ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Δεν μας δίνανε ούτε καν AGM-84 harpoon γι αυτό και πήραμε ΑΜ39 exocet.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ξανά ο Συρίγος για τα εξοπλιστικά και όχι μόνο. Συγχαρητήρια στην Άμυνα και Γεωστρατηγική για τις ερωτήσεις και όλη τη διαχείριση της συζήτησης. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να τα μαζέψει. Όχι μόνο δεν τα μάζεψε, αλλά είπε και ρητά ότι οι Αμερικάνοι δεν μας έδιναν ούτε ...harpoon. ΟΥΤΕ ΧΑΡΠΟΥΝ! 

Τι είπε όντως ο Άγγελος Συρίγος; Ότι δεν μας δίνανε ούτε καν AGM-84 harpoon γι αυτό και πήραμε ΑΜ39 exocet.  Τι άκουσαν, κατάλαβαν, θέλουν να καταλάβουν οι πιλαροσταμπιλισμένοι ότι είπε;

Ένα ναυτικό για να είναι ισχυρό χρειάζεται γερά θεμέλια. Έτσι εάν η Ελλάδα θέλει να είναι ισχυρή χώρα θα πρέπει να φροντίσει να βάλει γερά θεμέλια στους κλάδους των Ενόπλων δυνάμεων. Αυτό σημαίνει σωστές στρατηγικές συμμαχίες, σωστές εξοπλιστικές αγορές με προγραμματισμό σε βάθος δεκαετιών, αλλά το πιο σημαντικό απ' όλα είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας σε ελληνικές εταιρίες. 

Η μεταφορά τεχνογνωσίας και η απόκτηση κατασκευαστικών δικαιωμάτων θα πρέπει να είναι πρώτη στη λίστα των διαπραγματεύσεων μας με τους Γάλλους Τα ελληνικά χέρια πρέπει να αποκτήσουν δικαίωμα κατασκευής των ραντάρ της thales NS50 και NS110, όπως η Τουρκία κατέχει για το SMART-S MK2. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τους mica ng και exocet που συνοδεύουν και θα συνοδεύουν την Ελλάδα για δεκαετίες ολόκληρες.

Να συσταθεί υπουργείο αμυντικής βιομηχανίας με εκπροσώπους όλων των ελληνικών εταιριών του χώρου, με συγκεκριμένους στόχους. Και μα τον Θεό το υπουργείο αυτό φτιάχνεται για το μέλλον της Ελλάδας και όχι για να διορίζουν τα λαμόγια  αδέλφια, ξαδέλφια και ανίψια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: