ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

ΗΜΕΡΗΣΙΟ 16ωρο ΣΕ ΔΥΟ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ Ή ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ 24ωρο ΣΕ ΕΝΑΝ ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΗΜΕΡΗΣΙΟ 16ωρο ΣΕ ΔΥΟ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ Ή ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ 24ωρο ΣΕ ΕΝΑΝ ;;

Ο δήθεν μοντέρνος μας Υπουργός Εργασίας θα επιτρέψει, λέει, τα δύο συνεχή 8ωρα εργασίας σε δύο εργοδότες. Και αυτό το πισωγύρισμα στην Βικτωριανή εποχή των Αθλίων του Ουγκώ, κάποιοι το θεωρούν και πρόοδο αφού απορρυθμιζει τελείως την αγορά εργασίας και μειώνει το "κακό κράτους " που όλο θέλει να χώνει την μύτη του παντού. 
 
Θα πω πως μπορεί να επιτευχθεί πολύ καλλίτερο αποτέλεσμά στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΙΣΟ!
 
Γράφε :
 
Οι διαρροές από τα ουσιαστικά παιζόμενα behind the scenes λένε ότι ο Μυτιληναίος, ακολουθώντας την διεθνή τάση του ενεργειακού κλάδου, ετοιμάζεται να ψηφιοποιήσει με τεχνολογίες blockchain τα συμβόλαια και τις νέες υπηρεσίες που προσφέρει στους ενεργειακούς πελάτες του, εκδίδοντας προς τούτο και ένα ψηφιακό πάγιο για τις συναλλαγές. Token λέγεται στην νέα ψηφιακή αργκό αυτό που θα εκδώσει, tokenization της ενέργειας η διαδικασία που ακολουθεί.(ήδη το κάνει αγοράζοντας ενέργεια από την χοντρικη των ΑΠΕ...της Αυστραλίας).
 
Δεν γνωρίζω αν θα το πει το εν λόγω "κρυπτονομίσματακι" mitlinaki ή αν διαθέτει αρκετό χιούμορ για να το ονομάσει IOU (για να καταφλιάσει τελείως ο Γιάνης με το όνομα). Ή ακόμα καλύτερα REPO-coin για να τρολάρει την νομισματική ορθοδοξία του Τσακαλώτου, που φαίνεται ότι δεν θέλει να πάρει χαμπάρι για όσα συμβαίνουν διεθνώς, αυτά που του χαλάνε τις άτολμες και άνοστες συνταγές του. Ξέρετε αυτές τις Κεϋνσιανές που είναι μεν αναγκαίες αλλά όχι αναγκαίες και ικανές για να βγούμε καποτε στο ξέφωτο μετά από τις κάθε λογής κρίσεις. 
 
Έτσι ας τα πούμε εδώ "μπαμπαλάκια" για να συνεννοούμαστε αυτά τα ενεργειακά tokens, μέχρι νεωτέρας.
 
Επίσης δεν γνωρίζω ακόμη με τι θα αντικρίζει o Μυτιληναίος την διάθεση νέων μπαμπαλακίων στην αγορά. Η νέα ψηφιακο-νομισματική ορθοδοξία που αναπτύσσεται ραγδαία στην Βόρειο και Κεντρική Ευρώπη με αφορμή την Πράσινη Ανάπτυξη, περίμενει τα ήδη διαθέσιμα μπαμπαλάκια, τα παραχθεντα και παρκαρισμένα ήδη στο κεντρικό του πορτοφόλι, να εισέρχονται στην αγορά προς διάθεση με κάποιον κανόνα, που καμία σχέση δεν έχει με δάνεια, ομόλογα και Σύμφωνα δημοσιονομικής Σταθεροτητας! Πως δουλεύει το tokenization και τα μπαμπαλακια και τι σχέση έχει με τα 8ωρα;; Αν συνεχίζει να σε ενδιαφέρει το θέμααυτού του post διάβασε και τα πιο κάτω:
 
🔺️Κατ αρχάς απευθύνεται το κάθε token στην πελατεία του κατά τόπους εκάστοτε Μυτιληναίου,, αυτήν που θέλει να πληρώνει ίσως κάτι τις παραπάνω για περιβαλλοντικους λόγους, ζητώντας όμως ενέργεια πιστοποιημενη ότι είναι πραγματικά από ΑΠΕ (και όχι μαϊμού από την εισαγόμενη από τα πυρηνικά της Βουλγαρίας, όπως σήμερα). 
 
Εικάζω ότι ο κανόνας διάθεσης τους θα έχει σχέση με τα Kwh ηλεκτρικής ενέργειας που θα παραχθούν από τα πάρκα φωτοβολταϊκών ή τις άνεμογεννήτριες που φυτεύει ο όμιλος παντού.
 
Καθε Mwh πχ που παράγεται έτσι, αποδεσμεύει προς διάθεση και ένα νέο ψηφιακό μπαμπαλάκιον για να κάνει την βόλτα του στις αγορές. Αυτό θα εξαφανιστεί μόνο όταν καεί και η αντίστοιχη kWh.
Κάνει δηλαδη τώρα ο Μυτιληναίος εδώ κάτι αντίστοιχο με αυτό που ήδη κάνουν στα ΗΑΕ από το 18 με ένα "κρυπτονόμισμα" υπ ονόματι amber, που το αντιστοιχούν με τις Kwh των υδρογονανθράκων που εξάγει το εμιράτο. Εκεί μετά τα χρησιμοποιούν τα amber ως ανταλλάξιμο πάγιο για την χρηματοδότηση δημοσίων έργων και, πλέον, και για τις διακρατικές συναλλαγές με την Σ. Αραβία, παρακάμπτοντας το πανάρχαιο και πανάκριβο τραπεζικό σύστημα swift και το πέτροδολάριο, που τους τα παίρνει.
 
Μετά με αυτό το μπαμπαλάκι, γίνεται η συναλλαγή του κάθε Μυτιληναίου με τον κ. Παραγωγό Πράσινου Υδρογόνου (ΑΠΕ+νερό) πχ. Που μπορεί μετά το δίνει το υδρογόνο του στα δίκτυα μεταφοράς του ανακατεμένο με Μπλε Υδρογόνο (αυτό που παράγεται από το φυσικό αέριο+ΑΠΕ), όπως ετοιμάζονται να παραγουν τα ΕΛΠΕ και ο Βαρδινογιάννης ή γκρι-υδρογονο (από ΑΠΕ+λιγνίτη) όπως το κάνουν στην Κίνα. Αλλά διαφοροποιείται γιατί το πράσινο υδρογόνο δεν παράγει αέρια θερμοκηπίου κατά την παρασκευή του. 
 
Αγοράζοντας τα διαθέσιμα ενεργειακά μπαμπαλακια από ΑΠΕ δικαιολογεί ο κάθε κύριος παραγωγός υδρογόνου οποιουδήποτε χρώματος ακριβώς το πόσο ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ χρησιμοποίησε.
Αυτά τα tokens μετά τα πουλάει στους πελάτες του με τους οποίους κάνει συμβόλαια (smart contracts στην ορολογία του blockchain). Έτσι, αφού καταναλωθούν oι αρχικές kWh πχ καίγοντας το υδρογόνο για θέρμανση η τον ηλεκτρισμό για το ψυγείο, "καίγονται" από αυτά τα smart contracts αυτόματα και τα αντίστοιχα tokens αποσύροντας τα αυτόματα, χωρις να εμπλέκεται καμία τράπεζα η ΡΑΕ, από την αγορά, διατηρώντας τον πληθωρισμο των μπαμπαλακίων στο απόλυτο μηδέν! 
 
Ουαου Γιανη, γίνεται! Και δεν χακεύεται για να γίνει πλυντήριο, όπως αφού οι Δημητρες, αφού όλες οι συναλλαγές είναι ονομαστικές.
 
Θες και άλλα μπαμπαλάκια για να σου μείνουν για κομπόδεμα;; Κάνε οικονομία στην ενέργεια βελτιώνοντας την ενεργειακή σου απόδοση για να μην τα κάψεις, και παίξε το και επενδυτής.
 
✔️Το έχουμε μέχρι εδώ;; Γυμνασιακής Χημείας είναι όλη η επιστήμη που τα στηρίζει, λίγη σύγχρονη πληροφορική και ο κοινός νους.
 
Μπράβο μετά του Μυτιληναίου που όλα αυτά τα κατάλαβε και μαγκιά του με το tokenization, θα πεις δίκαια. Γλυτώνει 7-8%τραπεζικα έξοδα από τις εξωτραπεζικές συναλλαγές που θα κάνει με τους πελάτες του, που μάλλον θα έχουν κίνητρο και μια έκπτωση όταν προαγοράζουν μπαμπαλάκια. 
 
Κερδίζει στον ανταγωνισμό του με καινοτομία και διαφανείς νέες υπηρεσίες και χρηματοδοτεί με προπώληση ενέργειας τις επενδύσεις του! Χωρίς τα έξοδα και τους τόκους δανείων και χωρις να αφήνει περιθώρια για μαϊμουδιές με πιστοποιητικά και γραφειοκρατίες, όπως γίνεται σήμερα με τις ΑΠΕ, όπου γίνεται το έλα να δεις, προς όφελος όλου του Γεραπετριστάν και των τραπεζών που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την διαπλοκή του σημερινού συστήματος, για να μην καταρρεύσουν.
 
🔺️Το βέβαιο είναι ότι, αργά ή γρήγορα, το μάρκετινγκ πχ του Σκλαβενίτη θα ανακαλύψει την αξία του μπαμπαλακίου (για να πληρώνει με αυτό την ενέργεια που καταναλώνουν τα ψυγεία του) προσφέροντας εκπτώσεις (όσο ο ΦΠΑ, αφού εδώ γίνεται ανταλλακτική οικονομία!!!) σε όποιον τα δίνει για να γεμίσει κανένα καλάθι, όταν του περισσεύουν από τις πληρωμές του ρεύματος. Και μετά θα τα θέλει και ο προμηθευτής των ζαρζαβατικών του Σκλαβενίτη για τον ίδιο λόγο κλπ κλπ. Και ντιλι ντιλι ντιλι έτσι δημιουργείται και αγορά και ισχυρή ζήτηση μπαμπαλακίων που λειτουργούν ως εναλλακτικό μέσο ψηφιακής συναλλαγής αντί του τεχνολογικά πανάρχαιου παραπαίοντος ευρώ!
 
Ουπς...
Και αφού τώρα έχω την προσοχή σας, να πούμε και για τρεις σχετικούς μύθους. Οι δύο πρώτοι ήδη έχουν καταρρεύσει!
 
🔻Ο πρώτος λέει "μα αυτά δεν γίνονται εντός ΕΕ, δεν θα τα αφήσει η Κομισιον ή η ΕκΤ".
Βαθύτατα νυχτωμένοι ή επικίνδυνα ψευτρώνια όσοι συνεχίζουν να λένε το ίδιο αυτό τροπάρι. Ή εκ του πονηρού, βάζοντας πλάτη για να σωθεί το παιχνίδι που συνεχίζουν να παίζουν οι Τραπεζες παράγοντας χρήμα αέρα από δάνεια (ή σχετική κοινοτική οδηγία που πατάει το μπαμπαλάκι είναι η 843/18 και δημιουργήθηκε μετά από μεγάλη δικαστική μάχη της Σουηδίας με την Κομισιον, που έληξε στο Ευρ. Δικαστήριο τον 9ο του 17.Ο δε κανονισμός για συναλλαγές με μπαμπαλάκια λέγεται MICA και ψηφίστηκε τον Μάιο από το Ευρωκοινοβουλιο. Ουπς again ). 
 
🔻Ο δεύτερος μύθος λέει ότι αυτά τα νέα ψηφιακά μέσα συναλλαγών είναι ενεργοβόρα και μη φιλικά στο περιβάλλον. Συνεχίζουν να τον διαδίδουν όσοι απευθύνονται σε αδαείς ή ημιμαθείς, προβάλλοντας το πλέον αρχαίο (!) bitcoin, που άνοιξε αυτόν τον δρόμο με "αποδεικτικά εργασίας" ( proof of work -pow επιλύοντας ένα πρόβλημα από υπολογιστές για να παραχθούν νέα bitcoins, αντί από κάποιο δάνειο). Κανείς σοβαρός επενδυτής ή αρχή έκδοσης "μπαμπαλακιων" δεν ακολουθούν σήμερα αυτό το pow του bitcoin αλλά το πιο τίμιο proof of authority. Το αντικειμενικό αντίκρυσμα του κάθε μπαμπαλακιου του Μυτιληναίου πχ με τις Kwh από ΑΠΕ που θα παράγει! Και στηρίζονται επί του κύρους του δικτύου των συναλλασόμενων αντίστοιχα. Αν κάνει κάποιος να μαιμουδέψει αυτήν την 1:1 σχέση με τον δείκτη της πραγματικής οικονομίας που χρησιμοποιείται, αυτό οι τεχνολογίες blockchain, που υλοποιούν όλο το πιο πάνω, το αποκαλύπτουν αμέσως, οι κακούργες! Αν αποτύχουν από κάποιο αόρατο χεράκι του εκδότη, το κύρος χανεται και ο πελάτης πάει να ψωνίσει μπαμπαλάκια της elpedison, ξέρωγώ...
 
🔻Ο τρίτος μύθος επιμένει! Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σήμερα σοβαρά γιατί αυτό που κάνει ο Μυτιληναίος δεν μπορούν να το κάνουν πχ και ενεργειακοί συνεταιρισμοί, οι ενεργειακές κοινότητες όπως τις λέει ο νόμος του 16 ή οι ιδιοπαραγωγοί ενέργειας με peer-to peer συναλλαγές με τους πελάτες της ενέργειας που παράγουν.
 
Πχ γεωργοί που μπορούν να μετατρέψουν τους σημερινούς καταχρεωμένους στην ΔΕΗ αναγκαστικούς συνεταιρισμός ΤΟΕΒ (τα αντλιοστάσιο νερού που ποτίζουν και δεν το πληρώνουν) σε ενεργειακές τους κοινότητες για ιδιοπαραγωγή ενέργειας (πχ από ΑΠΕ ή και βιομάζα). Αυτήν που χρειάζεται η υδροδότηση τους και το περίσσευμα για πώληση στο δίκτυο.
 
Ποιος θα πει τώρα όχι και με την χρήση αντίστοιχων μπαμπαλακιων όπως του Μυτιληναίου, για να γίνουν οι επενδύσεις και οι συναλλαγές μετά? Δεν είναι δα και τόσο πιο έξυπνος ο Μr Μπαμπαλάκιας.
Ήδη όλη η σοβαρή Ευρώπη κάνει κάτι αντίστοιχο (εξαιρετικά πιεσμένη και από την ενεργειακή κρίση της αλλά και την γεωπολιτική περιθωριοποίηση της, μαζί με το ευρώ των τραπεζών που γίνεται και αυτό σιγά σιγα παπιέ ντε κωλ).
 
✔️ Δημιουργείται έτσι από τα κάτω, από την πραγματική οικονομία, και η προϋπόθεση για το ψηφιακό ενεργειακό ευρώ για να έχουμε και ένα σημείο αναφοράς ανάμεσα στα κάθε λογής μπαμπαλακια. Αν το δει και η ωραία κοιμωμένη Αριστερά και οι σύμμαχοι της το που πάει το πράγμα, έτσι ώστε να ΜΗΝ κυριαρχήσει οσονούπω κανένα ψηφιακό diem της facebook ή κάποιο αντίστοιχο της Blackrock για να ανταγωνιστούν το ψηφιακό αντιδολάριο που ετοιμάζουν το Πεκίνο με τον Πούτιν. Για να ψαχνώμαστε alles zouzamen για το που χάθηκε η δημοκρατία και τα δικαιώματα μας μέσα στα big data και τους artificial σπιούνους τύπου GPT, ξερωγώ.
 
✔️Τότε όμως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να απαγορεύσει και την έκδοση αντίστοιχων μπαμπαλακίων που αντικριζονται με την ενεργειακή αξία των κοιτασμάτων αερίου στην Ελληνική ΑΟΖ, πριν καν αυτά ακόμα εξαχθούν! Τι και αν δεν ειναι Πράσινη ενέργεια? Τελείως χρειαζουμενη είναι και μετά το 2050, τότε που θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης στο πράσινο υδρογόνο. Όλα τα άλλα είναι ή προπαγάνδα ή καλαμπούρια για να τα γράφει ο Πισσαριδη σε καμία έκθεση, καθ υπόδειξην κάτι νεοφιλελέ Σημητικων στην ΔιαΝεοσις που την συνέταξαν και να τσιμπάει μετά ο Σταθακης γράφοντας προγράμματα που δεν πείθουν. 
 
✔️Ο προσεκτικός αναγνώστης, που κοιτάζει την ουσία, ενδεχομένως να δει και άλλες εφαρμογές σε αυτό το tokenization, που απουσιάζει ακόμα ως έννοια στα κομματικά προγράμματα τύπου Πισσαρίδη. Για να χρηματοδοτηθεί και έτσι από τον εκδότη των ψηφιακών ενεργειακών μπαμπαλακίων έναντι του μαύρου χρυσού που βρίσκεται στο θησαυροφυλάκιο στα βάθη της ελληνικής ΑΟΖ η ανάπτυξη μας ενδογενως,. Πληρώνοντας πχ έτσι ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ αν πάμε σε εβδομαδιαίο εικοσαωρο!. Χωρίς κράτος και χωρίς καμία Τράπεζα. 
 
✔️Ή προεισπράτοντας οι αγρότες με τέτοια ψηφιακά πάγια τις επιδοτήσεις της ΚΑΠ για να πληρωθούν, με διαφάνεια, τα εφόδια και τα καύσιμα της παραγωγής, άλλο πχ., φτιάχνοντας έτσι και την βάση για συστήματα ποιότητας που μετατρέπουν όλα μας τα προϊόντα σε ΠΟΠ.Για να πω μόνο δύο παραδείγματα, μην γίνει αυτό το σεντόνι αδιάβαστα τεράστιο.
 
✔️Η επιλύοντας πολύ ευκολότερα τις διαφορές μας με τον νεο-Οθωμανό γείτονά που έχει βάλει στο μάτι εκείνα τα αέρια στην ΑΟΖ που γκριζάρισμα η συμφωνία οριοθέτησης της αντίστοιχης με την Αίγυπτο και το Oruc Reiss με τις πλάτες της Μητσοτάκης ΑΕ. Ας βγάλει και ο πολυχρονεμένος μας Σουλτάνος τα δικά του ψηφιακά ενεργειακά μπαμπαλάκια έναντι των ίδιων κοιτασμάτων και θα δούμε μετά ποια εμπιστεύονται οι "αγορές"! Αυτά που στηρίζονται στην μαύρη απλήρωτη εργασία που επιδοτεί το σαράι του με μια λίρα που παραπαίει ή εκείνα που διατίθενται σε μία άκρως αποτελεσματική οικονομία υψηλής ανταγωνιστικότητας, όπως πχ αυτή γίνεται όταν η εσωτερική κατανάλωση αυξάνεται μειώνοντας (χωρίς μειώσεις αποδοχών) τον χρόνο εργασίας στο μισό;; Οεο!
(Αλλά αυτά δεν σας τα λέω με το σι και με το νίγμα γιατί όταν τόλμησα να τα προτείνω το 16 στα όργανα που έπρεπε, οι μισοί έλεγαν τους δύο καταρριφθέντες πρώτους μύθους, όπως πιο πάνω, και οι άλλοι μισοί, οι πιο χαζοί, έψαχναν να βρουν... από που τα παίρνω! Μπρρρρ... )
 
Τούτων λεχθέντων, φιλώ την ζερβοδεξιάν σας κατά τα ειωθότα με μια ακόμα αιρετική (?) σκέψη, όπως κάνω κάθε ΠΣΚ για να έχω λόγο να σας ερωτώ :
 
Τι δεν καταλαβαίνετε;;
Μπας και έτσι βρούμε, από το ακατανόητο, τι είναι αυτό που μπορεί να βελτιώσει τέτοιες ιδέες επί του πρακτέου. Ή να τις απορρίψει με αντιπροτασεις. Και αυτό πρόοδος είναι, όχι τα 16ωρα του χάχα ΥπΕργασίας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: