ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Καθηγητής Μάζης: Όταν κλείνουμε μάτι στην Τουρκία τι θα κάνει η Αίγυπτος; (vid.)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τα λέγαμε τότε για την υπογραφή ΑΟΖ με την Αίγυπτο ΕΔΩ , και ΕΔΩ

1- Εκ πρώτης όψεως, σίγουρα σφάχτηκε και μαχαιρώθηκε η ΑΟΖ της Γαύδου (άρα και της Γαυδοπούλας ).

2-Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πούλησε την ΑΟΖ του Καστελόριζου.....

Μας λέει ο κύριος Μάζης :  “Όταν κλείνουμε το μάτι στην Τουρκία τι θα κάνει η Αίγυπτος;”“ . Όταν δίνουμε μικρότερη επήρεια στην Κρήτη τι θα κάνει η Αίγυπτος με το Καστελλόριζο;;; Όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε. Όταν υπέγραψαν με την Αίγυπτο,ελάχιστοι πήραν είδηση τι έγινε ακριβώς.Όποιος τότε είχε αντίθετη άποψη από αυτήν του Δένδια τον κόλλαγαν στον τοίχο,αποδείχθηκε πως είχαν δίκαιο.Σήμερα τα ζούμε και φοβάμαι τα χειρότερα έρχονται. Φυσικά μπορούσαμε να κάνουμε ΑΟΖ με Κύπρο με unclos ακυρώνοντας το Τουρκολυβικό δίνοντας πλήρη επήρεια στο Καστελλόριζο. Το έγραψε ο Μάζης παραστατικά..αλλά στην Αθήνα ακούν οριοθέτηση με Κύπρο και ξεκινούν κολπική μαρμαρυγή.Έχουν δώσει διαβεβαιώσεις σε ΗΠΑ και Ε.Ε δεν θα το κάνουν. Όπου και να κοιτάξεις απελπισία.Οι Τούρκοι θα πάνε στο διάστημα και εμείς ακόμα δεν θα έχουμε επιλέξει φρεγάτα γιατί έτσι ορίζει ο πρέσβης "αόρατος αρχή".!!

Λάβρος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό εμφανίστηκε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Kontra, o καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ιωάννης Μάζης.

“Όταν κλείνουμε το μάτι στην Τουρκία τι θα κάνει η Αίγυπτος;”, αναρωτήθηκε ο κ. Μάζης, τονίζοντας ότι “Εγκαταλείψαμε την Κύπρο”, ενώ θύμισε την περίφημη ρήση του αειμνήστου Τάσου Παπαδόπουλου: “Παρέλαβα Κράτος και δεν θα παραδώσω κοινότητα”… “Η Κύπρος δεν είναι σαλάμι να την κόβουμε εναντίον μας”, κατέληξε.


 

 ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: