ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Κούπες - Μη με κοιτάς στα μάτια (ηπειρώτικο)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μουσική...ήχος...ΔΟΝΗΣΗ. Ο άνθρωπος είναι ΠΟΜΠΟΣ ψυχικών κυμάνσεων, οι οποίες αυτές ψυχικές κυμάνσεις μπορούν να ΑΠΟΤΥΠΩΘΟΥΝ πάνω σε άλλα άτομα. Όχι βέβαια στον πρώτο τυχόντα , αλλά μόνο σε αυτούς που έχουν ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ μεταξύ τους. Αυτή η αλληλεπίδραση των ψυχικών ρευμάτων μεταξύ ανθρώπων είναι ακριβώς το ίδιο και μεταξύ πλανητών η παράλληλων κόσμων, με τα αντίστοιχα "ψυχικά κύμματα".

Ο Μικρόκοσμος (άνθρωπος) μπορεί να αντλήσει δύναμη από τον Μακρόκοσμο, και ο Μακρόκοσμος (Σύμπαν) αντίστοιχα από τον Μικρόκοσμο . Λόγω συγγένειας και συμφυιας, 'έλκονται δυνάμεις και ο άνθρωπος μπορεί να επικοινωνήσει με τα "θεία"". Ο Λόγος, ο Ήχος, η ΔΟΝΗΣΗ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Για αυτό στα διάφορα θρησκευτικά μυστήρια χρησιμοποιούν την δια λόγου προσευχή, και ρυθμικές απαγγελμένες επικλείσεις, συνοδευόμενες από ΜΟΥΣΙΚΗ.

Κάθε ήχος όμως είναι και μια ΙΔΕΑ. Είναι μπορούμε να πούμε το "ένδυμα" της ιδέας, ο φορέας της. Εάν η ιδέα είναι αρμονική ευγενής και υψηλή τότε και η ΜΟΡΦΗ θα είναι τέλεια. Στην περίπτωση αυτή έχουμε ΑΡΜΟΝΙΑ μεταξύ μορφής και ιδέας. Εάν ένας ήχος δονηθεί αρμονικά , και επειδή η αρμονία είναι ΔΥΝΑΜΗ που κυβερνά όχι μόνο την Γη αλλά και το Σύμπαν, τότε ο ήχος αυτός θα περιβάλλεται από ΙΣΧΥ.

Οι Έλληνες είχαν καταλάβει την δύναμη της μουσικής και είχαν βρεί τον τρόπο να αποκτήσουν επιρροή επάνω σε αυτές τις δυνάμεις . Είναι εξακριβομένο ότι στα διάφορα Ασκληπιεία οι ιερείς χρησιμοποιούσαν την θεραπευτική μέθοδο της μουσικής. Οι πανάρχαιες μάγισσες της αρχαιότητας όπως η Κίρκη και η Μήδεια γνώριζαν την δύναμη των επωδών και ήταν τόσο ισχυρές που κατέβαζαν ακόμα και την Σελήνη επί της Γης. 

Στον Όμηρο αναφέρεται ότι οι γιοί του Αυτόλυκου σταμάτησαν με μια μαγική επωδή το αίμα που έτρεχε από την πληγή του Οδυσσέα. Σε ένα άλλο απόσπασμα της Οδύσσειας ο Όμηρος μας λέει ότι υπήρχαν επωδοί της οποίες ΕΨΑΛΛΑΝ όταν έδεναν τα τραύματα και της πληγές , και μέσω των οποίων γινόταν ταχύτατη επούλωση. Ακόμη και ο Πλάτωνας παραδέχεται ότι η Επωδή ήταν μια πολύ ισχυρή μέθοδος θεραπείας παράλληλα με τα διάφορα φάρμακα που έδιναν. Και μας λέει ότι οι συνταγές των φαρμάκων χωρίς της ψαλμωδίες ήταν άχρηστες!! 

Η μουσική αποτελεί το πλουσιώτερο μέσο εκδηλώσεως κάθε συναισθήματος στο ψυχικό μας περιβάλλον, είτε στους ανθρώπους, είτε στην φύση  γύρω μας. Και λόγω του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ μεταξύ των ποικίλλων ρυθμών η Μουσική έχει σαφώς και ΕΠΙΚΛΗΤΙΚΟ χαρακτήρα.Η ενέργεια που ΡΕΕΙ μέσα από την μουσική εκτείνεται πέρα από τις ανθρώπινες ενσαρκωμένες ψυχές και μέσω του συντονισμού με τις εναρμονικές δυνάμεις διεγείρει τον συγχρονισμό με το Σύμπαν...και τα αποτελέσματα είναι όντως εκπληκτικά.

2 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αυτό που έμαθα από την Δωδωναία Περιστερά μητέρα μου είναι ότι όταν κάνεις μια επίκληση για να θεραπεύσεις ένα μέρος που πονάει...τότε αυτό το μέρος από την δύναμη που ρέει εκεί...έχει μυρμήγκιασμα και ρίγος...και αυτό κάνει τον πόνο να περνάει.

ΔιΟ είπε...

Αν δεν έχεις έτοιμη γνώση πως μπορείς μόνος σου να βρεις ποιοι ήχοι/συχνότητες επιδρούν με ποιο τρόπο;