ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

H Klinex, οι babyboomers, ο Βαρουφάκης, ο Γκρινμπεργκ και κάτι εσωκομματικά παίγνια μηδενικού αθροίσματος.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

H Klinex, οι babyboomers, ο Βαρουφάκης, ο Γκρινμπεργκ και κάτι εσωκομματικά παίγνια μηδενικού αθροίσματος.

Ήταν που λέτε μια εποχή που η χλωρίνη Klinex μοίραζε επιτραπέζια παιγνίδια στους babyboomers…
 
✔️Σκάκι, ντάμα, γκρινιάρης, τρίλιζα και φιδάκι.
 
Παντζουρλισμός στην πιτσιρικαρία της δεκαετίας του 80 σαν αποτέλεσμά των πρώτων δειγμάτων του επιθετικού marketing, άρτι τότε εισαχθέντος από τας Αμερικάς που πειραματίζονταν από τότε στο δήθεν δωρεάν. .
 
Τσίμπησα και εγώ και χύναμε με τον Φώντα την χλωρίνη στην λεκάνη της τουαλέτας για να μαζευτούν οι ετικέτες από τα μπουκάλια της χλωρίνης και έτσι να πάρουμε πιο γρήγορα από τον μπακάλη δωρεάν το επόμενο παιχνίδι. Ίσως εκείνη την εποχή οι λεκάνες της Ελλάδας να ήταν οι πιο απολυμασμένες ever. Οι baby boomers "καθόρισαν" το άλυτο τότε πρόβλημα του αποχετευτικού της χώρας(φυσικά σκοτώνοντας τον Σαρωνικό, η Ψυττάλεια δέν είχε ανακαλυφθεί ακόμη).
 
Μεγαλώσαμε οι babyboomers, μάθαμε να γκρινιάζουμε και να παίζουμε τριλιζες επί του πεδίου, σπάσαμε τα μούτρα μας με τα κάθε λογής παίγνια των εισαγόμενων επιθετικών πολιτικών του marketing, που συνέχισε να εξελίσσεται πολύ πιο στοχευμένα από τα παπαγαλάκια του Χρηματιστηριου.Και τώρα πολύ και πιο προσωποποιημένα επί των δεδομένων που αφήνουμε ανυποψίαστοι στο internet, απολαμβάνοντας ως προϊόντα τις δήθεν δωρεάν υπηρεσίες που μας προσφέρει απλόχερα κάποιος Ζούκης.
 
Ήρθε στο τέλος και ο Γιάνης,ο με το ένα ν, και μας έμαθε ότι υπάρχει και πολύ επιστήμη πίσω από αυτά τα παιχνίδια της Κλινεξ Ξέχασε όμως να μας πει ότι σε κάποια παιχνίδια, όπως το σκάκι ή η ντάμα επί της πολιτικής, πίσω από το κύριο οικονομικό παιγνίδι ελοχεύει πάντα και ένα δευτερεύον..Το γεωστρατηγικό/πολιτικό. Που συνήθως γίνεται κυρίαρχο και επιλύει και το οικονομικό ή που του αλλάζει τα φώτα. Όπως τώρα, καλή ώρα. 
 
Και έτσι μας έμειναν οι γκρινιάρηδες και τα φιδάκια ως πλέον κατανοητά για να εκτονώνεται το θυμικό μας στο ίντερνετ, σε μια ατελείωτη σπείρα που βασίζεται στην αγελαία συμπεριφορά επί των θεμάτων που θα αποφασίσει ότι είναι το "φλέγον θέμα" της επικαιρότητα κάποιος μάγκας επικοινωνιολόγος/μάρκετιερ τύπου Γκρινμπεργκ.Σκατα σκύλου αποφάσισε να μας σερβίρει σήμερα;;Από αυτά θα φάτε, θέτε δεν θέτε!
 
Μέχρι το επόμενο επεισόδιο επί της οράσεως της Γιαδικιάρογλου, που έρχεται σχεδόν αμέσων, η "συλλογική μνήμη" θα κονταίνει. Πλέον τα πάντα ξεχνιούνται σε ρυθμό χρυσόψαρου μέσα στην διαφανή γυάλα του, αυτή πού το δείχνει και μεγαλύτερο. Άρα και σπουδαίο...
 
Φτάνοντας αισίως στο σωτήριον έτος 2023, μια ανάσα από το τέλος της ραστώνης του Αυγούστου, πύκνωσαν απότομα οι φωνές που κραυγάζουν σαν ηχώ, (ή μήπως σαν την χήρα στο κρεβάτι, γίνονται έρευνες), ότι η εδώ και τώρα λύση για κάθε πρόβλημα που μας ταλανίζει θα έλθει από κάποιον...Μεσία. 
 
Αδιάφορο αν είναι γένους αρσενικού ή θηλυκού και φυσικά αδιάφορο και αν έχει να πει κάτι επί της πολιτικής και της γεωπολιτικής (aka επί της εξωτερικής πολιτικής). Που έτσι διατηρείται ως η τέχνη του να κρατάς τον κόσμο μακριά από την λύση των προβλημάτων του. Παίγνιο μηδενικού αθροίσματος όλο αυτό που παίζεται πάλι τώρα. Όσα χάνουν οι πολλοί, τα κερδίζουν όλο και πιο λίγοι. Καρατσεκαρισμένο και μαθηματικώς.
 
Είναι όμως όλο αυτό σαν να είσαι στο 97 στο φιδάκι και να θέλεις να έρθει εδώ και τώρα το 2! ΠΑΣΟΚικη παράνοια των babyboomers που όλοι πλέον είναι γύρω στα 40 πλας.
 
Και δυο δεν έρχεται! Είναι επίσης καρατσεκαρισμένο ότι θα πέσεις πάλι στο 17 από την μεγάλη σκάλα και θα σπάσεις και κανένας ισχύο, αν δεν αλλάξεις το παιχνίδι, όχι την τακτική σου.
 
Χύστε πάλι την χλωρίνη μάγκες και μάγκισες στην τουαλέτα! Ο τόπος χρειάζεται πάλι απολύμανση από τις πάλε ποτέ επιλογές μας, όντας πιόνια σε μία παρτίδα φιδάκι που την παίζουν άλλοι γεμίζοντας τα πάντα με σκυλοκόπρανα.
 
Αλλαγή παραδείγματος λέγεται αυτό στην αργκό της θεωρίας παιγνίων. Και είναι το μόνο που τρέμει κάθε γάτα τύπου Γκρίνμπεργκ:
 
Τις συνεργασίες και τις προωθητικές συνθέσεις λύσεων που ενώνουν λύνοντας προβλήματά. Αλλιώς σκάσε και κολύμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: