ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο. Στόχος δεν πρέπει να είναι ο κατευνασμός. Τελικός στόχος μας θα πρέπει να είναι η δράση. Αυτό σημαίνει πόλεμο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο. Στόχος δεν πρέπει να είναι ο κατευνασμός. Οι παραβιάσεις τους έχουν αναβαθμιστεί. Από χρήση μόνο μαχητικών, περάσαμε σε χρήση UAV με στόχο την νομιμοποίηση των αμφισβητήσεων τους μπροστά στα μάτια της διεθνής κοινότητας, αλλά και την καταγραφή και την υποκλοπή χρήσιμων πληροφοριών. Το ένα UAV έγιναν δύο και τρία και σε λίγο θα είναι δεκάδες. Η "ελληνική" κυβέρνηση θα πρέπει να αυξήσει τα κονδύλια προς τις αμυντικές εταιρίες,για έρευνα και ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε μη επανδρωμένες πλατφόρμες απ' τις οποίες πολλές από αυτές θα πρέπει να είναι οπλισμένες.

Η ανάπτυξη ενός UCAV από εταιρίες όπως η INTRACOM DEFENSE με ηλεκτροοπτικά συστήματα και έναν αριθμό κατευθυνόμενων με lazer ρουκετών hydra, θα ήταν ένα καλό ξεκίνημα για την αντιμετώπιση των τουρκικών UAV. Ταυτόχρονα θα πρέπει να αναπτύξουμε συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου εγχώρια και να γίνουν και αγορές με συμπαραγωγή από το εξωτερικό. Οι 3 κλάδοι πρέπει να περάσουν στην νέα εποχή ηλεκτρονικού πολέμου. Η αντιμετώπιση των μη επανδρωμένων δεν είναι εύκολη αλλά ούτε και δύσκολη υπόθεση, μα το κυριότερο απ' όλα είναι πως δεν είναι μονόπλευρη. 

Σε έναν πόλεμο οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα μπορούν να καταρρίπτουν συνεχώς UAV με τη χρήση πυραύλων που κοστίζουν εκατομμύρια. Η χρήση τέτοιων θα πρέπει να αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση - έσχατη λύση. Δεν διανοούμαστε να καταρρίπτουμε UAV/UCAV με mica, essm, aster 30. Το οικονομικό κόστος θα μας γονατίσει σε περίπτωση που επιλέξουμε μια τέτοια αντιμετώπιση. Η λύση είναι σύνθετη. Χρειαζόμαστε όπως προείπαμε ελληνικά drone που θα καταρρίπτουν τουρκικά drone, είτε με χρήση μικρών κατευθυνόμενων ρουκετών, είτε με χρήση pod ηλεκτρονικού πολέμου, είτε suicide drones που θα πέφτουν πάνω στα εχθρικά και θα εκρήγνυνται.

Η ελληνική φαρέτρα θα πρέπει να έχει και τα 3 αυτά drone. Μετά τον εναέριο ακολουθεί ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης, ο επίγειος. Στον επίγειο τρόπο μπορούμε να εντάξουμε συστήματα παθητικού εντοπισμού drone, όπου μετά θα αντιμετωπίζονται είτε με ηλεκτρονικό πόλεμο, είτε με τη χρήση κατευθυνόμενης ενέργειας (lazer). Τελικός στόχος δεν θα πρέπει να είναι μια αέναη αντιπαράθεση με την Τουρκία, ούτε η δήθεν αποτροπή. Τελικός μας στόχος θα πρέπει να είναι η δράση. Αυτό σημαίνει πόλεμο

Ναι στόχος μας θα πρέπει να είναι η Ελλάδα να ανταπεξέλθει στον πόλεμο. Στόχος θα πρέπει να είναι να θερίσουμε τα μυαλά των βιομηχανιών τους. Στόχος θα πρέπει να είναι η καταστροφή των εργοστασίων τους, των υποδομών τους, των κομβικών δημοσίων έργων τους και η καταστροφή σημαντικών αστικών περιοχών. Ανά πάσα στιγμή η Ελλάδα θα πρέπει να σημαδεύει τα κεφάλια των επιστημόνων τους και να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Η τουρκική βιομηχανία θα πρέπει να εξαφανιστεί,να χτυπηθεί ολοσχερώς. 

Σήμερα μας παραβιάζουν στον αέρα άοπλα drone και καταγράφουν επικοινωνίες, κινήσεις, αντιδράσεις μας. Αύριο θα είναι οπλισμένα με som j αντιπλοϊκούς, με μικρές κατευθυνόμενες βόμβες, με pod ηλεκτρονικού πολέμου. Μεθαύριο στα νερά του Αιγαίου θα δεσμεύουν περιοχές USV Ulaq οπλισμένα με ATMAKA, τορπίλες, ρουκέτες και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και παρακολούθησης. Σε 7 χρόνια το ίδιο θα γίνεται με μη επανδρωμένα mini υποβρύχια στο βυθό. 

Να ξέρετε ένα πράγμα εσείς εκεί στα Επιτελεία και στην κυβέρνηση στην Αθήνα. Αργείτε και αργείτε πολύ. Θέτετε λάθος προτεραιότητες και μας βάζετε σε κίνδυνο. Δεν γίνεται να συζητάτε την αγορά F35 προβληματικής έκδοσης (blk 3), όταν υπάρχουν τόσες ελλείψεις στους κλάδους. Το πεζικό πρέπει να αποκτήσει state of the art toma, είτε αυτό θα είναι το Lynx, είτε το AS21 Redback κλπ. Τα τροχοφόρα (τζιπάκια + φορτηγά) είναι για πέταμα. Στον ηλεκτρονικό πόλεμο είμαστε πίσω. Τα C130 είναι εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης και ανίκανα να πετάξουν. Τα mirage 2000-5 δεν έχουν link 16.Τα ραντάρ του ΣΑΕ θέλουν αλλαγή,τα blk f16 blk30έχουν υποστεί 2 δομικές αναβαθμίσεις και πρέπει να εκσυγχρονιστούν σε blk 50 από τα απαρτία της αναβάθμισης των τελευταίων. 

Τα πράγματα είναι σοβαρά και τα κονδύλια που αποδεσμεύεται είναι πενιχρά. Δεν έχετε δώσει κατευθύνσεις στην εγχώρια βιομηχανία. Δεν έχετε φτιάξει υπουργείο αμυντικής βιομηχανίας, τα ΑΣΕΠΕ που μας ξελάσπωσαν στη κρίση του Ούρουκ Ρέις δεν έχουν ανταλλακτικά και η σύμβαση για FOS αναβάλλεται διαρκώς. Έχουμε σοβαρότερα θέματα απ' την αγορά ενός 5ου β γενιας μαχητικού, όταν τα F16 δεν φέρουν αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Πρέπει να καταρρίψετε τουρκικά drone όσο βρίσκονται εντός του FIR Αθηνών. Δεν ξέρω εάν σηκώσετε F16 να το ρίξει με το πυροβόλο ή με ηλεκτρονικό πόλεμο, το θέμα είναι ότι πρέπει να πέσει και να περάσει σε ελληνικά χέρια, ώστε να μελετηθεί και να προκαλέσουμε ψυχολογικό χτύπημα στον αντίπαλο. Η εικόνα τους πρέπει να τσαλακωθεί και να περάσουμε ένα μήνυμα. Η HAF Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα πρέπει να ξανά μελετήσει τους κινδύνους που φέρνουν τα Ulaq. Ότι κάναμε στους Τούρκους με τις super vita πάνε να μας το κάνουν τώρα με τα δεκάδες Ulaq τα οποία θα κρύβονται και μέσω διασυνδέσεων θα τους παρέχονται δεδομένα και θα εξαπολύουν επιθέσεις. 

Καθυστερείτε μέχρι και την κατασκευή των Αγήνωρ. Δεν δράττε στοχευμένα. Σε κάποιον θα κάτσει η καυτή πατάτα στο τέλος και λυπάμαι πάρα πολύ τότε για για όλους τους Έλληνες.

6 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Θα πρέπει να τους κάνουμε να σκέφτονται διπλά και τριπλά πριν αποφασίσουν το οτιδήποτε . Να σκέφτεται ο τουρκος πιλότος μαχητικού.. Να σηκωθεί να αναχαιτίσει τα Ραφαλ, να κινδυνεύει να γίνει δόλωμα στο Αιγαίο ΚΑΙ να μην ξέρει που να επιστρέψει αν του κάναν το αεροδρόμιο πάρκινγκ.

Και στο τέλος να λέει "Δεν αξίζει τόσο άγχος. Καλύτερα λεωφορειατζής στην Turkish Airlines".

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , καλά τα λες αλλά οι πολιτικοί , η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων , πολλοί στρατιωτικοί και πολίτες δεν θέλουν ξεβόλεμα , νομίζουν ότι θα πίνουν freddo μονίμως στην δουλειά τζάμπα , έρχεται μεγάλη ανατροπή παντού . Έχω και 2 υπαξιωματικούς στην γειτονιά , έναν του ναυτικού και έναν της αεροπορίας και δεν τους έχω για πολύ μάχιμους , πιο πολύ διαβάζω εγώ διάφορα από εσένα , άλλα μπλογκς , βιντεάκια του κ. Γρίβα κτλ παρά αυτοί , για φυσική κατάσταση που έχουν ας μην μιλήσω ούτε για όρεξη μαχητικότητας . Δεν νομίζω οι συγκεκριμένοι να ζήτησαν ποτέ να κάνουν παραπάνω βολές πχ με όπλο ενώ έχω φίλους που κουταλομετράμε να περισσέψουν λεφτά για τον σκοπευτικό να πάμε , 18 ευρώ το σετ οι σφαίρες . Λεφτά υπάρχουν για όλα που αναφέρεις αν σταματήσει η μάσα , το θέμα είναι και πόσοι αγαπούν την πατρίδα να την προστατέψουν . Το Lynx το είχα δει ,το AS21 Redback ωραίο δεν το ήξερα -ίσως ανοίξει πόρτα και για τεχνογνωσία από Κορέα + να ταρακουνηθούν οι Γερμανοί και άγνωστα όπλα για τους Τούρκους , για τα drone εξυπακούεται που λες και με αυτόματη εντολή κατάρριψης βέβαια . Όπως λες αν δεν φοβούνται έναν θερμόαιμο τουλάχιστον οι Τούρκοι με το κουμπί στο χέρι να τους ισοπεδώσει , θα ξεσαλώνουν . Το μέλλον είναι drone σχεδόν παντού , ας ξεκινήσουν να φτιάξουμε υποδομή έστω και με drone delivery στις ταράτσες σουβλάκια κτλ ή ,μίνι σαν του amazon βανάκια να αναπτύξουμε τεχνολογία και βιομηχανία. Πότε θα αναλάβουν οραματιστές σαν και εσένα την ηγεσία ? Πριν να είναι αργα .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα Νικόλα...τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Έτσι και μια στρατιωτική στολή δεν κάνει κάποιον πολεμιστή επειδή την φοράει. Οι περισσότεροι έχουν νοοτροπία Δημοσίου Υπαλλήλου.!

Σωστός σε ότι γράφεις θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι τόσο ΝΤΠ και η Τουρκία διεξάγουν υβριδικό πόλεμο κατά της Ελλάδος. Ο μόνος τρόπος σωτηρίας είναι να κατανοήσουμε τι συμβαίνει και να παίξουμε επί ίσοις όροις. Συμβατικά μέσα δεν αποδίδουν απέναντι σε αθέμιτα.

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες πιλότοι, μετά τη σύνταξη, δουλεύουν στην τούρκις αίρλάινς παρέα με τους σημερινούς αντιπάλους τους. Αν περιμένεις να καταρρίψουν τους αυριανούς συνάδελφους είσαι βαθειά νυχτωμένος. Η "ελληνική" αιτζήαν προσλαμβάνει νικολάκηδες κεντροευρωπαίους (φτηνούς δηλαδή) για να κάνουν το αγροτικό τους πριν πάνε στην λουφτχάνσα. Ο μόνος "Έλληνας" που μισθοδοτεί είναι ο Αντετοκούμπο. Η Ελλάδα τέλειωσε μάστορα...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" είσαι βαθειά νυχτωμένος....Η Ελλάδα τέλειωσε μάστορα... "

Λες να είμαι βαθειά νυχτωμένος;; Μου θύμισες την παροιμία που λέει : η αλεπού 100 χρονών το αλεπουδάκι 101"

Κοίτα να δεις μαστορόπουλο....η Ελλάδα ακόμα δεν άρχισε.!! Αυτό που βλέπεις γύρω σου εδώ και δεκαετίες , αυτό που ονομάζεται "ελληνική" Δημοκρατία...αυτό έχει τελειώσει.

Ελληνικό κράτος ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ. Χώρα υπό κατοχή είμαστε ακόμα. Αυτό που έχει τελειώσει είναι το κρατικό μόρφωμα με το ψευδές όνομα Ελλάς. Κάτι άλλο έρχεται ΠΡΙΝ γεννηθεί ξανά αυτό που οι Έλληνες και όχι ο κάτοικος της χώρας θα ονομάζουν Ελλάς.

Ανώνυμος είπε...


"Κοίτα να δεις μαστορόπουλο"
Λυκ είναι αυτό που λένε έμαθα να μαστορεύω και γαμώ τον μάστορα μου χαχα.

"Η Ελλάδα τέλειωσε μάστορα... "
Κοιτάξει την δική μου άποψη.Σε μια χώρα πεθαμένη κατά την άποψη σου πάντα, η συνεχής αναφορά με αυτόν τον τρόπο έχει έναν σκοπό και έναν φόβο κρυμμένο από πίσω.

Ο σκοπός είναι,πες πες να εγκαθιδρυθεί στην συλλογική συνειδητότητα εντολή υλοποίησης θανάτου της, ως προς την πολιτιστική ιδεολογική κληρονομιάς της,και αυτό γιατί από πίσω είναι ο φόβος,πως εάν δεν εξαφανιστεί,ο κίνδυνος για τους εντολοδόχους θα υπάρχει πάντα.Για πεθαμένη πολύ ασχολείστε μαζί της.

Στην υλοποίηση φίλε μου οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι άπαιχτοι "μάστορες",πάρε θέση να δεις τα τεκταινόμενα.
Η ΕΛΛΑΣ θα υπάρχει πάντα εις τον ΑΙΩΝ ,ως μέρος του συμπαντικού Νόμου,το μόρφωμα το οποίο βλέπεις είναι κατασκευασμένο,τυλιγμένο με κάθε μορφή ύβρης και αυτό δεν θα περάσει έτσι,ψεύτικη εικόνα για να κρύψει το αληθινό έθνος των ΕΛΛΗΝΩΝ.
Ναι αυτό πρέπει να πεθάνει το θέλουν και οι πραγματικοί ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ,γιατί και οι ίδιοι δεν μπορούν να το ανεχτούν άλλο,στο ΝΕΟ δεν υπάρχει θέση για μπάζα.
Ναι θα χυθεί ΑΙΜΑ γιατί αλλιώς δεν γίνεται,όμως ποτέ δεν φοβηθήκαμε τον θάνατο
πολεμώντας για το ΦΩΣ.


Οβελίξ