ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Ο ΠΡΩΤΟΛΟΚΧΙΔΙΟC και ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η μεταφυσική εμμονή σε σωτήρια υπερόπλα δεν είναι νέα, ούτε ελληνικό φαινόμενο. Πάντοτε έρχονταν στο προσκήνιο για να καλύψει ένα έλλειμμα, πρωτίστως ηθικού, λόγω της μη εμπιστοσύνης στις ίδιες δυνάμεις. 

Ελληνικό  φαινόμενο είναι ο συνδυασμός της με έναν αταβιστικό ραγιαδισμό. Βεβαίως, οι μυθολογίες, ακόμα και οι πιο αυθαίρετες, είναι δυνατό να επιδράσουν θετικά στην εθνική ζωή κινητοποιώντας και συσπειρώνοντας δυνάμεις.

 Όμως προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι μια αντικειμενική εθνική ζωτικότητα και αντίληψη , μια δύναμη ισχύος η οποία επιτρέπει σ’ ένα έθνος να κινείται, θα λέγαμε, στο ύψος των ψευδαισθήσεών του. Είναι πολιτικά νήπιος όποιος πιστεύει σε "υπερόπλα" τύπου F-35, όταν για να ξεκινήσει ο κινητήρας του F-35 κάθε πρωί πρέπει να έρθει κωδικός από τις ΗΠΑ με email! Και αυτό το επιβεβαιώνουν οι Έλληνες χειριστές (όχι ένας ή δύο) που έλαβαν μέρος στις συνεκπαιδεύσεις με F-35 τα τελευταία χρόνια.

1 σχόλιο:

ΑΡΡ. είπε...


Το μισάνθρωπον ΘΗΡΙΟΝ (ήτοι το εκάστοτε εξουσιαστικόν σύστημα) είτε προσπαθεί εξαγοράζειν τον ελεύθερον άνθρωπον είτε τον συκοφαντεί, ακυρώνει, στιγματίζει, δολοφονεί, ενίοτε δε και εμβολιάζει υποχρεωτικώς.
Αλλά προτιμότερον ελεύθερος αληθινός άνθρωπος ή ανελεύθερος παντοδύναμος θεός.

(Ωδάρχης.)