ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Η Ινδία αγόρασε 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου χρησιμοποιώντας ρουπίες Ινδίας και όχι δολάρια ΗΠΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τον Ιούλιο, εμφανίστηκαν αναφορές ότι η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) υπέγραψαν συμφωνία που επέτρεπε στο μέλος των BRICS (Ινδία) να χρησιμοποιεί ρουπίες αντί για δολάριο ΗΠΑ κατά τις συναλλαγές με το έθνος της Μέσης Ανατολής.  

Την περασμένη εβδομάδα έγινε η πρώτη πώληση. Η ενεργειακή εταιρεία Indian Oil πραγματοποίησε πληρωμές σε ρουπίες για την αγορά ενός εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου από την κρατική εταιρεία Abu Dhabi National Oil Company. Η Ινδία δεν είναι η μόνη χώρα των BRICS που αγοράζει ενέργεια από τα ΗΑΕ χωρίς να πληρώσει σε δολάριο ΗΠΑ. Τον Μάρτιο, η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου China National Offshore Oil Corporation φέρεται να πλήρωσε σε γιουάν για την εισαγωγή 65.000 τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου από τα ΗΑΕ.   

Εν τω μεταξύ, τον Μάιο, η Κίνα αποκάλυψε ότι υπέγραψε παγκόσμιες συμφωνίες διακανονισμού νομισμάτων αξίας 582,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά το γιουάν. Τα ΗΑΕ είναι μία από τις χώρες που υπέγραψαν τη συμφωνία με τον ασιατικό γίγαντα μαζί με τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα, το Ομάν, το Μπαχρέιν, το Κατάρ, το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία. 

Οι πρόσφατες κινήσεις της Κίνας και της Ινδίας υπογραμμίζουν την παγκόσμια προσπάθεια των BRICS να εγκαταλείψουν οριστικά το δολάριο ΗΠΑ. Θα έχουμε έναν πολεμικό Σεπτέμβριο και Οκτώβριο στις αγορές και όχι μόνο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε μα αυτό το αντιδολλάριο κόκκαλα έχει! Το περιμέναμε στις 22/8 και τίποτα. Πολύ αργεί και δεν βλέπω φως...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα συν-Έλληνα

Περιμένουμε κάποιες πληροφορίες για διασταύρωση... Μήπως είναι μήνυμα αυτό για την Τουρκία; Θέλει να πάει στους BRICs; Πιστεύουμε ότι θα είναι πλήρη αποτυχία αυτό το εγχείρημα. Οι πολίτες του Κόσμου δεν το εγκρίνουν... Τουλάχιστον οι βασικοί πολίτες και κυρίαρχοι.

Αλί Σαμπαντζί - https://www.real.gr/kosmos/arthro/ali_sampantzi_diasolinomenos_se_nosokomeio_tis_konstantinoupolis_o_tourkos_megistanas_elafrytera_h_syzygos_tou_ti_synebi_binteo-944006/

Με εκτίμηση
Διαγγελέας