ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

«Ερχόμαστε...» - Το μήνυμα ισχύος των Ελλήνων ιπτάμενων στα Rafale με αποδέκτη την Άγκυρα - Με μπαράζ παραβιάσεων απαντά εκνευρισμένη η Τουρκία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Μακάρι τουλάχιστον να διατηρηθεί η αισθητική των εκδηλώσεων σε ένα επίπεδο, γιατί και χωρίς το σωστό περιτύλιγμα, το μήνυμα δυσκολεύεται να περάσει. Το γράφω επειδή κάθε μέρα και νέα υπο-φιέστα αναφέρει το ρεπορτάζ. Για να δούμε...

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει με τους ιπτάμενους των Rafale και να δει για πρώτη φορά από κοντά το game changer μαχητικό. Η 19η Ιανουαρίου θα γραφτεί ως η μέρα που η HAF έπειτα από τουλάχιστον δύο δεκαετίες αποκτά νέο μαχητικό.

«Ερχόμαστε και θα μας βρουν απέναντι...». Αυτό  είναι το μήνυμα ισχύος και αποτροπής που εκπέμπουν τα Ελληνικά «γεράκια» τα οποία  φέρνουν το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης στην Τανάγρα τα πρώτα Rafale της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο αρχηγός του Σχηματισμού των «ριπών» μόλις μπει στο FIR Αθηνών και τον καλωσορίσει το ραντάρ διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας αναμένεται να στείλει το πρώτο μήνυμα με αποδέκτες όλους τους Έλληνες αλλά και εμμέσως τους προκλητικούς γείτονες. Θα είναι ένα αντίστοιχο με τα μηνύματα που στέλνουν τα τελευταία χρόνια οι ιπτάμενοι της ομάδας ΖΕΥΣ όταν πετούν σε Εθνικές επετείους. Μήνυμα  ανύψωσης  ηθικού με αποδέκτες κυρίως τους ακρίτες από το Ορμένιο έως το Καστελόριζο και ταυτόχρονα αποτροπής και ισχύος απέναντι σε όσους αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Από τα πρώτα μίλια των Rafale στον Ελληνικό ουρανό οι ιπτάμενοι της 332 ΜΠΚ «Γεράκι» και συνολικά η Πολεμική Αεροπορία θέλει να καταστήσει σαφές ότι η εξοπλιστική ενίσχυση μόλις ξεκίνησε και τα «μπλε» φτερά γίνονται ακόμη πιο ισχυρά. Με την HAF άλλωστε να είναι το όπλο το οποίο καθημερινά υψώνει «newpost.gr ασπίδα» προστασίας πάνω από το Αιγαίο και αντιμετωπίζει τους «εισβολείς» εδώ και δεκαετίες. Η «σιδερένια» γροθιά των Ενόπλων Δυνάμεων και ίσως ο ισχυρότερος αποτρεπτικός παράγοντας στα επεκτατικά σχέδια των γειτόνων με τελευταίο το αφήγημα της δήθεν «Γαλάζιας Πατρίδας».

Έχοντας ήδη σαφέστατη εικόνα από τις δυνατότητες του νέου αποκτήματος της Πολεμικής Αεροπορίας οι ιπτάμενοι που εκπαιδεύονται εδώ και μήνες στη Γαλλία μεταφέρουν στο Επιτελείο ως δεδομένο ότι πράγματι τα Rafale «απογειώνουν» τις επιχειρησιακές δυνατότητες απέναντι στην Τουρκική αεροπορία.

Στην ίδια λογική με το μήνυμα που εκπέμπουν τα «γεράκια» της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να είναι και αυτό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα βρίσκεται στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα προκειμένου να υποδεχτεί τα πρώτα Rafale της HAF με τα Ελληνικά «γεράκια» μέσα στα κόκπιτ. Θα έχει προηγηθεί το χαμηλό πέρασμα των Rafale σε κλειστό Σχηματισμό πάνω την Αθήνα και την Ακρόπολη όπως είχε αποκαλύψει από την περασμένη εβδομάδα το Newpost με τις «ριπές» να συνοδεύονται από τετράδα μαχητικών Mirage 2000-5 της  331 ΜΠΚ «Θησέας».

Τα έξι Rafale θα πετάξουν όμως πολύ χαμηλά και πάνω από το νέο τους ορμητήριο πριν προσγειωθούν και τροχοδρομήσουν το ένα μετά το άλλο μπροστά από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και παραταχθούν στον χώρο της ιστορικής για την Πολεμική Αεροπορία τελετής.

Ένα από τα  Rafale θα στηθεί κατά μέτωπο απέναντι από ένα Mirage 2000-5 και μπροστά από αυτό το υψηλού συμβολισμού φόντο  ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και το πρώτο «γεράκι» της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης θα σηματοδοτήσουν με τις ομιλίες τους την αλλαγή σελίδας στην αποτρεπτική ισχύ της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει με τους ιπτάμενους των Rafale και να δει για πρώτη φορά από κοντά το game changer μαχητικό. Η 19η Ιανουαρίου θα γραφτεί ως η μέρα που η HAF έπειτα από τουλάχιστον δύο δεκαετίες αποκτά νέο μαχητικό.

Οι συνεχείς προκλήσεις των γειτόνων τις τελευταίες ημέρες καταδεικνύουν και τον μεγάλο εκνευρισμό τους αλλά ταυτόχρονα και την αγωνία στην οποία έχουν περιέλθει για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν την ακόμα πιο ισχυρή Πολεμική Αεροπορία. Οι υπερπτήσεις με UAV πάνω από ακριτικά νησιά όπως η Κανδελιούσσα εκτιμάται ότι είναι το αποτέλεσμα της πίεσης που δέχεται η Άγκυρα και επιλέγει αυτόν τον τρόπο για να βγάλει αντίδραση.

ΠΗΓΗ

 

 

4 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...



Είθε και γένοιτο ίνα γελάση και το χειλάκι του κάθε εθνοπικραμένου και εθνοταπεινωμένου. Εξύσκαμεν προ πολλού πάτον γαρ, δεν πάει άλλο.

Είδα κι εχθές ένα προαισθησικό όνειρο ότι τέλη μηνός θα έχωμε επέμβασι
Ρώσων στην Ουκρανία (το λέει κι ο Σταυρίδης), ευκαιρία ώστε και τα Μόγγολα, εστραμμένης εκεί της παγκόσμιας προσοχής, να επιχειρήσωσι αιγαιομεσογειακάς οθωμομανοταρζανιάς με πλάτες αμερικλάνικες. Προσοχή και φρόνημα εμείς, ψυχολογική προετοιμασία κι όχι εκ το πονηρού λαθροδικαιώματα και πουστοπερηφανογορτές χρειάζεται, δεν έχουν ούτε δίνουν εθνική ψυχή αυτά. Άντε.
Ισχύς δε και σωτηρία εν τη ενώσει και εν τω εξοπλίζεσθαι μόνον. Πέραν τούτων
δεν θα μας σώσωσι τα ξύλινα τείχη, ούτε προσευχαί εθνικώς αδιάφοροι και άγονοι ούτε και διεθνή δίκαια τυφλά και αδρανή.

Ανώνυμος είπε...

Πάνω από όλα ενότητα και ομοψυχία!

kakos04 είπε...

Καλές είναι οι φιέστες , αλλά να παραγγείλουν ότι χρειάζεται να είναι πλήρως εξοπλισμένα , νέα αεροσκάφη επιπλέον και το βασικό θέληση για μάχη . Γιατί και τα φάντομ στην Κύπρο έμειναν ανενεργά επί της ουσίας . Πάντως έτσι που το πάνε με τις φιέστες που λες και τις φωτογραφίσεις του λατρεμένου σε λίγο θα ανακοινώσουν γυρίσματα Ελληνικού Top Gun με Rafale , ξέρω δίνω ιδέες και καθυστερεί το Hollywood το Top Gun 2 , θα βγάλουμε εμείς το Top Gun 1,5 . Καλό μεσημέρι σε όλους .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα Νικόλα...καλησπέρα φίλε ΑΡΡ..

Μην πλανάσθε. Τα Rafale αν δεν συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση και επικρατήσει το πνεύμα του Pantene proderm και "να τα βρούμε βρε αδελφέ μεταξύ μας" δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από κούφιοι ντενεκέδες που πετάνε. Εμείς μέσα στα όποια Rafale κάνουμε την διαφορά. Η θέληση μας για μάχη και αντίσταση.