ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Τσαβουσογλού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν για την «στήριξη χωρίς δισταγμό» στη σύγκρουση με την Ελλάδα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ι.Αλίεφ, δέχτηκε το νέο Έλληνα πρέσβη στη χώρα του και αφού παραπονέθηκε εντόνως για το ναυάγιο της συνεργασίας ΔΕΣΦΑ και της εταιρείας SOCAR, της χώρας του, μας …πληροφόρησε ότι :
Μπορώ να σας πω, και δεν είναι μυστικό, ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο φίλος και συνεργάτης μας, αλλά και αδελφική χώρα για εμάς. Χωρίς δισταγμό, υποστηρίζουμε την Τουρκία και θα την υποστηρίξουμε σε κάθε περίπτωση."
 Όταν θα στην πέσει η Αρμενία υποκινούμενη από την Ρωσία που στόχο θα έχει το αέριο σου και η φίλη σου η Τουρκία θα κοιτά και θα σφυρίζει κλέφτικα , αφού και αυτή  ανήκει στην ρώσικη επιρροή τα ξαναλέμε μογγολοτάταρε.


Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ι.Αλίεφ, δέχτηκε το νέο Έλληνα πρέσβη στη χώρα του και αφού παραπονέθηκε εντόνως για το ναυάγιο της συνεργασίας ΔΕΣΦΑ και της εταιρείας SOCAR, της χώρας του, μας …πληροφόρησε ότι :
“Μπορώ να σας πω, και δεν είναι μυστικό, ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο φίλος και συνεργάτης μας, αλλά και αδελφική χώρα για εμάς. Χωρίς δισταγμό, υποστηρίζουμε την Τουρκία και θα την υποστηρίξουμε σε κάθε περίπτωση. Βλέπουμε την ίδια υποστήριξη από τους Τούρκους αδελφούς μας. Υποστηρίζουν το Αζερμπαϊτζάν σε όλα τα θέματα και τους υποστηρίζουμε σε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της εξερεύνησης στην Ανατολική Μεσόγειο. Θέλω να γνωρίζετε τη θέση μας. Αυτή η θέση έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν σύμφωνα με τις οδηγίες μου. Μπορώ να σας πω ξανά ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο μια φιλική αλλά και αδελφική χώρα για εμάς και ο τουρκικός λαός είναι αδελφοί μας. Έτσι θα είμαστε μαζί τους σε όλα τα θέματα”.

Ο Έλληνας πρέσβης του απάντησε …διπλωματικά.
Διαβάστε τη συνέχεια στο el.armradio.am




25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρεται ο ΕΡΙΩΠΑΣ ή κάποιος άλλος να μας πει τη γνώμη του για το παρακάτω άρθρο;

https://thuletide.wordpress.com/2020/08/08/what-is-white-a-guide-for-complete-novices/

Μη κολλάμε στις αναφορές στην ινδοευρωπαϊκή θεωρία που έχει μέσα, κάντε πως δεν τις βλέπετε, όπου ινδοευρωπαίοι βάλτε Ελληνες τέλος πάντων ή ότι άλλο ταιριάζει. Αυτό που έχει σημασία είναι πως εντάσσετε τα ΕΥΡΗΜΑΤΑ DNA στο δικό σας γλωσσολογικό/προϊστορικό οικοδόμημα.

Επίσης ένα άρθρο σχετικά με paper όπου αποδεικνύεται ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είμαστε απόγονοι των Μυκηναίων και των Μινωιτών οι οποίοι ήταν πολύ κοντά γενετικά αλλά όχι ακριβώς ίδιοι, και ότι αμφότεροι κατάγονταν κυρίως από κάποια ομάδα στην σημερινή Τουρκία που ήταν και οι πρώτοι Ευρωπαίοι αγρότες και που σήμερα έχουν μεγάλο ποσοστό στη Σαρδηνία. Δευτερευόντως από κάποια άλλη ομάδα πιο ανατολικά, ενώ οι Μυκηναίοι είχαν και την πρόσθετη συμμετοχή μιας τρίτης ομάδας από τα βόρεια (αυτό το λέει στα σχόλια).

https://thuletide.wordpress.com/2020/07/18/updated-indo-european-expansion-map/

Κάπου λες Λύκαστρε ότι οι λευκοί της Ιλιάδας ήταν οι Αχαιοί αλλά αλλού βγάζεις και τους Δωριείς απόγονους των Αχαιών, ενώ τους Δαναούς σαφώς τους βγάζεις αλλόφυλους οπότε μένουν οι Αιολείς και οι Ίωνες, αυτοί δεν ήταν λευκοί;

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση: το παρακάτω είναι το σωστό δεύτερο λινκ με το άρθρο, που το αναφέρει κάποιος στα σχόλια στο λάθος λινκ που έδωσα.

https://phys.org/news/2017-08-civilizations-greece-revealing-stories-science.html

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ :Κάπου λες Λύκαστρε ότι οι λευκοί της Ιλιάδας ήταν οι Αχαιοί αλλά αλλού βγάζεις και τους Δωριείς απόγονους των Αχαιών, ενώ τους Δαναούς σαφώς τους βγάζεις αλλόφυλους οπότε μένουν οι Αιολείς και οι Ίωνες, αυτοί δεν ήταν λευκοί;

Aυτό που έχω πει είναι ότι οι Δωριείς σύμφωνα με τον Πλάτωνα (βλ. Πολιτικό) ήταν οι Έλληνες στρατιώτες που γύρισαν απ' την Τροία και βρήκαν τα σπίτια τους κατεστραμμένα, ανασυντάχτηκαν στην Δωρίδα και έγινε μια μεγάλη πολιτική επανάσταση και ανατροπή. Δεν υπήρξε καμία κάθοδος που μας λένε οι επιστήμονες του κατεστημένου. Από εκεί και μετά όμως άλλο οι Δωριείς και άλλο οι Ινδοευρωπαίοι.

Επίσης ΕΔΩ έχω γράψει :
http://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/10/4_30.html

Ότι ο Αχιλλέας ήταν ο Αρχέγονος Σός Γενέτης μπορούσε να ανορθώσει και την Ελλάς αλλά και τους Έλληνες. Διότι ήταν ο γενάρχης των Πανελλήνων , αυτός και οι Μυρμιδόνες του μνημονεύονται ξεχωριστά από τον Όμηρο, ενώ ο όρος "Αργείοι" υπάρχει σαν γενικός όρος για όλους τους άλλους, και σύμφωνα με τον Ησίοδο σημαίνει η Λευκή Φυλή , τους Μυρμιδόνες και τον Αχιλλέα τους αναφέρει ως " ΕΛΛΗΝΕΣ".! Ο Όμηρος χρησιμοποιεί τους όρους "Αχαιοί" , "Αργείοι", "Δαναοί" για να περιγράψει τους πληθυσμούς του Δυτικού Αιγαίου, όμως για την περίπτωση των Μυρμιδόνων ο Όμηρος μας λέγει ότι αυτοί ναι μεν ανήκαν στην Αργεία Φυλη = Λευκή Φυλή, αλλά αποκαλούνταν μεταξύ τους ΕΛΛΗΝΕΣ.!! Και εδώ έχουμε την πρώτη χρήση του όρου αυτού.

Είναι όπως ακριβώς το σημερινό Ν.Α.Τ.Ο που μέσα σε αυτό υπάρχουν Γάλλοι, Ολλανδοί, Γερμανοί, Άγγλοι , Αμερικάνοι αλλά όλοι αυτοί ΔΕΝ είναι Έλληνες και ας ανήκουν στην Λευκή Φυλή.

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαίνει ημίθεος για σένα κυριολεκτικά, δηλαδή ο Αχχιλέας δεν ήταν της ίδιας διάστασης με τους άνθρωπους, δεν είχε ανθρώπινο DNA μόνο; Ή τιμητικός τίτλος ήταν;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ : Τι σημαίνει ημίθεος για σένα κυριολεκτικά, δηλαδή ο Αχχιλέας δεν ήταν της ίδιας διάστασης με τους άνθρωπους, δεν είχε ανθρώπινο DNA μόνο; Ή τιμητικός τίτλος ήταν;

Καθόλου τιμητικός τίτλος δεν ήταν. Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο.! Δεν έχουν ούτε την ίδια ποιότητα ψυχής, ούτε τις ίδιες βιολογικές/σωματικές/πνευματικές ικανότητες. Τίποτα δεν είναι ίσο και όμοιο μέσα στην φύση. Τι σημαίνει ημίθεος, το λέει μόνος του ο Αχιλλέας...στον Έκτορα όταν πριν την μονομαχία του Αχιλλέα με τον Έκτορα ο Τρώας πρότεινε στον Αχιλλέα, ο νικητής να δεσμευτεί να παραδώσει το πτώμα στους δικούς του γιά να ταφεί με όλες τις πρέπουσες τιμές.
Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΟΦΤΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ:

" Ἕκτορ μή μοι ἄλαστε συνημοσύνας ἀγόρευε·
ὡς οὐκ ἔστι λέουσι καὶ ἀνδράσιν ὅρκια πιστά,
οὐδὲ λύκοι τε καὶ ἄρνες ὁμόφρονα θυμὸν ἔχουσιν,
ἀλλὰ κακὰ φρονέουσι διαμπερὲς ἀλλήλοισιν,..."

" Μη μου προφέρεις σύμβασες, ω Έκτωρ μισητέ μου,
ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ και άνθρωποι ποτέ δεν όμοσαν ειρήνην,
λύκοι και αρνιά δεν γίνεται ποτέ να ομογνωμήσουν
αλλ᾽ έχθραν έχουν άσπονδην κακήν ανάμεσόν τους."

Του ξεκαθαρίζει με απλά και κατανοητά λόγια , ότι εκείνος δεν είναι το ίδιο με αυτόν. ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ και άνθρωποι ,ΛΥΚΟΙ και αρνιά ...δεν διάλεξε τυχαία ο Όμηρος αυτές τις λέξεις για να δείξει την μεγάλη διαφορά ανάμεσα τους. Με σύγχρονους όρους θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σαν κάποιος να ζητάει τα windows 98 να τρέχουν όπως τα windows 10… και μάλιστα να σετάρονται και στα δυο, τα ίδια βαριά προγράμματα!!!

Το ανθρώπινο dna δεν είναι ίδιο σε όλους.!! Κάποιοι έχουν αναβαθμισμένο "πρόγραμμα".

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέροντα όλα αυτά και ακόμα περισσότερο αν μπορέσουμε να τα συσχετίσουμε με τις σημερινές ανακαλύψεις στο DNA που αναφέρονται παραπάνω.

Ίσως ήδη έχουν ανακαλυφθει θραύσματα μη-ανθρώπινου DNA σε ορισμένα άτομα αλλά παραμένουν μυστικά, γι αυτό και πολλά ευρήματα οστών στην Ελλάδα καταστρέφονται με ακτινοβολία για να μη ανιχνεύονται θραύσματα DNA σε ότι απομένει.

Μμ. είπε...


Αισώπου μύθοι:

Ένας μέρμηγξ πεσών κατά λάθος από ένα δένδρο στο κεφάλι ενός λέοντος και απερχόμενος είπε: Συγνώμην, αγαπητέ λέον, δια την ενόχλησιν.
Και ο λέων: Αλλά ούτε και ερχόμενον σε αντελήφθην, ω ζωύφιον, ούτε και φεύγοντα.

Όπερ εστί, αλληγορικώς εν προκειμένω (Αζερμπαϊτζάν), μεθερμηνευόμενον: κατεχέσθη η φορβάς εν τω αλωνίω.

ΥΓ:
Λ, ευγενές , Ο ταχυδρόμος έκρουσε τρις. Τί κάνς; Σκάβς;

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος σχολιαστής:
«Αυτό που έχει σημασία είναι πως εντάσσετε τα ΕΥΡΗΜΑΤΑ DNA στο δικό σας γλωσσολογικό/προϊστορικό οικοδόμημα.»

Απάντηση: Τα ευρήματα των αργόσχολων ερευνητών του πανεπιστημίου Washington Health Sciences δεν έχουν καμμία σοβαρότητα και επομένως δεν έχουν και καμία θέση ούτε συνάρτηση με το γλωσσικό/προϊστορικό οικοδόμημά μας. Τα εντάσσω χωρίς επιφυλάξεις στον κάλαθο των αχρήστων και επιβλαβών.

Η πόλη Μυκήνη ήταν ένα τεράστιο υποχθόνιο «κάτεργο» και δουλεμπορικό κέντρο, δηλαδή ένα Τυφωνείο, στην εποχή του Τρωϊκού πολέμου 3.500 π.Χ, παρόμοιο με την άλλη Μυκήνη της Αραβίας της Μακήνη ή Μέκκα η οποία και αυτή ήταν ένα τεράστιο καταχθόνιο Τυφωνείο το οποίο διαχειρίζοντο οι Θαμουδαίοι ή Ταϊφούν εξ’ ου και η συγγένεια Ινάχου και των υπολοίπων Καδμείων του Ελλαδικού χώρου, γνωστού και αυτού ως Μυκήνη.

Αν θελήσουμε να είμαστε λίγο πιο επιεικείς το κάτεργο Μυκήνη μπορούμε να το ονομάσουμε και Ορυχείο Χρυσού. Ένα από τα πολλά που λειτουργούσαν οι Λέλεγες Επειοί, δηλαδή η Δυναστεία των Πελοπίδων και του Κάδμου Ερμού, οι Ατλαντοσκύθες μεγιστάνες του πλούτου που κάποτε εισέβαλαν και στον Ελληνικό χώρο και διέπραξαν μυριάδες εγκλήματα ακόμα και αυτόν τον καταχθόνιο Τρωϊκό Πόλεμο.

Οι κύριοι που παρουσιάζουν αυτές τις θεωρίες, όλες προϊόντα της ανυπόφορης άγνοιάς τους, καλά θα κάνουν να ασχολούνται με τα επικερδή εμβόλιά τους και τις έρευνές τους στα ιατρικά εργαστήρια και να αφήσουν την Ελλάδα ήσυχη.
Αν το DNA κάποιων σκελετών που βρέθηκαν στην περιοχή του κάτεργου συγγενεύει με το DNA κάποιων κατοίκων της Κιλικίας/Ισαυρίας (Ανατολίας) τούτο μετά βεβαιότητας οφείλεται στο γεγονός ότι στην αρχαιότητα, ακόμα και στη κλασική εποχή, η εισαγωγή δούλων/δούρων από την Σκυθία, την Συρία και την Αφρική ήταν μία πολύ συνηθισμένη πρακτική.
Το κοπάδι των Σπαρτών που ακολουθούσε τον Κάδμο στην Ελλάδα μάλλον αλυσοδεμένο τον ακολουθούσε και όχι οικειθελώς.

ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Η θολωτή κατασκευή στις Μυκήνες τι ήταν αν όχι τάφος βασιλιά;

Κάποιο βιβλίο πρέπει να γράψετε ή να συγ-γράψετε η παρέα του Λύκαστρου αν δεν το έχετε κάνει ήδη, δίνοντας την πλήρη εικόνα σχετικά με αυτά που λέτε. Εμείς οι άσχετοι και της θετικής κατεύθυνσης πιανόμαστε από το κάθε δέντρο και δεν βλέπουμε το δάσος. Θέλουμε να σώσουμε τους λευκούς ή ας χαθούν, αφού δεν είναι 100% συγγενείς του Αχιλλέα;

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



Ο Έλλην, ουράνιον δώρον ών και θείον εμβόλιον εξανθρωπισμού,
υπήρξε διαχρονικώς και συνεχίζει υπάρχειν και λειτουργείν ευεργετικώς ως βιολογικοπνευματικός και πολιτισμικός αιμοδότης της αρχικώς πρωτογόνου ανθρωπότητος. Ιστορικός καταλύτης αυτής και προ πάντων
ηθικός μεταβολιστής ελευθερίας.

Η ελευθερία γαρ αποτελεί το ύψιστον ηθικόν μέλημα και θρησκευτικόν καθήκον
ως και την κορυφαίαν αρετήν, διό και το κύριον και ιδιαίτερον χαρακτηριστικόν του ολοκληρωμένου, κανονικού Έλληνος ανθρώπου.
Ούτε δυνάστης ώστε είναι αλλά κυρίως ούτε δούλος κανενός θεού ή ανθρώπου, γηίνου ή ουρανίου τυράννου και κατακτητού, όπως μήτε και, εν ειρήνη, δούλος του χρήματος, του εργοδότου ή ακόμα και του εξυπηρετουμένου επισκέπτου-τουρίστα.

Ανώνυμος είπε...

Οι Μυκήνες δεν ήταν μία πολη όπως γενικά νομίζουμε, αλλά πολλές. Μυκήνη εκαλείτο και το Άργος, σύμφωνα με τον Ευρυπίδη. Μυκήνη υπήρχε και στην Αραβία όπως και στη Κρήτη. Μόνο που σε αυτή τη περίπτωση τη συναντούμε ως Μυσήνα. Πόλη που έχτισε πάλι ο Επειός Αγαμέμνων. Σε αυτή τη περίπτωση η ονομασία Μυσήνα πλησιάζει επικίνδυνα την προφορά της ονομασίας Μυσένια που σημαίνει κάτεργο, δουλεία, οδύνη, και εξαθλίωση στην Σκυθική γλώσσα. Βασικά οι Ευρωπαίοι προφέρουν τις Μυκήνες "Μυσήνιαν".
Το ότι ήταν κάτεργα αυτά τα μέρη, μας το επιβεβαιώνει και η ιστορία του Ηρακλέους, του λαϊκού ήρωα επαναστάτη, ο οποίος αρχικά δούλευε σαν δούλος στα κάτεργα των Επειών αφεντικών του. Επειός ήταν και ο απατεώνας Αυγείας ας μη ξεχνάμε.
Σήμερα κανένας Έλληνας φιλόλογος δεν θα στοιχημάτιζε τον μισθό του υποστηρίζοντας ότι η λέξη Μυκήνη είναι Ελληνική. Ούτε ότι ο ιδρυτής της ο Ίναχος είχε Ελληνική καταγωγή.

ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Χαίρε Αρρίων. Συντονίζομαι πολύ με κάτι τέτοια που γράφεις για την ελευθερία. Και το ρόλο των Ελλήνων. Έχεις άποψη για τον Τόμας Τζέφερσον; Αυτός ήταν που έγραψε το περίφημο "The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants." Λέγεται πως ήταν ανώτερο ον. Ίσως σαν τους αυθεντικούς Έλληνες.

Ερίωπα, γιατί οι κατακτητές εισβολείς Επειοί θα μιλούσαν την ίδια γλώσσα με τους κατακτημένους, τα Ελληνικά;

Ανώνυμος είπε...


@ 5 Σεπτεμβρίου 2020 - 8:24 μ.μ.

" Αυτός ήταν που έγραψε το περίφημο "The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants." Λέγεται πως ήταν ανώτερο ον."

Ολοι οι τεκτονες,και δη οι υψηλοβαθμοι ετσι νοιωθουν.... ανωτερα οντα! εσυ συμμεριζεσαι αυτην την αποψη?

Λυσιας

ΑΡΡΙΩΝ είπε...




Ανώνυμος Ο/Η είπε...
Χαίρε Αρρίων. Συντονίζομαι πολύ με κάτι τέτοια που γράφεις για την ελευθερία. Και το ρόλο των Ελλήνων. Έχεις άποψη για τον Τόμας Τζέφερσον; Αυτός ήταν που έγραψε το περίφημο "The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants." Λέγεται πως ήταν ανώτερο ον. Ίσως σαν τους αυθεντικούς Έλληνες.
=========================================================================

Οι συνειδητοί Έλληνες ως και οι ελληνομαθείς και φιλέλληνες ως ο Τζέφερσον είναι εκ φύσεως(ευ-φυείς) ή και παιδείας άτομα ανωτέρου ηρωικού ήθους ως και υψηλής πνευματικότητος και συνειδητότητος. Εκεί όπου η λατρεία του αθλήματος της ελευθερίας αποτελεί την ιδεώδη θρησκείαν και η φιλοπατρία την ιδανικήν θρησκευτκήν πίστιν, απεργαζόμεναι απο κοινού τον ανθρωπιστικόν θεόζηλον πολιτισμόν της πολιτικής και νομικής σοφίας.



ΕΚ ΤΩΝ ΓΝΩΜΙΚΩΝ ΤΟΥ θ. ΤΖΕΦΕΡΣΟΝ.


Σε όλες τις χώρες, σε όλες τις εποχές, ο ιερέας υπήρξε πολέμιος της Ελευθερίας.

Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας από την εξουσία, την αστυνομία και τον στρατό μαζί.

Είμαι Επικούρειος. Θεωρώ ότι τα διδάγματα του Επίκουρου περιέχουν όλη τη λογική και ηθική φιλοσοφία που μας κληροδότησαν οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι.

Κάθε πολίτης πρέπει να είναι και στρατιώτης. Αυτό συνέβαινε με τους Έλληνες και με τους Ρωμαίους και πρέπει να ισχύει σε κάθε ελεύθερο κράτος.

Όταν μαζευτούμε και στριμωχτούμε σε μεγάλες πόλεις όπως στην Ευρώπη, θα γίνουμε το ίδιο εκφυλισμένοι με την Ευρώπη.

Σε κανέναν ελεύθερο άνθρωπο δεν πρέπει να απαγορευτεί η οπλοκατοχή.

=========================================================================
Υ.Γ.
Το μόνον ίσως, ως ελευθεροτέκτων και παιδί της εποχής του, το οποίον δεν διέβλεψεν ούτος ως ημείς παρατηρούμεν σήμερον, είναι το ότι ο τεκτονισμός εχρησιμοποίησε τας ελληνικάς αξίας δια την αποδυνάμωσιν των βασιλικών μεν, εθνικών δε εξουσιών, οδηγήσας τα έθνη εις τον σημερινόν παγκοσμιοποιημένον όσον και χαώδη δημοκρατικόν εκτραχηλισμόν και εκφυλισμόν.
Έτι δε το ότι ο αυτός τεκτονισμός όσο κι αν αντιμάχεται τας κλασικάς θρησκείας δεν παύει φιλοδοξείν είναι ο αντικαταστάτης των, μια πολιτική-οικουμενική-κομμουνιστική πανθρησκεία εις την θέσιν του θρησκευτικού ράσου αντιπροτάσσων την τεκτονικήν ποδίτσαν.
Αλλά ουδείς τέλειος.

Ας αρκεσθώμεν ούν, και δια την ώραν, εις τα ως ανωτέρω σοφά και διαχρονικά γνωμικά του.


σας

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος, 5 Σεπτεμβρίου 2020 - 8:24 μ.μ.
"Ερίωπα, γιατί οι κατακτητές εισβολείς Επειοί θα μιλούσαν την ίδια γλώσσα με τους κατακτημένους, τα Ελληνικά;"

Απάντηση: Οι Καδμείοι μιλούσαν την τότε Λίγκουα Φράνκα, δηλαδή την Φοινικοσκυθική. Μέσα στους ναούς του Απόλλωνος, της Αρτέμιδος, και κυρίως στα Ελευσίνια Μυστήρια των Ειλλαχάτ, μαζί τους οι Λάκωνες όπως και οι υπόλοιποι Καδμείοι εισβολείς, χρησιμοποούσαν αυτή τη υβριδική γλώσσα.
Αρκεί κανείς να ρίξει μία γρήγορη ματιά στις "Εθνικές Γλώσσες" του Ησυχίου, στο κεφάλαιο Λάκωνες και θα καταλάβει αμέσως τι γλώσσα μιλούσαν και γιατί ο Ησύχιος θεωρεί τους Σπαρτούς Λάκωνες, ακολούθους του Κάδμου ξεχωριστό έθνος όπως πράγματι ήταν.

ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τον Ησύχιο οι Λέλεγες ήταν έθνος βαρβαρικόν (μιλούσαν ξένη γλώσσα)και η Λελεγηΐς ήταν η Λακεδαίμων πάλαι.
Οι πλούσιοι Λέλεγες ήταν ένα από τα κύρια σώματα των Καδμείων που κατέληξαν στην Ελλάδα και αυτό μαρτυρείται από τη καταγωγή του Αιγυπτίου Λέλεγος σύμφωνα με τον Παυσανία.

"Λέγουσιν οι Μεγαρείς Λέλεγα αφικόμενον εξ Αιγύπτου βασιλεύσαι"

Οι Μεγαρείς όμως ήταν Κάρες και σαφώς γνώριζαν ποιοί ήταν οι ομοεθνείς Λέλεγες...

Ο Ευστάθιος ονομάζει τους Λέλεγες "Διεσπαρμένους" και τους συνταυτίζει με τους Κάρες.

Ήσαν δε όλοι αυτοί Σεληνολάτρες και Τυφωνολάτρες.


ΕΡΙΩΠΑΣ

Χρήστος είπε...

Καλημέρα. Έχω την εντύπωση ότι ακόμα και κάθε ελληνικό αρχαίο ήταν αυτό θέατρα ή οτιδήποτε ακόμα και τάφοι αποτελούν ηλιακά σημεία...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα φίλε Χρήστο...ναι κάποια απο αυτά είναι Ηλιακά σημεία, κάποια άλλα όμως όχι.
Όταν βλέπεις σε ναό το σχήμα "Π" τότε ναι αυτός ο ναός είναι Ηλιακός.

Χρήστος είπε...

Και έρχομαι τώρα και ερωτώ είναι καλό να καθόμαστε σε τέτοια σημεία μας κάνει καλό δηλαδή είναι ένα ηλιακό κέντρο σαν υλικό πάρκο..

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Χρήστο, ανάλογα το άτομο. Άλλα άτομα φορτίζουν παίρνουν ενέργεια, άλλοι δεν νοιώθουν τίποτε, και άλλοι τους απωθεί αυτό το σημείο. Δεν έχουν όλα τα μέρη την ίδια επίδραση για όλους.

Χρήστος είπε...

Μόλις πήγα στα αρχαία που έχουμε εδώ στο χωριό και ναι έχει το σχήμα Π, και κάποια άλλα αντί να τα βγάλουνε στο φως τα ρίξανε τσιμέντο και τα βάλαν τεράστιες πόρτες για να τα θάψουν καλύτερα... Και δεν έχω να χάσω τίποτα να πηγαίνω εκεί και θα δούμε τι ενέργεια θα έχει πάνω μου....

Χρήστος είπε...

Δες και μόνος σου και βγάλε συμπέρασμα περί τίνος πρόκειται.. παραμένουν όλα θαμμένα και με τεράστιες πόρτες και τεράστια τσιμέντα μπροστά και φυσικά κλειστό για τον κόσμο..
https://youtu.be/qppNPl67xaA

Ανώνυμος είπε...

Σε μια ξένη εγκυκλοπαίδεια λέει ότι οι Αχαιοί ξεκίνησαν από την δυτική Μακεδονία. Αχαιούς αντικατέστησαν και σκλάβωσαν οι Σεληνολάτρες ή κάτι άλλο;

Ευγενή στοιχεία στην ευρύτερη περιοχή εκτός από τους Μυρμηδόνες υπήρχαν; Πολύ καλά λόγια για τους Θράκες έλεγαν κάποιοι ιστορικοί.

"Ολοι οι τεκτονες,και δη οι υψηλοβαθμοι ετσι νοιωθουν.... ανωτερα οντα! εσυ συμμεριζεσαι αυτην την αποψη?"

Ότι θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους καμία αμφιβολία, ανώτερους σε νοημοσύνη και απόκρυφη γνώση, και γενετικά ανώτερους στην περίπτωση των εβραίων μασόνων. Ανώτερα όντα στα συμφραζόμενά μου σημαίνει κάτι παραπάνω, σημαίνει ανώτερη ψυχή, που δεν νομίζω να πιστεύουν κάτι τέτοιο οι περισσότεροι μασόνοι για τους εαυτούς τους αλλά ποιος ξέρει.

Ανώνυμος είπε...

"Αρκεί κανείς να ρίξει μία γρήγορη ματιά στις "Εθνικές Γλώσσες" του Ησυχίου, στο κεφάλαιο Λάκωνες και θα καταλάβει αμέσως τι γλώσσα μιλούσαν"

Δεν το βρίσκω αυτό το έργο του Ησυχίου, μήπως μπορείς να βοηθήσεις; "ἐθνικαί γλώσσαι" ψάχνουμε; Το πλησιέστερο που βρήκα είναι αυτό:

https://el.wikisource.org/wiki/%CE%93%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%B9

με πολλές αναφορές στη Λακωνική γλώσσα:

https://www.google.com/search?q=%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CF%89%CE%BD%CE%B5%CF%82+inurl:https://el.wikisource.org/wiki/%CE%93%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%B9&hl=en

· ἐλαίας εἶδος. Λάκωνες

Ανώνυμος είπε...

καμπουλίρ· ἐλαίας εἶδος. Λάκωνες