ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Όταν η συζήτηση έχει τελειώσει. Ξέρετε τι ακολουθεί.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Φαίνεται ότι η συνάντηση των υπουργών της Αμερικής και της Ρωσίας δεν πήγε καλά, καθώς έγινε γνωστό σήμερα ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή στις οικογένειες των διπλωματών, που υπηρετούν στην αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία να αποχωρήσουν το συντομότερο.

Η συνάντηση στη Γενεύη μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει δύο ώρες. τελείωσε μετά από μόλις 90 λεπτά. Αυτό δείχνει ότι δεν πρόκειται για διαπραγματεύσεις για επίλυση προβλημάτων. Μου φαίνεται ότι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια των ΗΠΑ να κερδίσουν χρόνο. Στέλνουν απίστευτες ποσότητες όπλων στην Ουκρανία και έχουν στείλει επίσης αρκετά πολεμικά πλοία. Χρειάζονται χρόνο για να βάλουν όλο τον εξοπλισμό στη θέση του.

Η αλήθεια είναι ότι ο πόλεμος ήταν βέβαιος από τη στιγμή που το ΝΑΤΟ είπε ότι σκοπεύει να συνεχίσει την καταπάτηση των ρωσικών συνόρων.  Μην βλέπετε μόνο την Ουκρανία, αλλά όλη την γενική εικόνα. Σκεφτείτε ένα ακίνητο αντικείμενο όταν συναντά μια ασταμάτητη δύναμη.Η Ρωσία δεν μπορεί να κάνει πίσω, γιατί δεν υπάρχει πουθενά να οπισθοχωρήσει παρά μόνο βαθύτερα στο δικό της έδαφος. Το ΝΑΤΟ πρέπει να συνεχίσει γιατί οι ιδιοκτήτες του δεν θα σταματήσουν. Το ΝΑΤΟ είναι ιδιωτική πολεμική εταιρεία. Οπότε έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο. Είτε οι ΗΠΑ θα κάνουν μια μεγάλη ψεύτικη κίνηση  είτε η Ρωσία θα χτυπήσει προληπτικά.

Ο Πούτιν ξέρει ότι είναι τελειωμένος αν δεν εξασφαλίσει την Ρωσία.Μπορεί να καθυστερήσει να κάνει κίνηση, δεν μετακίνησε όλο αυτό το υλικό και το ανθρώπινο δυναμικό γιατί πίστευε ότι μπορεί να είχε την ευκαιρία να εκφοβίσει τη Δύση μόνο. Ήξερε από την αρχή τι θα έπρεπε να κάνει τελικά. Γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν αφήνουν ποτέ τίποτα να τους υπαγορευτεί απο άλλους. Οι ΗΠΑ είτε κερδίζουν χοντρά είτε χάνουν επίσης χοντρά.Το μόνο πράγμα που καταλαβαίνει κανείς ή οποιαδήποτε χώρα, ειδικά οι ΗΠΑ, χωρίς αμφιβολία, είναι η βία. Οι ΗΠΑ λένε ένα πράγμα, αλλά κάνουν άλλο.

Όπως καταλαβαίνετε ο Μπάιντεν συνεχίζει και τα κάνει σαλάτα και απειλεί δήθεν με κυρώσεις και αντίποινα τον Πούτιν αν εισβάλει στην Ουκρανία. Μόνο που τον ερεθίζει και αν κρίνουμε από τον πως αντιμετωπίζει ο Ρώσος τον Αμερικάνο στην Γενεύη, δεν τον υπολογίζει καθόλου. Το πιο πιθανό λοιπόν είναι ο Πούτιν μόνο και μόνο για να δείξει και στους υπόλοιπους ποιος είναι το αφεντικό πιθανότατα θα εισβάλει. Εκτός ότι το πρώτο που θα κλείσει θα είναι οι κάνουλες των αγωγών φ. αερίου προς την Ευρώπη αλλά και θα του δοθεί η ευκαιρία να πάρει εμφανώς τον έλεγχο των αγωγών των Αζέρων. 
 
Αν εισβάλει τι θα γίνει; Θα κάνει πόλεμο το ΝΑΤΟ μέσα στα πόδια μας διακινδυνεύοντας να αμολήσουν οι Ρώσοι κανέναν πύραυλο μικρής μικρής έστω γόμωσης μέσα στην Ευρώπη; Οι Ρώσοι δεν είναι Σερβία και δε είναι και μόνοι τους. Γιατί θα το κάνει για δύο λόγους. Πρώτον λόγω αμυντικού δόγματος σε ότι αφορά την παρουσία του ΝΑΤΟ στα σύνορα του που θεωρεί απειλή και δεύτερον γιατί γνωρίζει ότι δεν μπορεί και δεν θα θελήσει να μπει σε διαδικασίες μακρόχρονου συμβατικού πολέμου με 65 δις σε στρατιωτικό εξοπλισμό το έτος έναντι 345 δις που έχουν οι ΗΠΑ.
 
Υπό την απειλή αυτή τι θα κάνουν οι Ευρωπαίοι του ΝΑΤΟ και εμείς μαζί που οι ΗΠΑ έχουν κάνει τον Εβρο στρατιωτική βάση, όταν ξέρουν ότι τον πύραυλο θα τον φάνε αυτοί στο κεφάλι. Οι ΗΠΑ κείτονται μακράν δεν τους νοιάζει. Όσο για την Γερμανία με ΤΙ θα αντιμετωπίσει τους Ρώσους;; Δεν έχει πλέον τάνκς στις αποθήκες της.Πριν από μια εικοσαετία, η Bundeswehr είχε ακόμα περίπου 1.800 άρματα μάχης Leopard στις αποθήκες της και περίπου 2.000 οχήματα μάχης πεζικού Marder.Για την περίπτωση που έρθουν οι Ρώσοι. Πλέον αυτά ΔΕΝ υπάρχουν. Σχετικά ΕΔΩ, και ΕΔΩ. 

2 σχόλια:

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

εχω την εντυπωση λυκαστρε πως σε ενα μηνα απο τωρα τα πραγματα θα εχουν παρει επικίνδυνη τροπή και ο κορονογιος θα αποτελέσει παρελθόν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα Χρήστο....ναι ούτως η άλλως ο κόσμος μας δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Είτε θα γίνει καλύτερος...είτε χειρότερος. Vigilia Pretium Liberatis, δηλαδή η επαγρύπνηση είναι το τίμημα της ελευθερίας. Επαγρύπνση από ΕΜΑΣ φυσικά και όχι από αυτούς, την ελίτ.

Όσο για την Ουκρανία πάμε σε πόλεμο αλλά είναι ένας ψεύτικος/κανονισμένος πόλεμος.Μοιάζει πολύ με μια συμφωνημένη σύγκρουση στην οποία ο νικητής είναι ήδη σίγουρος εκ των προτέρων.