ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

"ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΚΥΜΙΑ, ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! "

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σχόλιο επί της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας
ΕΠΙ ΤΟΥ "ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΚΥΜΊΑ, ΥΠΈΡΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! "
 
H μέχρι τώρα διαχρονική επιτυχία της, ας την πούμε "ελληνικής" εμπορικής ποντοπόρου ναυτιλίας, βασίζεται σε δύο μόνο παράγοντες :
 
🔺️ Στον πολύ κλειστό κύκλο των οικογενειών που διαφεντεύουν το 20% του παγκόσμιου στόλου. Απαραίτητη προϋπόθεση, ως φαίνεται, για να διακινείται γρήγορα και με ασφάλεια η "πληροφορία" πριν από τον όποιο ανταγωνισμό, για το πότε αγοράζουν και πότε πουλάνε τα καράβια τους όλοι μαζί.Ή που ξεπλένονται τα κάθε λογής μαύρα, που είναι τα τελευταία 50 χρόνια η πηγή του 40% του κύκλου εργασιών τους.
 
Σε αντίθεση με τους Γερμανούς, που την πάτησαν τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον δύο φορές, οι ελληνόφωνοι συνάδελφοι τους αγοράζουν πάντα στην πτώση και πουλάνε όλο τους τον στόλο στην άνοδο. Αυτή είναι η πραγματική τους δουλειά, όλα τα άλλα, τα διαδικαστικά, τα διεκπεραιώνουν agents, ship managers και dealers. 
 
✔️Δεν μπαίνεις σε αυτόν τον κλειστό κύκλο, από την εποχή που μονοπωλούσαν το εμπόριο σιταριού στις Παραδουνάβιες ούτε σαν νύφη, τον Πουθου μπάρμπα να έχεις! Καρατσεκαρισμένο αυτό. (τεκμηρίωση: Ιστορία του Ελληνικού Κράτους 1828-1929, Ν.Δερτιλη, Παν.Εκδόσεις Κρήτης)
 
🔺️Στο ότι δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους πουθενά. Κάτι λίγα, λέει, στις offshores, τίποτα στο City του Λονδίνου ή σε καμία παραλιακή Ζυρίχη, απ' όπου κυρίως κάνουν τα κονέ τους με τις Τράπεζες που τους χρηματοδοτούν τις αγορές (όλοι ακολουθούν πλέον το business model Ωνάση "πως να κάνεις λεφτά με τα λεφτά των άλλων"). Εδώ, όπου κρατούν κάποια γραφεία και τις φαμίλιες τους για να αφοδεύουν ελεύθερα, δεν πληρώνουν σχεδόν τίποτα. Άντε να πληρώσουν με το ζόρι μόνο τίποτα ΕΝΦΙΕΣ. Βάλθηκαν και αυτόν τον φόρο να τον μειώσουν οριζοντίως με το που βγήκε ο Κουλης, όπως τους βολεύει, και να ρυθμίσουν και κάτι ψιλόδάνεια που είχαν κάνει και τα κοκκίνισαν. Ζωάρα! 
 
Και έρχεται τώρα ο IMO, o International Maritime Organization, και τους βάζει δύσκολα. Ψηφιοποίηση καθολική, λέει, στην ναυτιλία το νέο guideline. Και "πράσινα καύσιμα" στα καράβια το Global trend.Άντε τώρα να κρύψεις την πληροφορία όταν αυτή είναι ψηφιακή. Και εχεστίκασι εξ' ετούτου ήδη απάνω τους πατόκορφα all together. ! 
 
Και σαν να μην έφτανε αυτή η συμφορά, βγαίνει τώρα και αυτός ο κομμουνισμένος ο Μπάϊντεν και λέει "παγκόσμιος φόρος 15% (τουλαστιχον) πληρωτέος εκεί που κάνεις δουλίτσες. Αρούμπες, Virgin Islands και Λιβεριοπαναμαδες τέλος, δεν έχουν νόημα, όσο κράτησε η 3η Βρετανική Αυτοκρατορία, κράτησε.
 
Μέσα σε αυτό το νέο πλαίσιο, τα "Γαλλικά" που ξέφυγαν στον"πολύ" Λασκαρίδη, χορηγό μέγα του σημερινού γκουβέρνου και της φαμίλιας του πουθού, μόνο ως δείγμα αγωνίας και πανικού μπορεί να ερμηνευτεί! 
 
Η διάσπαση των αλυσίδων εφοδιασμού σε friendly zones κάνει τα πράγματα πάρα πολύ δύσκολα! Συνειδητοποιούν απότομα τα κακομαθημένα της Εκάλης και των Περιχώρων ότι είναι παντελώς ανίκανοι να ελέγξουν το μοιραίο επερχόμενο μέσω του ανίσχυρου να επιβάλει τα συμφέροντά τους ΠουθουΚούλη. Ο ίδιος και ο νεοφιλελευθερισμός που τους είχε βολέψει τόσα χρόνια είναι ήδη παρελθόν!
 
Και, όχι τυχαία, το γύρισαν στον άναρχο-νεοφιλελευθερισμό, πιο "αριστερά" και από τον Ρουβικωνα, με την ρήση "χεσμένο τον έχουμε", που λειτούργησε ως τροχειοδεικτικη βολή. Που είχε και μπόλικη δόση εθνομηδενισμού, χαρακτηριστικό και αυτό γνώρισμα των "εθνικών ευεργέτων" των παγουρίνο και των εραστών των "ελεύθερων αγορών". Τόσο όσο όμως ελεύθερων όσο αυτές βρίσκονται εντός της απόλυτης κλειστότητας των οικογενειών τους και της διαπλοκής τους με τις τοπικές εξουσίες. 
 
Τώρα πρέπει να αποφασίσουν πού θέλουν να φορολογούνται με εκείνον το global 15% φόρο (και χάρη τους κάνει ο Μπάϊντεν, όταν οι Αμερικανικές πολυεθνικές θα φορολογούνται με 28% από το τέλος του 24) .
 
Προσωπικά δεν θα εκπλαγώ αν κάποιοι από αυτήν την επιχειρηματική φάρα ετοιμάζουν ήδη για να δώσουν βιογραφικό για να γραφτούν στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, μπας και γλυτώσουν λίγους φόρους έναντι κάποιων συμβολαίων χτισίματος νέων πλοίων στην Σανγκάη. Η να το γυρίσουν σε "στεριανές δουλειές" του τύπου "Πράσινη Ανάπτυξη", που έχουν και πολύ πέραση και στην Αριστερά (νταξ, εξαιρούνται οι Λατσηδες και οι Βαρδινογιάννηδες που πόνταραν στις τελευταίες εκλογές σε συνεκμεταλλεύσεις της ΑΟΖ και σε καζίνο-πλυντηρίων μαύρων στο Ελληνικό ή το Μαρούσι. Δουλίτσα να γίνεται, αρκεί να μην τα κάνουν τελείως θάλασσα).
 
"Μεγάλη τρικυμία, υπέροχη κατάσταση" είχε πει ο Μέγας Τιμονιέρης Μάο, όπως πολλοί έμπειροι αναλύουν σήμερα. 
 
"Μαύρη γάτα, άσπρη γάτα, τα ποντίκια να πιάνει" συμπληρώνω ταπεινά...
 
Πρόσχομεν (να δούμε από που θα φύγουν τα ποντίκια και αν είναι "γάτα" η γάτα)
 
Υ.Γ Στην πολυσέλιδη επιστολή του προς τον τότε πρόεδρο των εφοπλιστών κουλουκουντη,ο ΩΝΑΣΗΣ το 1947 τραβάει το παραβάν και μας δίνει μια εικόνα του αχταρμά πολιτικού κατεστημενου-εθνομαρτύρων ,όπως ειρωνικά τους αποκαλεί.Πρόκειται για την αδυναμία του να εισέλθει σε αυτόν τον μαφιόζικο χώρο.ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ.Και φυσικά περιγράφει τα αμέτρητα σκάνδαλα και τις αρπαχτές τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ.Λύκαστρε, καλημέρα.
Εχω μπλέξει με την ΚούλιςΑνάπτυξις, και έχω αραιώσει τα σχόλια,αλλά σας διαβάζω ανελλιπώς .
Διάβαζα στην παρένθεση στο άρθρο σας για τα...μπουμπούκια Λάτση-Βαρδινογιάννη, και θα ήθελα τη γνώμη σας για τις συναντήσεις του ΥπΕξ και του ΠΣΚούλη, στον ΟΗΕ με τον γκείτονα.....Λέτε να θέσει και το θέμα στην Κύπρο στα Βαρώσια, την Αμμόχωστο και τη νεκρή ζώνη, μιας και θα τα πούνε στον ΟΗΕ;;;;
Ξενοδόχωφ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα κ.Ξενοδόχε και εγώ έχω πολλά το τελευταίο διάστημα και δεν μου μένει χρόνος για αναρτήσεις όπως θα το κατάλαβες. Τώρα σε αυτό που με ρωτάς...Η κυβέρνηση αποφάσισε να πουλήσει τα Εθνικά συμφέροντα για χάρη των συμμαχικών.Η αντιπολίτευση δεν υπάρχει.

Να πάνε κάποιοι στη θάλασσα σήμερα. Αλλά όχι στα βαθιά. Μη βρεθούνε εκτός εθνικής κυριαρχίας. ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.