ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Αλλαγή του τουριστικού μας προϊόντος;;


 ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αλλαγή του τουριστικού μας προϊόντος;;
 
Ναι, αλλά με κιτς πορδές και παράλογες οριζόντιες αυξήσεις κενές περιεχόμενου ποιότητας, δεν βάφονται αυγά.
 
🔺️Να συμφωνήσουμε ότι δεν πρέπει να αφήνει κάθε τουρίστας κατά μέσο όρο 505€, ανεξάρτητα από τον αριθμό των διανυκτερεύσεων και ότι θέλουμε μερίδιο από την ακριβή τουριστική αγορά (ή Ισπανία εισπράττει 1100€/κεφάλι αντίστοιχα, η Βενετία 1250 και η Κύπρος 900).
 
Πως θα γίνει όμως αυτό το μαγικό όταν;;
 
✔️Φωτισμός και ασφάλεια στο οδικό δίκτυο στα περισσότερα νησιά δεν υπάρχει. Κάνεις τον σταυρό του Δόγματος σου όταν καταφέρνεις να γυρίσεις σώος το βράδυ μετά μια έξοδο.
 
✔️Τα Κέντρα Υγείας στα κύρια τουριστικά μέρη είναι σε κατάσταση διάλυσης.
 
✔️Ο στόλος των πλοίων ακτοπλοΐας στην πλειοψηφία του ζέχνει την γεροντίλα του σκαριού, η δε κατάσταση των υποδομών στα λιμάνια παραμένει επιεικώς τριτοκοσμική.
 
✔️Το προσωπικό εξυπηρέτησης, στην πλειοψηφία του και αυτό και παρά το φιλότιμο του, παραμένει ανεκπαίδευτο όντας εποχιακό, η δε ποιότητα των γευμάτων συνεχίζει να κινείται στα επίπεδο deep frozen mouzaka made in China.
 
✔️Τα όποια κέρδη από το επιθυμητό upgrade του τουριστικού προϊόντος δεν διαχέονται καθόλου στις τοπικές κοινωνίες και στην εθνική οικονομία. Φοροδιαφυγή και μαύρη αδηλωτη εργασία άνευ προηγουμένου! 
 
Αποτέλεσμα: απαράδεκτη συρρίκνωση του εγχώριου τουρισμού, αφού η συνολική νεοφιλελέ πολιτική και οι οριζόντιες αυξήσεις μέχρι και 100% από πέρσι πχ σε ομπρελες/ξαπλώστρες πλέον δεν σου επιτρέπουν να μπορείς να κάνεις έστω και ολιγοήμερες διακοπές στον τόπο σου. 
 
Με επιφανειακά αρπακολατζίδικα μερεμέτια, που φτάνουν στα άκρα το επίπεδο του κιτς (όπως στην φώτο από παραλία της Ηλείας) και με ανεξέλεγκτη την ανομία, για να ωφεληθούν πολύ λίγοι και η διαπλοκή τους με τις τοπικές και ελεγκτικές αρχές, το αποτέλεσμα είναι απλώς γελοίο! 
 
Στο τέλος έχεις πετύχει έτσι και με όλα αυτά όπως πιο πάνω, μια τρύπα στο νερό ακυρώνοντας και τον βασικό λόγο επιλογής της Ελλάδας για διακοπές: 
 
Το ωραίο της φύσης και της απλότητας ως στοιχείο του πολιτισμού της.
Και μην τον ξαναείδαμε μετά τον "ακριβό τουρίστα", που κάτι τέτοια φτηνιάρικα κόλπα τουρκομπαρόκ χαμηλής επένδυσης και φτηνού εντυπωσιασμού, τα βλέπει με γυμνό μάτι και από μακριά. 
 
Αλλά ξέρει ο βλάχος τι είναι σπόγγος;; Τι λέω πάλι...
 
Η φώτο είναι από Κουρουτα Αμαλιάδα ...Πελοπόννησο μεριά  , ξεχωρίζει από το χρώμα ο απόγονος του Ιμπραήμ και όχι μόνο από την κιτσαρία. Το έχουν στο dna τους εκεί το κιτς ...το βλαχοτουρκομπαρόκ στυλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: