ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ...ΠΟΛΕΜΟ.!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Εμείς κύριοι θέλουμε πλοία για πόλεμο, που σημαίνει πλοία με σοβαρές επιχειρησιακές δυνατότητες και όχι πλοία με προβλήματα στο gear box, 1 μόνο mk41, μέτριο ραντάρ και απαράδεκτο συρόμενο σόναρ. Για να επενδύσεις, επενδύεις με τα λεφτά σου, όχι με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Αυτό που κάνουν οι Αμερικάνοι λέγεται νταβατζιλίκι. Πως θα ξεχρεώσει ο dfc τα ναυπηγεία;; Μα με την υπερκοστολόγηση της εγχώριας ναυπήγησης των MMSC.

Έτσι  εμείς θα πληρώσουμε παραπάνω και θα φανεί ότι οι Αμερικάνοι πλήρωσαν και τα έσωσαν. Το χειρότερο επιχειρησιακά πλοίο είναι το παράκτιο περιπολικό - τράτα MMSC. Έχει μικρό φόρτο όπλων, δεν δύναται να επιχειρεί σε περιοχές υψηλών εντάσεων, είναι κοστοβόρο στη χρήση και θα στείλει τους ναύτες μας στον πάτο. Επειδή δεν είμαστε Σαουδική Αραβία τα 5 δις πρέπει να πάνε σε σοβαρά πλοία πολλαπλών ρόλων και αυξημένων αντιαεροπορικών δυνατοτήτων και όχι σε πλοία κρουαζιέρας. Τέτοια είναι οι ολλανδικές sigma 11515, οι γερμανικές meko a200/ a300 +type 214, οι ιταλικές fremm it και PPA, οι αγγλικές arrowhead 140 και οι γαλλικές belh@rra. Όλες αυτές είναι ιεροσυλία να τις συγκρίνεις με τις προβληματικές mmsc που δεν φτιάχτηκαν ως φρεγάτες. Το ότι τους έβαλαν παραπάνω χάλυβα σε σχέση με τις lcs δεν τις κάνεις φρεγάτες.

Παραμένουν υποεξοπλισμένες και επικίνδυνες για το μέλλον του ελληνικού Π.Ν . Η Ν.Δειμοκρατία θα πληρώσει για την υποβάθμιση του ναυτικού με το σκάνδαλο των mmsc, όταν όλες οι υπόλοιπες προτάσεις είναι μακράν καλύτερες. Ο Μητσοτάκης υποβάθμισε τις επιχειρησιακές απαιτήσεις για να έχουν ελπίδα οι mmsc. Καμία πρεσβεία όμως δεν θα σε σώσει πρωθυπουργέ. Τις ψήφους θα τις χάσεις. Όπως ο Τούρκος καταλαβαίνει μόνο από ωμή δύναμη, έτσι και εσύ θα καταλάβεις από τις ψήφους. Εάν θέλετε να κάνετε τα μαστόρια στον 6ο στόλο και στις mmsc- lcs να πάτε στην Αμερική. Εμείς θέλουμε πλοία για πόλεμο και τα ναυπηγεία μπορούν να αναστηλωθούν και με τις άλλες προτάσεις, αφού και οι Ευρωπαίοι προσφέρουν εγχώρια ναυπήγηση και χρηματοδότηση, καθώς και μεταφορά τεχνογνωσίας και συμπαραγωγή υποσυστημάτων.

5 σχόλια:

ΝΙΚΟΣ 56 είπε...

Λύκαστρε καλησπέρα... συμφωνώ σε όλα.. τα σόναρς όμως, όπως πληροφορήθηκα τελευταία από έγκυρη πηγή, είναι μεν από την εποχή του... Κολοκοτρώνη... αλλά πιάνουν άνετα, μαρίδες, γαρίδες, και λυθρίνια... γόπες όχι.. και τότε είπα ότι είναι απαράδεκτες... Φίλε, είχαν δίκιο, οι εκλεκτοί, Μάζης και Γρίβας όταν έλεγαν ότι θέλουν να μας πουλήσουν καραβοφάναρα... αλλά οι Τούρκοι εσωτερικού- όπως πολύ σωστά τους ονομάζεις - θέλουν να είμαστε και υπερήφανοι αν τα πάρουμε τελικά... τι κάνουμε.. αυτά τους λέει η μεγάλη πρεσβεία, αυτά μας λένε... αλλοίμονο σε αυτούς που τα πιστεύουν και πολύ περισσότερο αλλοίμονο στην Ελλάδα μας αν τα προκρίνουν οι Προδότες που μας κυβερνούν. Δεν σου κρύβω, ότι προβληματίζομαι που βλέπω στη 2η θέση του ΓΕΝ τα καραβοφάναρα.. δεν τους έχω για ηλίθιους όλους στο ΓΕΝ που θα τα έβαζαν στη 2η θέση... θα έχει δεχτεί πολύ πίεση ο ΑΓΕΝ για να γίνει αυτό...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα ΝΙΚΟ 56 όλοι όσοι αγαπάμε και πονάμε αυτόν τον τόπο τα λέμε. Αλλά δυστυχώς αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις είναι οι τούρκοι εσωτερικού..οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί και στις ανάλογες θέσεις για αυτόν τον λόγο.

Ανώνυμος είπε...

Λύκαστρε, μια που ασχολείσαι με οπλικά συστήματα, δες κι αυτό: https://www.thedrive.com/the-war-zone/39537/the-air-force-needs-to-reverse-engineer-parts-of-its-own-stealth-bomber

Οι Αμερικάνοι ζητάνε να βρουν πώς δουλεύει το οπλικό τους σύστημα! Παλαβό; Ή έχουν τόση δύναμη οι (υπ)εργολάβοι οπλικών συστημάτων εκεί πέρα, που άμα τα στυλώσουν δεν μπορεί το κράτος να κάνει τίποτε;
Και τί συνέπειες μπορεί να έχουν αυτά όλα για μας, μια που αγοράζουμε όπλα απο εκείνους; Προφανώς ν' αγοράσουμε τις τσίγγινες φρεγάτες τους και να πούμε κι ευχαριστώ;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 6 Μαρτίου 2021 - 10:47 π.μ

Nαι εγώ ασχολούμαι με πολλά.! χα χα πως λέμε πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης. Σε αυτό που έστειλες...για να σου χακάρουν την ip σου θα πρέπει να έχεις και ip...αν δεν έχεις τι να σου χακάρουν;; Πλάκα έχουν τα αμερικανάκια ...Θα στείλουν στους εαυτούς τους μια ειδοποίηση κατάργησης DMCA; Μάλλον το κάνουν για υπογράψουν οι εβραιοεταιρείες καλύτερα συμβόλαια.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Τα αμερικανάκια μπορούν να ρωτήσουν τους Κινέζους... είμαι σίγουρος ότι το έχουν ήδη αντιστρέψει μηχανικά το "πρόβλημα".