ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Η Ελλάδα χρειάζεται Ήλιους....και όχι σκατόψυχους ανθρώπους.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αν προσέξει κανείς θα δει ότι όλοι οι μεγάλοι ήρωες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας είχαν ένα κοινό σημείο. Είχαν έναν μεγάλο δάσκαλο δίπλα τους να τους καθοδηγήσει στα πρώτα τους βήματα. Ιάσων , Αχιλλέας, Πάτροκλος κ.α είχαν τον Κένταυρο Χείρωνα. Αλέξανδρος , Ηφαιστίωνας κ.α τον Αριστοτέλη.

Βλέπουμε λοιπόν ότι για να ξεχωρίσει κάποιος από το πλήθος, πρέπει να έχει τον κατάλληλο δάσκαλο. Ακόμα και η βελτίωση του τρόπου ζωής των Ελλήνων έχει ανάγκη από σωστούς δασκάλους με θάρρος με θράσος απέναντι στα εμπόδια , απέναντι στην πνευματική φθορά, στην πνευματική ομίχλη που πλανάται πάνω από το Αιγαίο και τον Ελλαδικό χώρο εδώ και 10.000 χρόνια τουλάχιστον.

Είμαι πλέον απόλυτα σίγουρος , ότι οι μαθητές ενός δασκάλου, πρέπει να αποκτήσουν πνευματική φωτεινότητα, όμοια ή ίση με αυτήν του δασκάλου τους. Άρα το κλειδί βρίσκεται στην πόση φωτεινότητα έχει ένας δάσκαλος.!!!! Οι δάσκαλοι πρέπει να βελτιωθούν και όχι οι μαθητές. Από τους δασκάλους αρχίζει η πρόοδος , ο πολιτισμός, το άνοιγμα των πνευματικών συνόρων, το πέταγμα της γνώσης και η σπορά των ερωτήσεων.

Αυτών των ερωτήσεων που ζητούν και απαιτούν απαντήσεις, απαντήσεις που θα προέλθουν όμως μέσα από ΕΡΕΥΝΑ, από διαλογισμό, από ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, από ενδιαφέρον για βελτίωση, για ενδυνάμωση του νου της ψυχής αλλά και του σώματος. Τι καλύτερο υπάρχει από το να διδαχθούν οι νέοι Έλληνες και να γίνουν οι νέοι δάσκαλοι και να πλημμυρίσει η γνώση στις πεδιάδες, στα βουνά και στον χώρο της Ελλάδας;; Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή "σπίθα" Γνώσης.

Και αυτή η "σπίθα" να μετατραπεί σε ΗΛΙΟ, και αυτός ο ΗΛΙΟΣ να δημιουργήσει/γεννήσει και άλλους Ήλιους, και όλοι μαζί έναν Γαλαξία γνώσεων που θα σκορπίσει τις επιστήμες, τις τέχνες και το ήθος και την ιστορία , στα πέρατα του πλανήτη. Και όλοι μαζί αυτοί οι ΗΛΙΟΙ να βρούν όχι καινούργια Γνώση, αλλά αυτή που κάποτε χάθηκε . Να την ξαναβρούν και να την ξαναζωντανέψουν , να την κάνουν να λάμψει και πάλι...όπως τότε στην Αιγηίδα*....την χώρα της Αιώνιας Άνοιξης...και όχι όπως στην Ατλαντίδα που βρώμισε και λέρωσε με τις πράξεις της τον πλανήτη ολόκληρο και τον γύρισε 30.000 χρόνια πίσω.

* Αιγηίδα η χώρα της Μεγάλης ΑΙ-ΓΑΣ...του μεγαλύτερου ΗΛΙΟΥ που υπάρχει στο Σύμπαν. Η Ελλάδα χρειάζεται Ήλιους και όχι σαφρακιασμένους μνησίκακους και σκατόψυχους ανθρώπους.

5 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Εμείς οι Έλληνες "άνθρωποι" είμαστε μικρού μεγέθους σε σχέση με αυτούς που έζησαν παλαιότερα πάνω στην Γη.Αλλά ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει το μέγεθος του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ μας. Εάν το ανακαλύψουμε είμαι βέβαιος ότι θα μετατραπούμε σε μικρόσωμους θεούς. Πόσοι όμως από εμάς μπορούμε να ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ την θεότητα που ίσως κρύβουμε μέσα μας;;;

Αυτά και άλλα πολλά μου ερωτήματα μου τριβέλιζαν χθές το μυαλό κοιτώντας αμίλητος για ώρες την θάλασσα.

Αντώνης Λ. είπε...

''Είχαν έναν μεγάλο δάσκαλο δίπλα τους να τους καθοδηγήσει στα πρώτα τους βήματα'': Πράγματι ο φωτεινός δάσκαλος, ένας δάσκαλος-ήλιος είχε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη ενός μαθητή. Παρ'ολα αυτά πιστεύω ότι και οι συγκεκριμένες ψυχές των μαθητών εκείνων (αλλά και άλλων όπως π.χ. επαναστατικών εφευρετών / μηχανικών), ξεχώριζαν από μόνες τους με ή χωρίς την παρουσία ενός δασκάλου.

''Οι δάσκαλοι πρέπει να βελτιωθούν και όχι οι μαθητές.'': Οι μαθητές έχουν την υποχρέωση να ξεπεράσουν τους δασκάλους τους. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να παραχθεί νέα γνώση και να υπάρξει εξέλιξη.

''Απαντήσεις που θα προέλθουν όμως μέσα από ΕΡΕΥΝΑ, από διαλογισμό, από ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, από ενδιαφέρον για βελτίωση, για ενδυνάμωση του νου της ψυχής αλλά και του σώματος.'': Μακάρι να σκεφτόντουσαν και να έπρατταν έτσι όλοι οι σημερινοί Έλληνες. Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Πνεύμα, ψυχή και σώμα, έχουν χάσει όλα την αξία τους πλέον.

''Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή "σπίθα" Γνώσης'': Δεν είναι και τόσο απλό ή εύκολο, όσο λέγεται. Απλό στα λόγια, πολύ δύσκολο στην πράξη. Ειδικά μέσα σε μια κοινωνία που έχει εθιστεί στην αδράνεια πλέον. Εδώ, επικρατεί η πλήρης απάθεια προς την απόκτηση οποιασδήποτε είδους γνώσης, πώς να ανάψει η σπίθα;

''Και όλοι μαζί αυτοί οι ΗΛΙΟΙ να βρούν όχι καινούργια Γνώση, αλλά αυτή που κάποτε χάθηκε'': Συμφωνώ και εγώ. Η γνώση είναι πάντα δυνατόν να την ανακαλύψει ο άνθρωπος. Δεν χάνεται, με την έννοια ότι δεν μπορείς να την ξαναβρεις. Πάντα υπάρχει.

Αυτά τα ολίγα σχόλια. Την καλημέρα μου, και από εμένα, στους αφυπνισμένους.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα Αντώνη...απλά σας έγραψα αυτά που είχα στον νου μου χθές. Η γνώση είναι εδώ και περιμένει να την ανακαλύψουμε, αλλά χρειάζεται κρίση και κυρίως διάκριση. Τι είναι δηλαδή αληθινό και τι ψεύτικο από αυτά που μας λένε και μας γράφουν. Υπάρχουν γύρω μας ένα σωρό βιβλία..τόνοι ολόκληροι από βιβλία...αλλά τα περισσότερα είναι σκουπίδια.

Ανώνυμος είπε...


Οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ είναι σε έλλειψη τα τελευταία χρόνια.
Οι ΜΑΘΗΤΕΣ χωρίς κατεύθυνση χάνονται στην ανυπαρξία.
Οικογένειες για να πατήσουν επάνω βρίσκονται σε αποσύνθεση.

Και οι λίγοι υποψήφιοι μαθητές που κατάλαβαν αρκετά ώστε να αρχίσουν να
ψάχνονται,καθυστερούν να εξελιχθούν ψάχνοντας στους λαβύρινθους της γνώσης περνώντας από λάθος δρόμους.
Σημάδια των καιρών.
Σε αναμονή των ΗΛΙΩΝ μικρών και μεγάλων.

kalliopisouf@gmail.com είπε...

Οι εκπαιδευτικοί, είναι σε έλλειψη από το 1974 και μετά... όλες οι επόμενες γενιές μόνο εκπαιδευτικοί δεν είναι... κουμ μουνια και αριστεροφασιστόμουτρα.
Τους έζησα 25 χρόνια μέσα στο υπουργείο Παιδείας... τους σιχάθηκα και παραιτήθηκα...