ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Συναγερμός από επίθεση χάκερ στο ελληνικό κοινοβούλιο!

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Βγάλτα στη φόρα! Ποιός ξέρει τι λαμογιές θα βγούν. Τούρκοι δεν ήταν πάντως, σας το υπογράφω. Η Τουρκία ξέρει όλα τα μυστικά του κράτους απευθείας από τους ανθέλληνες προδότες που κυβερνούν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η επίθεση έγινε από το εξωτερικό και παραβιάστηκαν 60 e-mails βουλευτών και εργαζομένων

Το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου, η Διεύθυνση Πληροφορικής του ελληνικού κοινοβουλίου διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP!

Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες, Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό.

Περεταίρω πληροφορίες αναφέρουν πως η Διεύθυνση Πληροφορικής αναγκάστηκε να «ρίξει» όλα τα e-mails, για να σταματήσει πιθανή διαρροή και στη συνέχεια, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλαβαν να εκτιμήσουν εάν έχει γίνει ζημιά και σε τι μέγεθος, καθώς δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να έχουν διαρρεύσει κάποια στοιχεία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η επίθεση έγινε από το εξωτερικό, και πιο συγκεκριμένα από τη Βουλγαρία, με τους χάκερ να παραβιάζουν 60 e-mails βουλευτών και εργαζομένων στο κοινοβούλιο. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλαβε να τηλεφωνήσει σε κάθε από τους κατόχους τους για να τους ενημερώνει για το περιστατικό, ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Μμ. είπε...



Ρώτα τους αν έχουν εσώβρακα. κατεβασμένα γαρ ου μην αλλά και υφαρπασμένα, κεκλεμμένα τοίς τα έχουσι.