ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

South Side farms sell produce to thousands using CTA buses as mobile markets

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Κάλεσμα σε δράση των αγροτών με χιλιάδες λεωφορεία τα οποία έχουν μετατραπεί σε μικρά market τροφίμων.Τέρμα οι μεσάζοντες με σωστή οργάνωση μικροπαραγωγών. Ένα άλλο σημαντικό το οποίο κάνουν οι μικροί παραγωγοί είναι περιοδείες με ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ - Ενοικιάζουν όλοι μαζί φορτηγά και ψυγεία και κάνουν περιοδείες σε όλη την Αμερική και μάλιστα εκεί μιλάμε για τεράστιες αποστάσεις όχι 300 - 700 χιλιόμετρα και 1000 που είναι όλη σχεδόν η Ελλάδα. Μερικοί παραγωγοί αγοράζουν παλαιά λεωφορεία και τα διαμορφώνουν σε καταστήματα με ράφια. Νικόλα σου ρίχνω ιδέα.!!

 The Fresh Moves Mobile Market, created out of retired CTA buses, recently hit a milestone of serving fresh produce to more than 10,000 people on the South Side. The market, run by Urban Growers Collective, is just one way the nonprofit works to help residents.

UGC manages seven farms on 11 acres of land throughout the South Side. The mobile markets gives it another way to distribute produce and bring important programs to Chicago neighborhoods. UGC partners with community sites, health centers, schools, senior living centers, and farmers markets making scheduled stops each week. 

Currently, three buses are retrofitted with bins for produce and grocery items. Only one operates seven days a week, but UGC hopes to get all three up and running after licenses get sorted out.

“We’re not just providing fresh produce,” says Laurell Sims, co-founder and chief executive officer of financials at UGC. “We’re creating an entire community system.”

What is special about Fresh Moves Mobile Markets is that most of its produce is grown on the South Side and farmed by locals. However, the goal is to connect with residents, and that sometimes means carrying familiar items, Sims says, which is why the markets include non-native products such as bananas and oranges. In addition, the Fresh Moves program helps residents figure out how to put together a meal, features cooking demos, and provides heart-healthy and sugar-free recipes. 






ΠΗΓΗ

4 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλημέρα καλή βδομάδα , πολύ καλή ιδέα , πάλι μας έβαλαν τα γυαλιά οι Αμερικανοί . Πολύ καλό , στα συν ότι βγάζει αρκετούς μεσάζοντες από την μέση και δύναται να κατεβάσει τις τιμές αρκετά (διαλύοντας τα ενοίκια ραφιού στα σούπερμαρκετ του προμηθευτή )και αληθινή φρεσκάδα στα προϊόντα και όχι τεχνητή . Αυτό που ολοκληρώνεται και εδώ , τα πάντα στα καρτέλ στα σουπερμάρκετ (πλαστικοποίηση &υποβιβασμός της ποιότητας για να μην ξεφύγουν οι τιμές ) με διανομή του e-food & άλλων (κληρονομικό χάρισμα είχαν οι Γερμανοί και τα αγόρασαν όλα πριν μερικά χρόνια :) ). Μόνο σε παραγωγούς και όπως ξέρουμε όλοι οι περισσότεροι αγρότες βγάζουν 3-4 προϊόντα όχι 17 ανά εποχή . Έχω λαϊκή και εγώ κοντά και ξέρω ότι οι περισσότεροι είναι έμποροι . Είναι και ωραίο σύστημα γιατί με τις νέες τεχνολογίες μπορεί να περνά 2 φορές την βδομάδα από κοντά σου , και με μια ιστοσελίδα ή μια εφαρμογή δηλώνεις τι περίπου θα χρειάζεσαι για να υπάρχει φρεσκοκομμένο . Γελούσα το Σάββατο γιατί έχω μια γειτόνισσα που έχει ταβέρνα στα Μάλια και βρήκε έναν μάγειρα που της πρότεινε να παίρνουν τις κομμένες σαλάτες 7-8 υλικών των σουπερμάρκετ να τις σερβίρουν στο μαγαζί μόλις ανοίξει , πιο ξεκούραστα και πιο οικονομικά . Το ότι είναι τα λαχανικά κομμένα μερικές μέρες και έχουν οξειδωθεί όλες οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία δεν τους πειράζει . Μπράβο που προλαβαίνεις τόσες διαφορετικών θεμάτων ειδήσεις .....

ΑΡΡ. είπε...


ΞΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

(Άσχετο μεν επίκαιρο δε.)

Περίπου 4000 άτομα πέθαναν στην ΕΕ σε 1 βδομάδα αφότου εμβολιάστηκαν για covid19.Ασυσχέτιστοι οι θάνατοι για τις αρχές!!!

3 964 άτομα πέθαναν αφότου εμβολιάστηκαν κατά τη διάρκεια μόνο της τελευταίας εβδομάδας από 7/3/21 ως 13/3/21 στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή βάση παρακολούθησης ανεπιθύμητων παρενεργειών. 3964 νεκροί και 63 αποβολές ! Το πιο εντυπωσιακό και ύποπτο είναι ότι όλοι αυτοί και οι 4000 θάνατοι παραμένουν ασυσχέτιστοι από τις υγειονομικές αρχές αναφορικά με το εμβόλιο. Μοιάζει με τα ποσοστά εκλογής στις δικτατορίες με 99,9%.

Οι 2540 θάνατοι προήλθαν μετά από εμβολιασμό με Pfizer οι 973 με Moderna και οι 451 με AstraZeneca/Oξφόρδη….

https://dimpenews.com/2021/...
...............................................

Αυτό μπορεί και να λέει, μπορεί και να μη λέει τιποτα. Με τον τρόπο όμως που παρουσιάζεται είναι σαν να θες να πεις ότι φταίει ο εμβολιασμός, πράγμα που αν δεν αποδεικνύεται είναι απλώς τροφή για τους οπαδούς της θεωρίας των ψεκασμένων.
................................................

Πέθανες μετά απο εμβολιασμό? ΔΕν φταίει το εμβόλιο. Πέθανες απο τροχαίο ή νεοπλασία ή καρδιά, και έτυχε ένα τεστ να λέει κοβιντ? Φταίει ο κόβιντ.

..................................................

Η διακοπή των εμβολιασμών σε 14 χώρες της Ευρώπης δεν μου μοιάζει σε τίποτα για τροφή των οπαδών της θεωρίας των ψεκασμένων. Αν μέχρι στιγμής έχουν ανακληθεί οι εμβολιασμοί με το Αστραζενέκα, δεν σημαίνει ότι σε λίγο δεν θα γίνει και με τα υπόλοιπα. Όλοι ξέρουμε ότι η επιρροή των πανίσχυρων φαρμακευτικών ανά τον κόσμο επηρρεάζει και τις πολιτικές Υγείας...
Εχουν καταδικαστεί τελεσίδικα πασίγνωστες εταιρίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Πφάιζερ στην οποία έχουν και επιβληθεί από διάφορες χώρες συνολικά πρόστιμα 4,6 δισεκατομμυρίων δολλαρίων για προώθηση θανατηφόρου φαρμάκου, χρηματισμό Οργανισμών Υγείας κλπ. Αν αυτό είναι θεωρία των ψεκασμένων, τότε όσοι ανακαλούν τους εμβολιασμούς ή καταδικάζουν φαρμακευτικές για προώθηση φαρμάκων θανάτου, είναι ψεκασμένοι. Αντιλαβού?...

Μπάμπης είπε...

Αγαπητέ Λύκαστρε,μας παροτρύνεις
να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας,και πολύ καλά κάνεις,
αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να ομονοήσουν πολλοί μαζί, καί αυτό είναι πολύ δύσκολο.Η ιδέα των υγειών συνεταιρισμών πού θα ήταν μια καλή λύση, παίχθηκε στο παρελθόν και αμαυρώθηκε με άτομα
διεφθαρμένα, επίτηδες,για απορριφθεί οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια στο μέλλον από τους παραγωγούς.(βλέπε Γαβαλάς,ο Νικόλας πρέπει να ξέρει)Οι λαϊκές αγορές έχουν περισσότερους εμπόρους από παραγωγούς, και για τους γνωρίζοντας πρέπει να δώσεις μάχη για να πάρεις μία θέση και να μπορέσεις να την κρατήσεις.
Στα χωριά κυριαρχούν οι γύφτοι και πουλάνε δεύτερης καί τρίτης κατηγορίας προϊόντα πανάκριβα, καθαρίζοντας ή και κλέβοντας τα προϊόντα από τα χωράφια.Ασε δε που δεν τους κυνηγάει κανένας.Ενώ εσύ αν πας να πουλήσεις κάτι θα σε ξεβρακώσουν
αυτοί που τους πληρώνης το μισθό τους.Τέτοιο κράτος έχουμε.
Φταίμε κι εμείς όμως.Πάντα καλιεργούσαμε τα κηπευτικά εποχής που χρειαζόμασταν, τώρα έχουμε μείνει ελάχιστοι, καί όταν τους λες να βάλουν καμμιά ντομάτα, σου λένε δεν αξίζει ο κόπος.Θέλουν όμως να τους δώσεις από τις δικές σου.Τεμπελιά μέχρι αηδίας.Εκεί μας έφτασαν.
Να γράψω και ένα προσωπικό.Καλλιεργώ για δέκα χρόνια αχλάδια.Χρησιμοποιώ εκχυλίσματα από φύκια, κοπριά, μικροοργανισμούς, όλους τους κανόνες της ορθής γεωργικής πρακτικής και πολύ πολύ κόπο.
Το παράπονο μου είναι ότι πασχίζω ένα ολόκληρο χρόνο να παράξω αχλάδια για 1 ευρώ τό κιλό και μόλις τα δώσεις σε έμπορο τους βάζουν 2,5ευρώ.
Με αυτές τις κυβερνήσεις δεν θα δούμε ποτέ προκοπή.

kakos04 είπε...

Καλημέρα Μπάμπη και σε όλους , σε όλα που λες έχεις δίκιο , οι συνεταιρισμοί υπονομεύτηκαν όλοι από τους διεφθαρμένους υπαλλήλους και την ατιμωρησία των προέδρων κτλ από την δικαιοσύνη , τα ακίνητα και οι υποδομές που ξεπουλήθηκαν τζάμπα είναι σε όλη την Ελλάδα δις αν όχι παραπάνω , για την ένωση Ηρακλείου(+ελαιουργική+ΚΣΟΣ) που ξέρω και από μέσα ο μακαρίτης και άλλοι που λες έκανε πολλά και η νέα γενιά συνεχίζει . Τα ζόμπι πολλαπλασιάζονται πανελληνίως μόνα τους και απωθούν τους καθαρούς . Επίσης όπως λες οι γύφτοι και οι μαγαρισμένοι σε κάθε χωριό χαλάνε τα πάντα (μας κλέψανε φράχτη μέσα σε χωριό και δεν είδε κανείς τίποτα, αλλού πορτοκάλια , λεμόνια , γκρειπ φρουτ (πιάνω ένα παππού 65αρη στα πράσα με μια τζιπάρα και μου λέει έχω ζάχαρο , για αυτό του λέω ήρθες 13 χλμ από το Ηράκλειο να κλέψεις γκρειπ φρουτ , ο μανάβης δεν έχει?). Κλάδεψαν 5 πορτοκαλιές 40 βλαστούς την κάθεμία ξημερώματα για φυτώριο μάλλον και έκαναν 3 χρόνια οι πορτοκαλιές να συνέλθουν , πας στο τμήμα στον Αγιο Μύρωνα και σου λένε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και να τον βρίσκαμε , ούτε περιπολία τους λέω να βγείτε από το γραφείο ? Η σωστή καλλιέργεια έχει πολύ κόπο και τσεπώνουν άλλοι . Να είστε καλά .