ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Έχεις πολύ δρόμο ακόμα Μητσοτάκη για να κάνεις φιέστες. Εμείς με τη σειρά μας θα πρέπει να αποκτήσουμε τεχνογνωσία και κατασκευαστικό έργο, γιατί από το στόμα του Ερντογάν και των υπολοίπων τούρκων αξιωματούχων ακούς την λέξη "παράγω".

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Στις 20/5/2020 δημοσιεύτηκε αυτό ΕΔΩ το άρθρο. Έως τότε δεν είχε πραγματοποιηθεί η αγορά των Rafale. Από αυτό το άρθρο μαθαίνουμε πως μια ελληνική ιδιωτική εταιρία, η MILTECH, κατασκευάζει τις κεντρικές καλωδιώσεις όλων των Rafale, κάποια άλλα μικρότερα απάρτια και τα gun pod για τα πυροβόλα του αεροσκάφους. Ακολούθησε η ελληνική παραγγελία για 18 Rafale στην οποία προστέθηκαν άλλα 6 Rafale με στόχο να αποκτήσουμε μια ενισχυμένη μοίρα. 

Καταλαβαίνουμε πως η αγορά ήταν αποσπασματική, αφού έσπασε στα δύο και δεν απέφερε περαιτέρω βιομηχανική συμμετοχή και τεχνογνωσία στις λιγοστές μας εταιρίες. Και αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο ο Μητσοτάκης, ο Παναγιωτόπουλος, ο Άδωνις, και η Ν.Δ γενικότερα, δεν επέστρεψε ένα ποσό των χρημάτων μας πίσω στις ελληνικές εταιρίες. Σε περίπτωση που η απάντηση είναι πως αγοράσαμε ένα μείγμα μεταχειρισμένων και νέων αεροσκαφών, θα πρέπει να ενημερώσουμε τους αρμόδιους πως η πραγματικότητα επιβάλλει την αγορά άλλης μιας μοίρας Rafale, ώστε να έχει νόημα η επένδυση που έγινε. 

Άρα για ποιον λόγο ο Μητσοτάκης δεν αγόρασε 48 αεροσκάφη, ώστε να εμπλακούν στον μέγιστο βαθμό οι εταιρίες μας στην εφοδιαστική αλυσίδα του κονσόρτσιουμ Dassault - Thales - MBDA για τις επόμενες δεκαετίες, εγκαθιδρύοντας την ύπαρξη τους σε αυτόν τον χώρο;; Εσύ Άδωνι δεν τα γνώριζες αυτά;; Είσαι ικανός μόνο για να βγαίνεις στα πάνελ και να ρίχνεις (και καλά κάνεις) πρόστιμα σε όσους ανεβάζουν κατακόρυφα τις τιμές των μασκών;;

Εσύ κύριε Παναγιωτόπουλε θα ζητήσεις από κοινού με τον Μητσοτάκη και τους ανάλογους φορείς, όπως η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων , το Πολεμικό Ναυτικό, την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, την Thales Defence και την Dassault Aviation να μεταφέρουν τεχνογνωσία και να δώσουν κατασκευαστικό έργο και στις ελληνικές εταιρίες, όπως οι Miltech Hellas, INTRACOM DEFENSE και άλλες .

Αγοράσαμε 24 rafale χωρίς να αυξηθεί η βιομηχανική μας συμμετοχή και χωρίς να αποκτήσουμε τεχνογνωσία. Τώρα θα αγοράσουμε και 5 κορβέτες, οι οποίες θα είναι γαλλικές, αφού η λογική, η ομοιογένεια, η κοινή φιλοσοφία των συστημάτων, η διαλειτουργικότητα και η συνεργατική εμπλοκή το επιβάλλουν. Θα συμμετάσχουμε λοιπόν στην κατασκευή των πυραύλων γαλλικών mica ng, όπως πριν δεκαετίες κάναμε και κάνουμε με τους αμερικανικούς essm;;

Θα ζητήσουμε να κατασκευάζουμε ακόμα ακόμα και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου των gowind; Θα εμπλακούμε στην κατασκευή των ραντάρ NS110 της Thales, όπως η Τουρκία κατασκευάζει το ραντάρ της Thales Defence SMART- S MK2;; Θα "αγοράζουμε" ή και θα "παράγουμε";; Θα συμβαδίσετε με τη λογική ή θα αγοράσετε F35 πριν την αγορά μιας άλλης μοίρας Rafale;;

 Γιατί βιάζεστε να αγοράσετε F35, ενώ η έκδοση BLK 4 δεν είναι έτοιμη και δεν έχει λύση πολλά προβλήματα ακόμα;; Γιατί βιάζεστε να παραγγείλετε f35 blk 3 που δεν έχουν πιστοποιηθεί στο λογισμικό του πύραυλοι που χρειαζόμαστε;; Γιατί βιάζεστε για την έκδοση blk 3 που σε αντίθεση με την blk 4 που θα είναι έτοιμη σε λίγα χρόνια, χωράει 2 λιγότερους πυραύλους στο εσωτερικού το F35 blk3; Μήπως κάνετε δουλειές στο πόδι;; Μάθατε τίποτα αυτά τα 40 χρόνια;; Γιατί θέλετε να αγοράσετε μαχητικό 5ης γενιάς, όταν οι Αμερικανοί μας έχουν αφήσει χωρίς αντιπλοικούς για τα F16;;

Αφήστε τις φιέστες. Η Ελλάδα θα χρησιμοποιεί τον πύραυλο mica ng ir/em στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία. Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις Μητσοτάκη είναι να ζητήσεις από τον Μακρόν (ο οποίος είναι υπέρ της ανάπτυξης και σύσφιξης της ευρωπαϊκής άμυνας) και τις ΜBDA , Thales Defence να αποκτήσει ποσοστό συμμετοχής η Ελλάδα στην κατασκευή του πυραύλου mica ng, του ραντάρ ns110, των exocet και των rafale. Επίσης θα πρέπει η Ελλάδα να συμμετάσχει στην κατασκευή του γαλλοαγγλικού πυραύλου Perseus και το 2030 να τον εισάγει στο οπλοστάσιο της η Ελλάδα. 

Έχεις πολύ δρόμο ακόμα Μητσοτάκη για να κάνεις φιέστες. Δεθήκαμε στο γαλλικό άρμα, στο γαλλικό οπλοστάσιο. Δώσαμε και θα δώσουμε πολλά δισεκατομμύρια στους Γάλλους, αλλά εμείς με τη σειρά μας θα πρέπει να αποκτήσουμε τεχνογνωσία και κατασκευαστικό έργο, γιατί από το στόμα του Ερντογάν και των υπολοίπων τούρκων αξιωματούχων ακούς την λέξη "παράγω".


Δεν υπάρχουν σχόλια: