτίου 2023,σήμερα  η τραπεζική κρίση επιδεινώνεται πολύ. γρήγορα. ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ CFO της CREDIT SUISSE ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ!

Αυτό είναι λίγες μόλις ημέρες αφότου η Credit Suisse έλαβε ένα πακέτο βοήθειας 54 ΔΙΣ δολαρίων από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας. Πηγές από εταιρικές επαφές μου λένε ότι η Credit Suisse "ζυγίζει επιλογές και βρίσκεται υπό πίεση να συγχωνευτεί με την UBS"

Οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές ενημέρωσαν τους ομολόγους τους στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο το βράδυ της Παρασκευής ότι η συγχώνευση  των δύο τραπεζών αποτελεί το Σχέδιο Α τους με την ελπίδα να αποτραπεί η πλήρης απώλεια εμπιστοσύνης στην Credit Suisse . Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας θα ήθελε μια απλή και απλή λύση πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στις συζητήσεις.

Υπήρχαν επίσης φήμες κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι η αμερικανική εταιρεία Blackrock ήθελε να υποβάλει προσφορά για την Credit Suisse, αλλά αυτή η φήμη γρήγορα διαψεύστηκε.

Εν τω μεταξύ, οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές κατρακύλησαν ξανά την Παρασκευή λόγω των συνεχιζόμενων φόβων για ευρύτερη τραπεζική κρίση, παρά τις δεσμεύσεις των εκλεγμένων αξιωματούχων να στηρίξουν τις τράπεζες που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Οι μετοχές της First Republic Bank σημείωσαν πτώση 30% την Παρασκευή παρά την υποστήριξη 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων από άλλες τράπεζες. Η μετοχή της First Republic Bank έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 72%.

Μια ενδιαφέρουσα σημείωση: Ο ισολογισμός της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ εκτινάχθηκε στα 8,69 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 15 Μαρτίου, από 8,39 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 8 Μαρτίου. Κυριολεκτικά βγάζουν «λεφτά» από τον αέρα προσθέτοντας απλά ψηφία στους υπολογιστές που «δημιουργούν» χρήματα σε λογαριασμούς.   

Δεν έχουν λεφτά για αυτό! Εάν προσπαθήσουν να λειτουργήσουν το τυπογραφείο για να καλύψουν αυτό το ποσό του χρέους, το δολάριο θα κατέρρεε εν μία νυκτί. Οι ξένες χώρες θα ρίξουν όλα τα αποθέματά τους σε δολάρια. Οι άνθρωποι τραβάνε τους λογαριασμούς τους για να πάνε να αγοράσουν σκληρά περιουσιακά στοιχεία όσο μπορούν ακόμη.

Η σημερινή οικονομική αναταραχή αρχίζει να μοιάζει πολύ με την ταινία του 1980 "Rollover" με πρωταγωνιστές τους Kris Kristofferson, Jane Fonda και Hume Cronin. Ακολουθεί μια σκηνή από εκείνη την ταινία που δείχνει πώς μοιάζει μια παγκόσμια οικονομική κατάρρευση: 


Μάλλον από ότι φαίνεται, εδώ οδηγούμαστε.!! Η εβδομάδα που έρχεται θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα.
Η Μεγάλη Επαναφορά είναι προ των πυλών. Και το Συμβούλιο των 300 είναι έτοιμο να κάνει την κίνηση του. Η πολυετής απόσπαση της προσοχής έχει μπερδέψει τα πρόβατα, η επόμενη κατάρρευση του νομισματικού συστήματος και, ο απόλυτος έλεγχος θα είναι δικός τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Αναμεσα στο φως και στο σκοτάδι....είμαστε στο πιο βαθύ σκοτάδι τώρα.

Φευγουν οι μέρες ..μα εμείς θα βρουμε την άκρη
Ανάμεσα στον Ηλιο και την μπόρα ..


Ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι....
σαλπάρει της ψυχής μου το καράβι...
εκεί συνάντησα και το δικό σου χάδι....
ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι....

Ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ....
φεύγουν οι μέρες μα δε βρίσκουμε την άκρη...
εδώ συνάντησα και το δικό σου θαύμα....
ανάμεσα στο γέλιο και το κλάμα....

Ανάμεσα στον ήλιο και τη μπόρα....
βαδίζω μια μεγάλη ανηφόρα.......
εκεί βρεθήκαμε κι εμείς σε λάθος ώρα....
ανάμεσα στον ήλιο και την μπόρα....

Ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ....
φεύγουν οι μέρες μα δε βρίσκουμε την άκρη....
εδώ συνάντησα και το δικό σου θαύμα...
ανάμεσα στο γέλιο και το κλάμα....

Καλή δύναμη σε ότι κάνουμε

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Εξαιρετικό τραγούδι με ακόμα ποιο εξαιρετικό στίχο. Και μια και σου αρέσει ο Σκουλάς όπως και μένα άκουσε και αυτό...

https://www.youtube.com/watch?v=8X-Q9oldXKo

Ανώνυμος είπε...


Εξαιρετικό.Το αγαπημένο μου σα να το γνώριζες.

https://www.youtube.com/watch?v=g6bw_5DOWu4