ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Στιγμιότυπα από ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Στιγμιότυπα από ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα :

-Βάζεις θεούς και δαίμονες, μαζί με χορηγούς, να πάρει αυτοδυναμία ο Κουλης. Προηγήθηκε η τροχειοδεικτική βολή του Σημίτη με γραμμή "συνεκμετάλλευση" με την Τουρκία. 
 
-Αν και γνωστό, αφήνεις αμέσως μετά χωρίς ουσιαστική αντίδραση να υπογραφεί το Τουρκολυβικό σύμφωνο που καπαρώνει την ΑΟΖ νότια και ανατολικά της Κρήτης στην Τουρκία.
 
-Αποδέχεσαι αδιαμαρτύρητα την εκπροσώπηση σου από την Μερκελ στην Διεθνή Σύνοδο για το Λιβυκο (Τουρκία, Κατάρ κλπ παρόντες). Η θεία ξέρει! 
 
-Υπογράφεις συμφωνία με την Ιταλία άρον άρον για να περιορίσεις την ισχύ του Τουρκολυβικού σύμφωνου, εισάγοντας την μερική επήρεια νησιών στην διαμόρφωση και της ΑΟΖ. 
 
-Υπογράφεις συμφωνία με την Αίγυπτο για μισή χωροθέτηση της μεταξύ μας ΑΟΖ, με μερική επήρεια σε αυτή της Κρήτης, νησιών των Δωδεκανήσων και μηδενική για το Καστελόριζο. Πάλι για το Τουρκολιβυκο σύμφωνο η φούρια. Δωράκι στην Αίγυπτο το 17,5% έξτρα ενός κοιτάσματος. Ηρόδοτος λέει, τρέχα γύρευε ποιος είναι αυτός ο ανιστόρητος.
 
-Αφήνεις το Oruc Reis να γκριζάρει όλη την περιοχή που άφησε ακάλυπτη η συμφωνία με την Αίγυπτο. Ο Ερντογαν, επί την ευκαιρία, βάζει όλα τα θέματα που θέλει (Συνθήκη Λωζανης, αποστρατικοποίηση νησιών, ΑΟΖ Αιγαίου) στο τραπέζι. Καμία αντίδραση, μόνο δηλώσεις ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί κυρώσεις της Τουρκίας από την ΕΕ.
 
-Ολοκληρώνεται η συναλλαγή Μερκελ-Τραμπ για τον Nordstream με την αναγνώριση της τελευταίας ως επικυρίαρχου συνομιλητή-διαιτητή στο μοίρασμα των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου.
 
-Αγορές εξοπλισμών 10δισ, που θα είναι διαθέσιμοι after dinner. 
 
-Συμφωνία για όλα αυτά στις μυστικές διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο τον Αύγουστο, κάνοντας διακοσμητικες τις οποίες "διερευνητικες". Στόχος η συνεκμετάλλευση επί του σχεδίου Σημίτη-Μερκελ και με ανοιχτά όλα τα θέματα που έχει θέσει η Τουρκία και με όλα τα προηγούμενα ως δεδομένα.
 
-Σαν αποτέλεσμα των πιο πάνω : σε δεινή διαπραγματευτική θέση η Ελλάδα στην σύνοδο κορυφής στις 25/3, ίσως μια από τις χειρότερες τα προηγούμενα 200 χρόνια ως προς την Τουρκία.
 
Κάπου ακούστηκε πάλι ένα μπαφ! από κάτι σαμπάνιες εφοπλιστικές εδώ πιο κάτω. Πάρτι κάνουν ο Κούλης και οι εφοπλιστάδες στο Μαξίμου. Όλα πήγαν πρίμα, όπως είχαν συμφωνήσει τον Ιούλιο του 20. Και εκείνος ο αγωγός που κόβει δουλειές μπαίνει σε περιπέτειες και οι εδώ υποτακτικοί έκαναν την δουλειά τους άψογα. Παράγγειλε τώρα αλλα 5 καράβια να κουβαλάνε LNG στην διψασμένη ΕΕ. Τώρα σειρά έχει το σχέδιο Πισαριδη να υποθηκεύουμε όσα μας μείνουν να αγοράσουμε "πράσινη ανάπτυξη".
 
Η Κύπρος και το βέτο της κείται μακράν... 
 
Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

3 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλημέρα ,ολόσωστος αλλά οι πονηροί είμαστε λίγοι που τα βλέπουμε ότι όλα γίνονται με σχέδιο . Καλή δουλειά .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα Νικόλα..καλή δουλειά και σε σένα.

Μμ. είπε...



Και ξαφνικά επεμβαίνει ο από μηχανής θεός
και ο Κούλης μένει στο σενάριο με το δίχως οθωμανικό δίκαιο και κώλο.