ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Η ΩΡ-ΑΙΑ ΕΛ-ΕΝΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ΩΡ-ΑΙΑ ΕΛ-ΕΝΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Συνήθως όταν κανείς αναφέρεται στον πόλεμο της Τροίας, τον τότε μεγάλο παγκόσμιο πόλεμο της εποχής, ξεκινάει την ιστορία με την αρπαγή της Ωρ-Αίας Ελ-Ένις. Πολλοί κάνουν το λάθος να νομίζουν ότι η Ελ-Ένι των Ελλήνων ήταν μια πολύ όμορφή γυναίκα. Σαν το μπαμπακομπούκωμα ένα πράγμα που  θεωρεί τον Μενέβγαλο όπως τον ονομάζει απλά έναν κερατωμένο άντρα.

Η Ωρ-Αία Ελ-Ένι λοιπόν ΔΕΝ ήταν μια πολύ όμορφή γυναίκα , αλλά μια μεγάλη πολύ όμορφή χώρα. Η χώρα του Ήλιου. Ωρ η Ορ η Ουρ σημαίνει ΦΩΣ...και Αία σημαίνει γη, χώρα , πατρίδα.  «φυσίζοος αἶα» μας γράφει ο Όμηρος στην Ιλιάδα, αυτή που παράγει ζωή, που δίνει ζωή. Οι λέξεις γαία, μαία και γή βρίσκονται σε ετυμολογική συνάφεια . Έτσι για τους Έλληνες η ΩΡ-ΑΙΑ ΕΛ-ΕΝΙ ήταν η ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ/ΠΑΤΡΙΔΑ  ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.

Η ωραία Ελένη λοιπόν δεν ήταν μια πολύ όμορφή γυναίκα αλλά μια πολύ όμορφη μεγάλη χώρα που την είχαν ΑΡΠΑΞΕΙ οι Άτλαντες Φρύγες ή Αττούριοι Τρώες από τους Ίωνες Έλληνες και σήμερα θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε Ιωνία ή Χώρα του Ήλιου. Τον Ήλιο στα πολύ παλαιά χρόνια πριν την καταστροφή τον έγραφαν με το ιδεόγραμμα IVN που είναι η λέξη ΙΩΝ (ο πρώτος ο ΩΝ). Και οι κάτοικοι της χώρας ήταν οι ΕΛ -ΗΙΝ. 

Την εποχή λίγο πριν τον Τρωικό πόλεμο όλη η περιοχή της Μεσογείου Αν.Μεσόγειος και Φοινίκη είχε κατακτηθεί και πάλι από τους Άτλαντες του Ωκεανού, που με την σειρά τους βρίσκονταν βρίσκονταν πίσω από τους Τρώες Αττούριους, αλλά και αργότερα αυτοί ήταν που βρίσκονταν πίσω από τους Πέρσες. Αυτός ο πόλεμος ο Τρωικός δεν ήταν παρά μια συνέχεια σε επεισόδια του πολέμου μεταξύ Ασίας και Ευρώπης. Μεταξύ Ατλάντων και Ελλήνων που είχε γίνει και άλλες φορές κατά το παρελθόν.

Μετά τις δύο αρχικές "αρπαγές" της Ιώς από τους Φοίνικες/Άτλαντες και της Ευρώπης από τους Έλληνες , οι αντίπαλοι Ασία/Ευρώπη ήταν ισόπαλοι. Σύμφωνα όμως με την ιστορία ακολούθησαν άλλες δύο αναμετρήσεις/πόλεμοι . Η Αργοναυτική Εκστρατεία από πλευράς των Ελλήνων , που κατέληξε στην αρπαγή της Μήδειας, δηλαδή τους πολέμους με τους λαούς της Φρυγίας ή Εφυραίας για την απελευθέρωση της χώρας των Μήδων από τους Ασσύριους/Αττουρίων*...και τον Τρωικό πόλεμο από την αρπαγή της Ελ-Ένις για αντίποινα από τους Τρώεες, την χώρα δηλαδή των Ελλήνων . Για να δημιουργεί μετά ο μύθος της αρπαγής μιας πολύ όμορφης γυναίκας από τους Τρώες.

Στα τελευταία χρόνια μάλιστα του πολέμου που διήρκεσε 3 γενιές σχεδόν 70 χρόνια περίπου, η Ελένη (Ιωνία) ήταν πάντοτε το θέμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλήνων και Αττούριων/Τρώων . Συχνά οι Τρώες συμφωνούσαν να δώσουν πίσω την Ελ-Ενι στους Έλληνες για να λήξη ο πόλεμος . Οι Έλληνες όμως ζητούσαν να επιστραφεί και ο θησαυρός της , μαζί με την χώρα. Με τον θησαυρό βέβαια εννοούσαν το κλεμμένο θησαυροφυλάκιο της χώρας και όχι κάποια προσωπικά αντικείμενα μια ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ γυναίκας.

Αυτά όλα γινόταν τα πρώτα χρόνια του πολέμου, διότι αργότερα προς το τέλος του πολέμου όταν οι Έλληνες κατάλαβαν την δύναμη τους και ήξεραν ότι αυτοί θα είχαν την νίκη και τον τελευταίο λόγο, ζητούσαν όχι μόνο πίσω την "Ελένη" αλλά και ΠΑΡΑΔΟΣΗ της ίδιας της Αυτοκρατορίας Φρυγίας/Αττουρίας. Της σημερινής Τουρκίας για να καταλάβετε. 

Όλα τα άλλα που σας γράφουν για κερατάδες και Μενέβγαλους είναι ιστορίες για Άρλεκιν  να διαβάζετε με το πρωινό σας  για να μπορείτε μετά να πηγαίνετε δίχως ζόρι στην τουαλέτα.

Υ.Γ Σας το έχω γράψει πολλές φορές η Αχαϊκή Συμμαχία ήταν το ΝΑΤΟ της τότε εποχής. Και ήταν όλο σχεδόν το σύνολο της λευκής φυλής.

* Αττουρίων ...παίξετε λίγο φωνητικά με την λέξη και θα δείτε πόσα άνετα γίνετε TURKI .

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πες τα ρε μάστορα.....δεν αντιλαμβάνονται πως πρόκειται για ιστορική κυκλικότητα των ίδιων ιστορικών οντοτήτων...άτλαντες και περιατλάντειοι εναντίον ελλήνων...λαοί της θάλασσας (άραγε ήταν και οι...βενετσιάνοι από αυτούς??)...και λοιπά φιλαράκια,εναντίον φωτός(όχι πως εδώ κατοικεί απαραίτητα φως,όμως φοβούνται μην φωτίσει)...και το πιο απίθανο για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί....τα σύμβολα στην ουκρανία δείχνουν τον κώδικα....δεν ξέρω αν το έχουν αντιληφθεί οι αντιμαχόμενοι,όμως πράττουν ίσως συμπαντικά,εν αγνοία τους...οι οκράνιοι (κρόνιοι??)...ορμούν με σύμβολο την τρίαινα του ποσειδώνα (βλέπε άτλαντες),οι ρως μάλλον ακατανόητα,έχουν εξ αρχής σύμβολο το Ζ...τρομερό μοιάζει (Ζ,Ζευς,διογενείς).....αν η αποκωδικοποίηση οδηγεί σε συμπεράσματα,είναι πραγματικά πέραν φαντασίας....αυτό τον αποσυμβολισμό θέλω να μου τον σχολιάσεις μάστορα,θέλω την άποψή σου....

Νικανδρικ είπε...

Φιλαρακι μου Λυκ και γω θελω να απαντησεις στο σχολιο του μεσιε ανωνυμου

Ανώνυμος είπε...

Το ότι η Ευρώπη συμβολίζεται ως πριγκίπισσα εκ Φοινίκης, νομίζω είναι μια σαφέστατη πληροφορία για τον ποιόν της που -συγνώμη αλλά- πόρο απέχει από το να θεωρηθεί "ελληνικό". Αυτήν την πληροφορία την επικαιροποίησε η επίτροπος Δαμανάκη: "Είμαστε όλοι Εβραίοι." Κι ακόμα περιμένουμε τη σύνοδο της Φερράρας να μας σώσει. Λοβοτομή!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

"οι ρως μάλλον ακατανόητα,έχουν εξ αρχής σύμβολο το Ζ...τρομερό μοιάζει (Ζ,Ζευς,διογενείς)"

Αυτό δεν είναι αληθές. Οι Ρώσσοι μέχρι πρόσφατα είχαν στην σημαία τους το σύμβολο του Κρόνου. Η Ρωσσία ανήκει στον έναν από τους 2 πόλους εξουσίας που συγκρούονται. Δηλαδή στον ένα από τα δύο Βασιλικούς Σεληνιακούς Οίκους.

Και οι δύο όμως αυτοί πόλοι εξουσίας που συγκρούονται για την εξουσία πάνω, αλλά και κάτω από τον πλανήτη έχουν ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΙΜΑΤΟΣ. Το ίδιο πράγμα θέλουν να καταφέρουν αλλά με διαφορετικό τρόπο ο καθένας.

Ανώνυμος είπε...

το κρόνιο σύμβολο που υπονοείς είναι μάλλον το σφυροδρέπανο,προιόν πεμπτοφαλαγγίτικης αναγκαστικής επίδρασης εκ χαζάρων (βλέπε σκώληξ εντός μήλου)...τότε όμως και οι οκράινα ήταν εντός σημαίας,τώρα είναι εκτός....η λογική της τρίαινας και του Ζ είναι υπερβατική και συχνά οι κομπάρσοι του κόσμου τούτου πράττουν εν αγνοία τους πλειοψηφικά...η γνώση ίσως βρίσκεται στην καρδιά μιας χούφτας γνωστών,μιας σέχτας,μιας κληρονομούμενης ομάδας...αυτά είναι σε μεγάλο ''βάθος'',μιλάμε για την επιφάνεια....