ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Η Εφορία έσβησε 24 δισ. χρέη μεγαλοοφειλετών (πίνακας) - Κυνηγάει τη "μαρίδα"

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Το 100αρικο όμως από τους ανεμβολίαστους ,το ζητάει.! Για να μπορέσει να γλυτώσει η Ελλάδα και οι Έλληνες που απόμειναν θα πρέπει να πέσει μια βόμβα ηλεκτρομαγνητική  ειδικού τύπου , ένας υπερπολλαπλασιαστής αιθερικής ενέργειας και να εξαερώσει όλη αυτήν γάγγραινα που μας ρουφάει το αίμα εδώ και αιώνες ....και να την εξαφανίσει χωρίς να αφήσει ούτε την σκόνη τους. Μόνο έτσι θα γλυτώσουμε από αυτές τις αλλοδαπές βδέλλες που μας ρουφάνε το αίμα/ενέργεια/χρήματα εδώ και αιώνες. Θα ερημώσει βέβαια η χώρα, διότι τόσο αυτοί όσο και τα μπάσταρδα τους έχουν πολλαπλασιαστεί,αλλά αυτό δεν μας ενοχλεί θα την γεμίσουμε με νέους γεννημένους Έλληνες.


Στη διαγραφή χρεών ύψους 23,89 δισ. ευρώ προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αποδεχόμενη ότι δεν πρόκειται να τα εισπράξει ποτέ.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, από τα οποία προκύπτει επίσης ότι την ίδια ώρα λαμβάνει μέτρα, όπως κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, για περισσότερους από 4 εκατ. μικροοφειλέτες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, από τα χρέη που διαχειρίζεται η Ειδική Μονάδα Είσπραξης (Ε.Μ.ΕΙΣ) η οποία ασχολείται με τα χρέη ύψους άνω των 150.000 ευρώ, μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο είχε υπό την εποπτεία της, ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 75,4 δισ. ευρώ. Από την ανάλυση που κάνει στον σχετικό πίνακα η ΑΑΔΕ προκύπτουν οι ακόλουθες διαπιστώσεις:

  • Το «Παλιό» ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο Φυσικών Προσώπων ανέρχονταν σε 5,77 δισ. ευρώ.
  • Το «Παλιό» ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο Νομικών Προσώπων ανέρχονταν σε 16,43 δισ. ευρώ. 
  • Το «Παλιό» ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας, Δημοτικών επιχειρήσεων κ.α ανέρχονταν σε 11,25 δισ. ευρώ.
  • Το «Παλιό ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο πτωχευμένων ανέρχονταν σε 7,45 δισ. ευρώ.
  • Το «Παλιό» ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο Ειδικής Εκκαθάρισης ανέρχονταν σε 9,01 δισ. ευρώ.
  • Το «Παλιό» ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο Λοιπών Οφειλετών ανέρχονταν σε 1,62 δισ. ευρώ.
  • Το «Παλιό» ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο Οριστικά Ανεπίδεκτων Οφειλών ανέρχεται σε 23,89 δισ. ευρώ.

Δηλαδή, τα 24 δισ. ευρώ, έχουν χαρακτηριστεί οριστικά ανεπίδεκτα είσπραξης και μπήκαν στην άκρη. Δεδομένου ότι η υπηρεσία είσπραξης ΕΜΕΙΣ, ασχολείται με τα μεγάλα χρέη, οι οφειλές που μπήκαν στην άκρη είναι μεγάλων οφειλετών, είτε φυσικών προσώπων, είτε επιχειρήσεων.

Πενιχρές οι εισπράξεις

Πενιχρές οι εισπράξεις, από τον ίδιο πίνακα προκύπτει ότι οι εισπράξεις από την ΕΜΕΙΣ, έναντι των παλαιών χρεών, ήταν πενιχρές.

Πιο συγκεκριμένα, οι εισπράξεις έναντι «παλαιού» ληξιπρόθεσμου χρέους ανήλθαν τον Νοέμβριο σε μόλις 247 εκατ. ευρώ. Επίσης:

  • Οι διαγραφές έναντι "παλιού" ληξιπρόθεσμου χρέους ανήλθαν σε 382 εκατ. ευρώ.
  • Το «Νέο» ληξιπρόθεσμο χρέος που προστέθηκε στα βιβλία έως τον προηγούμενο μήνα από το μήνα αναφοράς (Οκτώβριο 2021) ανήλθε σε 1,41 δισ. ευρώ
  • Οι εισπράξεις έναντι του «νέου» ληξιπρόθεσμου χρέους ήταν 210 εκατ. ευρώ.
  • Οι διαγραφές έναντι «νέου» ληξιπρόθεσμου χρέους ήταν 36 εκατ. ευρώ.
  • Οι συνολικές εισπράξεις ήταν μέχρι τον Νοέμβριο 458 εκατ. ευρώ
  • Οι συνολικές διαγραφές έναντι «παλιού» και «νέου» ληξιπρόθεσμου χρέους ανήλθαν σε 418 εκατ. ευρώ.

Κυνήγι των μικροοφειλετών

Τον περασμένο Νοέμβριο, τα συνολικά χρέη προς το δημόσιο ξεπέρασαν για πρώτη φορά το «φράγμα» των 110 δισ. ευρώ, ενώ τον Νοέμβριο, αυξήθηκαν επιπλέον κατά 776 εκ. ευρώ.

Οι οφειλέτες του δημοσίου, ιδιώτες και επιχειρήσεις, ανέρχονται συνολικά σε 4.138.953. Από αυτούς ήδη βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα οι 1.327.959.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η ΑΑΔΕ, οι οφειλέτες κατά των οποίων μπορούν να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις καταθέσεων, ακινήτων κ.λπ. ανέρχονται σε 1.913.294 ΑΦΜ.


 ΠΗΓΗ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ περίεργο! Διότι ναι μεν, η παλιά κομματοσκυλική Εφορία ήταν πολύ large και τις έσβηνε τις οφειλές αυτές. Αλλά κι οι τσιγγουναραίοι Γερμαναράδες (αφεντικά) της ΑΑΔΕ: Πώς γίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Διαγγραφη χρεών φορέων του δημοσίου ήταν κυρίως, δηλαδή του εαυτού του.

Ανώνυμος είπε...


Τα ληξιπρόθεσμα που διεγράφησαν ως ανεπίδεκτα είναι από τις χρεοκοπημένες και κλεισμένες επιχειρήσεις όπως το Μινιον.
Εδώ λέμε ουκ αν λαβοις παρά του μη έχοντος.

Τα ερώτηματα απορίες που θα πρέπει να κατατεθούν σε ένα τραπέζι στο εκάστοτε υπουργείο
οικονομικών είναι:
-γιατί φτάνει σε τόσο υψηλό χρέος έναντι του δημοσίου μια επιχείρηση?
-γιατί της επιτρέπετε να φτάνει εκεί χωρίς να υπάρχουν οι σχετικοί έλεγχοι πριν το έγκλημα?
-γιατί δεν υπάρχει παρέμβαση άμεση με την ανάρτηση των ισολογισμών έτσι ώστε να υπάρχει συνολική προστασία της οικονομίας (προμηθευτές πιστωτές)για να μην λειτουργούν ως ντόμινο καταστροφής οι απατεώνες κάθε λογής?
-γιατί το ΔΣ των εταιρειών και δη ο διαχειριστής μένει εκτός στενής και δεν του δεσμεύουν και τα μελλοντικά έσοδα του έναντι του χρέους?
-γιατί έχουμε γεμίσει με νέα ΑΦΜ που έχουν κατά βάση τα ίδια παλιά άτομα από πίσω? και ΔΣ με διακοσμητικά μέλη κάθε λογής.
Ας σταματήσω εδώ γιατί σβουρίζει ο εγκέφαλος μου .
όλους αυτούς εμείς τους πληρώνουμε η ανώνυμη ααδε δεν χάνει θα τα πάρει τριπλά από όλους τους άλλους.

Οβελίξ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πολύ σωστά Οβελίξ...ολόσωστος.!