ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Επί του παρόντος δεν υφίσταται πρόγραμμα προμήθειας μη-επανδρωμένων χερσαίων οχημάτων

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Εδώ σκέφτονται να μην προχωρήσουν σε ναυπήγηση κορβετών. Ποια UGV;; Μόνο από dildo ξέρουν. Είναι εκπληκτική η αδράνεια αλλά και το ότι δε βλέπουνε πιο πέρα από την μύτη τους. Για όνομα του θεού ας πει κάποιος στα επιτελεία ότι δεν πρόκειται να πολεμήσουν όπως στο Βιετνάμ ή στην Dessert Storm. Μα τι λέω...θα πρέπει πρώτα κάποιος να τους πείσει ότι πρόκειται να πολεμήσουν .

Απαντώντας σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου με θέμα: «Χρήση UGV στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις» (δείτε ΕΔΩ), το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι «επί του παρόντος, δεν υφίσταται ενεργοποιημένο πρόγραμμα εξοπλισμών, το οποίο, να αφορά στην προμήθεια μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους». Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι «το ΥΠΕΘΑ σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία παρακολουθεί και εξετάζει τις νέες εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα των συστημάτων μη επανδρωμένων οχημάτων, στο πλαίσιο αξιολόγησης των πλέον κατάλληλων αμυντικών εξοπλισμών και σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις».

 Όπως αναφέρει στην απάντηση του το Υπουργείο, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης από το ΚΥΣΕΑ Δομής Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2020-2034, εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση των προσφορότερων λύσεων, με σκοπό την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με βάση τις καταγεγραμμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις.

ΠΗΓΗ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΚΑΣΤΡΕ ΤΟ link είναι από την ταινία “Angel Has Fallen “ με τον Gerald Butler.

https://www.youtube.com/watch?v=40JFxhhJEYk

Βλέπεις τα drones σαν αυτά που παράγουν οι τούρκοι τι δουλειά κάνουν. Ένα τέτοιο φορτηγάκι με μερικές εκατοντάδες τέτοια σε κάθε Αεροπορική μας Βάση και Ελληνική Πολεμική αεροπορία ΤΕΛΟΣ.

Θα έπρεπε να παράγουμε χιλιάδες τέτοια και να έχουμε επίσης αντίμετρα απέναντι σε αυτά των τούρκων. Οι γαλονάδες είναι τελείως άχρηστοι μιλάμε. Από τύχη υπάρχουμε ακόμα.

Ο Θεός και οι Θεοί (ο καθένας διαλέγει ότι θέλει) ας βάλουν το χέρι τους γιατί θα πολεμήσουμε με τους τούρκους με τακτικές του 1980.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 14 Αυγούστου 2023 στις 7:33 μ.μ.

Πολύ σωστά όσα έγραψες. Αν θυμάμαι καλά το είχαμε συζητήσει παλαιότερα με τον φίλο Κακό4 αυτό ακριβώς το θέμα με το βίντεο από την ταινία . Την έχω δει την ταινία...όλες οι ταινίες δεν είναι παρά σκηνές από την αληθινή ζωή. Όπως είχα πει παλαιότερα η ζωή μας όλη ένας ελληνικός κινηματογράφος είναι.

Εν τω μεταξύ τα μουνόπανα έχουν αφήσει τα erieye χωρίς αναβάθμιση, μια αναβάθμιση κόστους 80 $mil. Τα λόγια είναι περιττά. Λεφτά να πιάνουν, σκατά να γίνονται. Όλα γίνονται ΕΠΙΤΗΔΕΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Να δεις και αυτήν την ταινία με τον ίδιο ηθοποιό.

https://www.youtube.com/watch?v=9-SmosqCzSw

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους , δεν βολεύει το κινητό να γράφω και διάβαζα μόνο τα άρθρα ένα 3μερο Αχλιά-Αγιά Φωτιά-Φέρμα , όποιος κατέβει καλοκαίρι προς τα εδώ αξίζει μια βόλτα και από εκεί μετά την Ιεράπετρα , δεν έχουν και την αναμενόμενη κίνηση από ότι έλεγαν οπότε έχει δωμάτια και λίγο κόσμο .
Κατά τα άλλα η άρνηση να ξυπνήσουν τα επιτελεία σε σχέση με τα drone με ξεπερνάει πλέον μετά την Αρμενία και την Ουκρανία . Drone σε κάθε όπλο ως και στο μηχανικό έπρεπε να είναι διαδεδομένα πλέον ή να τρέχουμε για την αύξηση τους . Στην Ουκρανία παλιά τανκς ή νέα drone καθαρίζουν ναρκοπέδια , ελέγχουν για τον εχθρό ή τραβάνε τα πυρά του για να δουν οι υπόλοιπες δυνάμεις που βρίσκεται ο εχθρός . Επίσης παλιά οχήματα φορτωμένα με εκρηκτικά ή πάλι ανακάλυψης των θέσεων του εχθρού είναι αυτονόητα .Να μην πω ιδέα να καλέσουμε τον George Hotz https://en.wikipedia.org/wiki/George_Hotz ο στρατός ξηράς να κάνει τηλεκατευθυνόμενα όλα τα παλιά οχήματα που αξίζουν ως και για περιπολίες των στρατοπέδων με 2 ομοιώματα αξιωματικών στο τιμόνι με την εταιρεία του comma.ai . Το ίδιο αεροπορία πέραν των μεγάλων που ξέρουμε μικρά καμικάζι ή παρατήρησης είναι μεγάλο πρόβλημα πλέον για τα στρατόπεδα . Ας μην πω για κανένα με φλόγιστρο να βάζει φωτιές σαν την Ανδραβίδα ή μικρά με δαγκάνες να έχουν μια χειροβομβίδα και να μπουν στα υπόστεγα με τα μαχητικά ή τα καύσιμα κτλ . Η άμυνα στρατοπέδων χειροτέρεψε για τα καλά για τους υπεύθυνους σχεδιασμού έχουμε πλέον και ιπτάμενες νάρκες . Τα ίδια και στο ναυτικό με υποθαλάσσια - επιφανείας και αιώρησης πάνω από την θάλασσα drone ίσως και σαν μικρά ecranoplane & ελικόπτερα . Μόνο οι δυνατότητες κορεσμού της άμυνας και διασπάθισης πυρομαχικών με φτωχά ίσως και άχρηστα drone έπρεπε να είχαν κάνει τα επιτελεία να τρέχουν . Αλλά όπως λες η ασχολία μας είναι να φάμε λεφτά με τάμπλετ για τους φαντάρους κ.α. Για ηλεκτρονική κάλυψη στρατοπέδων και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και παρεμβολών παντού ούτε λόγος , όπως λες τα erieye σκουριάζουν γιατί επείγει το τάμπλετ . Αντί να πάρουν 2-3 drone σε κάθε στρατόπεδο να εκπαιδευτούν φαντάροι και προσωπικό , να εξοικειωθούν και να δουν νέες χρήσεις και αντίμετρα θα πάρουμε τάμπλετ για το youporn . Το περίπολο με drone το σκέφτηκε κανένα τζιμάνι ?
+2 ειδήσεις που διάβασα σήμερα
Τουρκία: Ανοίγει το μεγαλύτερο εργοστάσιο φυσιγγιών
https://echedoros.blog/2023/08/15/%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af%ce%b3%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%83%cf%84/
Τα ιταλικά media μιλούν για κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Αλβανία
https://echedoros.blog/2023/08/15/%cf%84%ce%b1-%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ac-media-%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b7/

εμείς όπου να 'ναι θα εισάγουμε και τα φυσίγγια . Οι δε Ιταλοί τρώνε σιγά σιγά την Αλβανία και την στρέφουν περισσότερο εις βάρος μας . Πότε είχες γράψει ότι σαν pillars έπρεπε να μας δώσουν την διανομή molten sand reactors οι Τζώνηδες να εισπράττουμε εμείς από το ρεύμα στα Βαλκάνια με ενοικίαση και όχι Γερμανοί και Ρώσοι . Αμ δε καλό μεσημέρι

kakos04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" ένα 3μερο Αχλιά-Αγιά Φωτιά-Φέρμα , όποιος κατέβει καλοκαίρι προς τα εδώ αξίζει μια βόλτα και από εκεί μετά την Ιεράπετρα , δεν έχουν και την αναμενόμενη κίνηση από ότι έλεγαν οπότε έχει δωμάτια και λίγο κόσμο . "

Kαλησπέρα φίλε Κακέ....μην παίζεις με τον πόνο μου! ΖΗΛΕΥΩΩΩΩΩ...έχω ψοφήσει στην δουλειά...και ζήτημα φέτος να έχω κάνει 2-3 μπάνια και αυτά αυθημερόν. Φέτος το τζέρτζελό (Κούλης) μας έχει ξεπεράσει όλους σε μπάνια και...παγωτά.!

Ξέρεις πόσο θάθελα να έρθω εκεί που λες;; Πάρα πολύ...ας όψεται η κατάσταση δεν μου το επιτρέπει.